Takana äidin kuolema, hotellin konkurssi – Rakkaus yllätti Saimi Hoyerin menetysten jälkeen: ”On ollut upeaa löytää ihminen, joka seisoo rinnallani”

Yrittäjä ja malli Saimi Hoyer ajautui hotelli Punkaharjun konkurssin myötä myrskyyn, jossa ei ehtinyt ensin surra edes äitinsä kuolemaa. Nyt elämään on palannut valo ja uusi rakkaus.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Raskaiden vuosien jälkeen Saimi Hoyerin elämässä on käynnistymässä uusi luku. "Tavallaan on hyväkin, että työn puolesta moni asia on nyt auki. Haluan rauhassa pohtia seuraavaa suuntaa."

Yrittäjä ja malli Saimi Hoyer ajautui hotelli Punkaharjun konkurssin myötä myrskyyn, jossa ei ehtinyt ensin surra edes äitinsä kuolemaa. Nyt elämään on palannut valo ja uusi rakkaus.
Teksti:
Sanna Wallenius
Kuvat:
Harri Mäenpää

Yrittäjä Saimi Hoyer, 49, muutti Punkaharjun Vaaran kylään vuonna 2012. Koti on kuin läpileikkaus asujansa elämästä. Olohuoneen nurkassa on äidin lempituoli ja seinällä isän lapsuusvuosina rakentama puinen kivääri. Autotalliin ja saunamökkiin on säilötty perheen tauluja, Pariisin-mallivuosien valokuvia ja isovanhempien vanhoja kirjoja. Osa tavaroista on ollut vuosia suljetuissa pahvilaatikoissa.

Viime aikoina irtaimisto on ollut välitilassa, aivan niin kuin Saimikin.

”Minulla on sellainen olo kuin olisin haaksirikkoutunut entisen elämäni kanssa autiolle saarelle. Tavaraa on kertynyt tänne eri paikoista vuosien ajan, enkä osaa päättää, mitä niillä kaikilla tekisin. Jokaiseen esineeseen liittyy jokin muisto”, Saimi Hoyer pohtii.

Kuluneena vuonna inventaarioon ei ole ollut aikaa, sillä Saimi on ollut tapahtumatornadon keskipisteessä. Myrsky alkoi Hotelli Punkaharjun konkurssi-ilmoituksesta huhtikuussa ja on jatkunut yllättävien käänteiden myötä tähän päivään saakka. Elokuussa hotelli ehti jo saada uudet omistajat huutokaupan myötä, mutta syyskuussa he vetäytyivät kaupasta.

”Onhan se ollut raskasta, kun tätä ei ole vieläkään saatu päätökseen. Viime kuukaudet ovat opettaneet, että yhden päivän aikana voi tapahtua mitä tahansa. Aamulla herätessä ei voi ikinä aavistaa, mitä on luvassa.”

Puhelin soi ja kilahtelee tänäänkin taukoamatta. Viestejä satelee ystäviltä, uusilta yhteistyökumppaneilta, lakimiehiltä ja konkurssipesän hoitajalta.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X