Näyttelijä Eero Ritala torjuu stressiä pleikkarin pelaamisella: ”Se on hyödyttömintä, ja juuri sen vuoksi parasta, mitä toisinaan voi tehdä”

Kolmistaan-sarjassa nähtävä Eero Ritala, 35, rentoutuu pleikkaria pelaamalla. Myös pallopelit saavat hänet innostumaan, mutta juoksulenkille Ritalaa on vaikea houkutella.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Eero Ritala.

Kolmistaan-sarjassa nähtävä Eero Ritala, 35, rentoutuu pleikkaria pelaamalla. Myös pallopelit saavat hänet innostumaan, mutta juoksulenkille Ritalaa on vaikea houkutella.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Mitä yhteistä on sinulla ja roolihahmollasi Sevellä?

Olemme molemmat lapsenmielisiä ja innokkaita. Olen aina ollut sellainen hyväntuulinen ja leikkisä tyyppi. Yritän aina ajatella asioita positiivisen kautta ja välttää turhaa pessimismiä. Elämänasenteeni on syntymälahja.

Mikä on tähän mennessä hurjinta, mitä olet elämässäsi tehnyt?

Nuorenpana lähdin sen kummempia jaarittelematta reissuun puoleksitoista kuukaudeksi. Menin ensin Vietnamiin ja sieltä sain idean jatkaa suoraan Japaniin. Se oli tempaus, joka vei myös kaikki rahani.

Nykyään suhtaudun matkusteluun ja etenkin lentämiseen vähän toisin. Lentäminen kuluttaa ympäristöä sen verran paljon, että tänä päivänä harkitsen tarkkaan, milloin se on tarpeeksi järkevää.

Hurjimmat haasteeni liittyvät työhön. Olen mukana Suomen Kansallisteatterin Kolme sisarta -näytelmässä, ja on kyllä myönnettävä, että siinä on ollut nautittavan paljon haasteita.

Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?

Nathan Hillin teoksen Nix. Luen vaihtelevasti. Toisinaan kirjojen parissa menee enemmänkin aikaa, toisinaan tulee pidempiäkin pausseja. Seuraavaksi aion tarttua Hugo Simbergin elämäkertaan. Hän on lempitaiteilijani koko maailmassa.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi ja torjut stressiä?

Joskus muutama olut voi toimia ja tietysti myös liikunta. Tykkään etenkin pallopeleistä, kuten futiksesta, jalkapallosta ja sulkapallosta.

Vihaan pelkkää juoksemista! Joskus saatan rentoutua myös pleikkaria pelaamalla. Se on hyödyttömintä, ja juuri sen vuoksi parasta, mitä toisinaan voi tehdä.

Olet myös etevä kokki. Mikä on bravuurisi keittiössä?

Maa-artisokkakeitto. Netissä on lukuisia reseptejä, mutta olen modannut niistä omanlaisen version. En tiedä mitään hienompaa ja luomumpaa lähiruokaa, jos saan lisättyä keittoon mukaan vielä itse poimittuja suppilovahveroita.

Olen ollut jo vuosia vegaani, eikä minulla ole aikeitakaan palata vanhaan. Noudatan vegaanista ruokavaliota paitsi eettisistä myös terveydellisistä syistä. Kasvisruoka on lisäksi niin hyvänmakuista ja helppoa, että en aio muuttaa ruokailutottumuksia mihinkään.

X