Jean S. -laulajan kanssa avioitunut näyttelijä Miia Nuutila: ”Antin kanssa kaikki tuntuu oikealta”

Avioero, uusi rakkaus, kihlautuminen ja häät – kaikki lyhyen ajan sisään.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Miia Nuutila on onnellinen tuoreesta avioliitostaan Antti Paavilaisen kanssa. Pysyvä sitoutuminen merkitsee molemmille paljon.

Avioero, uusi rakkaus, kihlautuminen ja häät – kaikki lyhyen ajan sisään.
Teksti:
Anneli Juutilainen

Onnellinen. Aivan hillittömän onnellinen. Se on tunne, joka nyt parhaiten kuvaa tuoreen, vasta-avioituneen rouvan, näyttelijä Miia Nuutilan mieltä.

Miia ja Jean S. -yhtyeen solisti Antti Paavilainen menivät naimisiin viime viikonloppuna. Pariskunta kertoi hääjuhlasta etukäteen vain vanhemmilleen, lapsilleen ja läheisimmille ystävilleen.

”Oloni on oikein ihana. Naimisiinmeno tuntuu oikealta ratkaisulta – Antin kanssa kaikki tuntuu oikealta. Vietämme kuherruskuukautta kotona, sillä emme ehdi lähteä reissuun.”

Alle vuosi sitten kihlautunut pari halusi, että suhde virallistettaisiin avioliiton kautta.

”Naimisiinmeno oli meille tärkeää. Se oli meille pyhä asia, ja halusimme sen kautta osoittaa toisillemme sitoutumista loppuelämän ajaksi.”

Rakkaus tuli nopeasti

Miia ja Antti tutustuivat toisiinsa jo vuonna 2011, kun he työskentelivät samassa teatteriproduktiossa. Suhde oli kuitenkin pitkään kaverillinen, olivathan kummatkin tahoillaan naimisissa. Miia lähetteli vuosien saatossa Antille tekemiään laulunsanoja, ja Antti kommentoi niitä musiikkialan ammattilaisen silmin.

Toissa syksynä Miia lähetteli taas sanoituksia tiuhaan tahtiin Antille. Mutta minkäänlaista vastausta ei kuulunut pitkään aikaan. Miia ihmetytti ja nolotti, lopulta myös suututti. Hän lähetti Antille kipakan viestin.

”Mietin, että onpa epäkohtelias ihminen. Laitoin perään meilin, jossa sanoin, että voisitko ystävällisesti kommentoida biisin sanoihin jotakin, sanoa edes, jos et halua minun lähettävän niitä.”

Lopulta Antti vastasi ja kysyi, voisivatko he soittaa. Puhelun aikana selvisi, että Antti oli juuri eronnut eikä ollut sen vuoksi jaksanut reagoida kuukausiin mihinkään viesteihin. Miiaa hävetti oma itsekeskeinen ajattelunsa, ja hän lohdutteli Anttia.

”Sanoin silloin, että Antti, nyt susta ei tunnu siltä, mutta puolen vuoden päästä sulla on joku ihana nainen. Taisin vielä sanoa, että meillä menee Karin kanssa ihan hyvin.”

Vaan eipäs mennytkään. Pian tämän puhelun jälkeen Miialle selvisi, että hänen miehensä Kari Nenonen oli ihastunut toiseen naiseen. Alkoi aviokriisi, joka johti lopulliseen eroon miltei 20 vuoden avioliiton jälkeen.

”Kävin läpi omaa erohelvettiäni sen syksyn aikana. Kun olin jotenkin päässyt jaloilleni, ajattelin että nyt haluan soittaa Antille ja kertoa tämän kaiken.”

Miia ja Antti tapasivat. Molemmat ihmettelivät toistensa eroja.

”Tapaamisen jälkeen huomasin pian, että minulle tuli Anttia aika nopeasti ikävä. Rupesin pommittamaan häntä ja huomasin, että hän on aika ihana.”

Asiat etenivät nopeasti. Miia huomasi olevansa valmis ihastumaan ja rakastumaan, koska ero oli kytenyt pinnan alla jo vuosia.

”Olin täysin erokypsä. Ero oli helpotus. Se oli oikea ratkaisu meille molemmille.”

Välit ex-mieheen kunnossa

Yhdeksän kuukauden seurustelun jälkeen Antti kosi Miiaa viime joulukuussa. Miia myöntyi heti.

Pari muutti jo talvella saman katon alle, aluksi vuokra-asuntoon. Heinäkuussa he muuttivat yhteiseen omistusasuntoon Espoossa.

Uusperheeseen kuuluu neljä lasta, Miian Mimosa, 14, ja Amos, 11, sekä Antin 14- ja 9-vuotiaat pojat. Lapset ovat vanhempiensa luona keskimäärin vuoroviikoin.

”Ajattelemme, että olemme uusperhe ja tiimi, jossa kaikkien tarpeet otetaan huomioon.”

Miian välit ex-mieheen ja hänen uuteen kumppaniinsa ovat hyvät.

”Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa exäni uudesta puolisosta. Välimme eivät ole mitenkään epäluonnollisen läheiset, mutta heti jos tulee jokin lapsiin liittyvä asia, voimme soittaa ja käsitellä sen välittömästi. Molemmissa kodeissa on samat säännöt, me aikuiset vedämme yhtä köyttä.”

Toki uudessa elämäntilanteessa on kaikille paljon uutta.

”Se on myös rakastamaan opettelua: me olemme Antin kanssa valinneet toisemme, mutta emme toistemme lapsia. On tärkeää, että hyväksymme toistemme tavat varovaisesti ja lapsia ajatellen.”

Miia on jälkeenpäin huomannut, että jokin painoi häntä edellisessä suhteessaan. Liitto ei ollut onnellinen.

”Nyt minulla on ihana kumppani, jonka kanssa on hyvä olla kaikella mahdollisella tavalla. Ei ahdista yhtään.”

Myös lapset vaikuttavat sopeutuneen muutokseen hyvin.

”Olen onnellinen, että lapseni saavat elää nyt hyvässä ilmapiirissä ja keskenään onnellisten aikuisten kanssa. Olemme Antin kanssa todella vahvasti yhdessä – emme anna minkään tulla väliimme.”

Sattumalta tv-sarjaan

Oli silkkaa sattumaa, että Miia ajautui mukaan avioeroja käsittelevään, MTV3-kanavalla alkaneeseen Ex-Onnelliset sarjaan kesken omaa eroprosessiaan.

Sarjan käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa soitti Miialle alkukeväästä 2015 ja pyysi tätä mukaan. Miia ei ollut vielä tuolloin kertonut monellekaan avioliittonsa olevan lopussa. Puhelun aikana hän sai kakistettua olevansa itsekin eroamassa.

”Uskon, että tämä yhteensattuma oli vahvuus: sain käsitellä oman elämäni asioita työssäni ja vastaavasti pystyin ammentamaan omasta elämästäni tunteita rooliini. Se helpotti tunteisiin ja tilanteisiin eläytymistä.”

Sarjassa Miia näyttelee ex-pariskuntaa yhdessä Mikko Nousiaisen kanssa.

”En varmasti olisi käsitellyt eroani niin paljon, ellen olisi ollut näiden samojen tunteiden äärellä kaiket päivät myös työssäni.”

Tänäkin syksynä Miia nähdään myös Maajussille morsian -sarjan juontajana. Kyseessä on jo ohjelman yhdeksäs kausi.

Sarjan avulla on syntynyt useita rakkaustarinoita, avioliittoja ja perheitä.

”Sarja on rehellinen ja todenmukainen eikä siinä ole mitään lavastettua. En voisi olla mukana tekemässä ohjelmaa, jossa olisi epärehellinen meininki.”

”En käytä elämää murehtimiseen”

Freelancer-näyttelijänä Miia on tottunut elämään jatkuvassa taloudellisessa epävakaudessa.

”Koskaan ei tiedä milloin tulee ja mitä. En silti ole koskaan huolissani raha-asioista. Minulla on perusluottamus siitä, että aina rahaa ja työtä jostain tulee.”

Hän ei vertaile maitotölkkien hintoja ruokakaupassa, mutta ei toisaalta törsääkään.

”Suhteeni rahaan on todella mutkaton. Inhoan, jos joku puhuu liikaa rahasta.”

Tärkeintä hänelle on se, että ruokakaupasta voi ostaa hyvää ruokaa ja koko perheen harrastuksiin riittää rahaa. Niin, ja ihaniin hierontoihin ja energiahoitoihin, joita Miia joskus suo itselleen.

”En halua käyttää elämäni aikaa rahan murehtimiseen. Sen takia en koskaan lottoa: en haluaisi ikinä voittaa miljoonaa.”

Miten löytyy tasapaino?

Miia on aina ollut vahvasti kiinnostunut henkiseen kasvuun liittyvistä asioista. Hän on lukenut paljon erilaisia elämäntaito-oppaita ja itsetuntemukseen liittyviä kirjoja.

”Suuret kysymykset kiinnostavat minua loputtomasti – miten löydän tasapainon ja onnen? Miten voin tulla paremmaksi ihmiseksi?”

Erityisesti saksalaisen kirjailijan ja henkisen opettajan Eckhart Tollen teokset Läsnäolon voima ja Uusi maa ovat olleet Miialle merkityksellisiä. Miia on kouluttautunut näyttelijän ammatin lisäksi reiki- eli energiahoitajaksi ja henkiseksi valmentajaksi.

”Uskon ihmisen parantavaan voimaan, kaukoparannukseen, enkeleihin, henkiolentoihin ja näkymättömiin maailmoihin.”

Usko yliluonnolliseen on helpottanut Miiaa hänen oman elämänsä käännekohdissa.

”Vaikeina aikoina olen hakenut apua henkisistä ulottuvuuksista.”

Elämä myllertää

Suuret elämänmuutokset aiheuttivat Miialle unettomuutta. Hän on yrittänyt hoitaa sitä luonnollisin menetelmin – akupunktiolla, meditoimalla ja yrttiteellä.

”Avioeron myötä tuli väsymys, koska kelailin asioita yöllä ja mene tin yöuneni. Jos en nuku, en voi hyvin.”

Miialla itsellään ei ole koskaan ollut vakavia sairauksia, mutta hänellä on sukurasitteena riski aivoverenvuotoihin. Miian isä sai aivoverenvuodon, kun Miia oli 11-vuotias. Miian eno puolestaan kuoli aivoverenvuotoon vain 15-vuotiaana.

”Isän sairastuminen oli raskasta aikaa koko perheellemme. Isä selvisi, mutta hän halvaantui ja joutui opettelemaan kaiken alusta lähtien uudelleen.”

Nyt 80-kymppinen isä toipui ja elää yhä. Silti Miia muistaa yhä pelon isän kohtalosta.

”Se oli suuri elämääni vaikuttanut tekijä. Opin, että vastoinkäymiset voivat vahvistaa.”

Yksityiselämän myllerrykset ovat viime aikoina vieneet Miian energiaa niin paljon, että liikunnalle, lenkkeilylle ja vesijuoksulle ei ole riittänyt virtaa.

”Uni pitää saada ensin kuntoon, jotta voin olla oma liikkuva itseni.”

X