”Pohjolan painajainen” – Nyrkkeilijä Robert Helenius: ”Olen kääntänyt pelon positiiviseksi energiaksi”

Nyrkkeilijä Robert Helenius mietti 26-vuotiaana, että olisi jo 35-vuotiaana päässyt eläkkeelle. Matka MM-unelmaa kohti jatkuu yhä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Robert Helenius haluaa tuoda MM-tittelin Suomeen.

Nyrkkeilijä Robert Helenius mietti 26-vuotiaana, että olisi jo 35-vuotiaana päässyt eläkkeelle. Matka MM-unelmaa kohti jatkuu yhä.
Teksti: Jukka Hiiro

Robert Helenius otti lokakuussa tärkeän voiton raskaansarjan ottelussa Las Vegasissa. Hän voitti toisen kerran puolalaisen Adam Kownackin, mikä nostaa merkittävästi suomalaisen mahdollisuuksia tavoitella unelmaansa ja päästä ottelemaan nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruudesta.

”Pohjolan painajaisella” on tavoitteena tuoda MM-titteli Suomeen.

Ottelusta on kulunut nyt muutama viikko, mitä ajattelet voitosta?

”No, niin kuin olen sanonut ennenkin, niin tämä oli vain välietappi. Minulla on tähtäin paljon korkeammalla, ja toivottavasti se tämän matsin myötä nyt toteutuu.”

Koska selviää toteutuuko MM-ottelu, koska se olisi ja voitaisiinko se otella Suomessa?

”Tosi vaikea sanoa. Taustajoukkoni tekevät melkein ympärivuorokauden töitä, että asia ja aika selviäisi, jotta tietäisimme, koska aloittaa treenileiri. Sitä, käytäisiinkö se Suomessa, ei voi spekuloida. Se riippuu myös vastustajan taustajoukkojen ajatuksista.”

Mediassa on puhuttu, että ottelu toisi toteutuessaan jopa miljoonapalkkion, mitä sanot siitä?

”En raha-asioista hirveästi välittäisi puhua. Palkkiot ovat mitä ovat, ja olen niihin ihan tyytyväinen.”

Jotkut sanoivat jo vuosia sitten, että urasi on laskusuunnassa. Mitä sanoisit heille nyt?

”No en mä heitä voi moittia, koska silloin se viimeinen Washingtonin matsi oli mitä oli. Olin kipeänä siinä ottelussa, mutta tarvitsin rahaa ja näyttöjä. Oli pakko kokeilla. Normipäivänä olisin voittanut vastustajan ihan mennen tullen.”

Olet 37-vuotias, kauanko aiot vielä jatkaa nyrkkeilyä?

”No, 26-vuotiaana mietin, että olisin 35-vuotiaana päässyt eläkkeelle, mutta en ollut saavuttanut vielä mitä haluan saavuttaa, ja silloin pitää vain jatkaa.”

Pelottaako kehässä koskaan?

”Ei, ei pelota. Amatöörinä ottelin yli 200 ottelua ja silloin varmaan jokainen pelotti jollain tapaa. Se on henkistä ja psyykkistä taistelua monta kertaa, ja otteluiden alla tulee semmoinen ahdistus ja pelkotiloja, mutta olen opetellut kääntämään sen positiiviseksi energiaksi.”

Montako tatuointia sinulla on ja mitä ne merkitsevät sinulle?

”Olen miettinyt sitä aika kauan. Kyllä ne jonkinlainen oman elämän kirja ovat. Pieniä pointteja elämän ja matkan varrelta. Niitä on ainakin 12, ja ne kertovat sitä minun tarinaani minulle itselleni.”

Mitä teet silloin, kun et treenaa tai ottele?

”Mulla on kolme lasta, joiden kanssa hengaan. Yritän olla heidän kanssaan mahdollisimman paljon. Lasten kanssa se enin aika menee, tosin välillä pelaan pc:llä. Lasten kanssa Robloxia, mutta fps-pelit (first person shooter) ovat olleet mulle ykkösjuttu pienestä­ pitäen.”

Lue myös: Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen repivä tarina: Rahakehistä biojäteasemalle ja takaisin MM-haastajaksi

X