Kahden lapsen äiti Tuija Pehkonen elää kiireistä pikkulapsiarkea –”Meillä on keskosvauva, joka on hyvin ihana ja rakas mutta ei ihan niin helppo”

Jouluhöperöksi tunnustautuva juontaja Tuija Pehkonen on tehnyt joululahjahankintoja pitkin vuotta, ja elokuussa kasassa oli jo suurin osa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kesällä toisen lapsen saanut juontaja Tuija Pehkonen aikoi viedä kotiin lapsille joulutervehdyksen itseltään joulupukilta, joka myös nähtiin konsertissa. ”Luulen, että mamma on huomenna aika cool”, Pehkonen nauroi.

Jouluhöperöksi tunnustautuva juontaja Tuija Pehkonen on tehnyt joululahjahankintoja pitkin vuotta, ja elokuussa kasassa oli jo suurin osa.
Teksti:
Linda Martikainen

Tuija Pehkonen paljastaa, että muutama lahja vielä lahjakontista poikkeuksellisesti puuttuu, mutta siihen on painava syy. Pehkosen ja Eero Ettalan kuopus syntyi viime kesänä, ja esikoinen on vasta kolme.

”Kuvittelin, että minulla oli jokin aavistus siitä, mitä vanhemmuus on, mutta ei ollut. Esikoinen oli älyttömän helppo tapaus, ja nyt meillä on keskosvauva, joka on hyvin ihana ja rakas mutta ei ehkä ihan niin helppo”, Tuija Pehkonen sanoi Lastenklinikoiden Kummien JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonserttipressissä Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla.

Kiireinen arki lapsiperheessä

Arki on ollut hektistä, eikä aika ole käynyt pitkäksi.

”Kädethän eivät riitä kahdelle. Repivä riittämättömyys on ollut uutta, kun ei voi olla samaan aikaan nukuttamassa molempia. Suunnitelmallisen kontrollifriikin elämä on mennyt uuteen uskoon.”

Tuija Pehkonen oli ajatellut tekevänsä töitä elokuun loppuun, mutta lapsi syntyi jo kesällä, ennen kodin remontin valmistumista. Nyt hän pääsi juontamaan JouluMielelle-hyväntekeväisyyskonsertin.

”Kaikki ovat täällä hyvää tekemässä. Tämä tuntuu tosi tärkeältä erityisesti meidän oman tilanteemme takia.”

Lue myös: Turvallisuushakuinen Tuija Pehkonen pelkäsi ryhtyä yrittäjäksi: ”Lama jätti minuun epävarmuuden pelon”

Mitä kuuluu muille joulun alla?

Rockmuusikko Michael Monroe osallistui mielihyvin toistamiseen hyväntekeväisyyskonserttiin, jolla kerättiin lahjoituksia pienille lapsipotilaille. ”Me pienet ihmiset teemme pienen oman osuutemme. Silläkin on vaikutusta, mutta ne, keillä on oikeasti valtaa vaikuttaa maailmaan, tuijottavat omaan napaansa eivätkä välitä tulevista sukupolvista.”
Rockmuusikko Michael Monroe osallistui mielihyvin toistamiseen hyväntekeväisyyskonserttiin, jolla kerättiin lahjoituksia pienille lapsipotilaille. ”Me pienet ihmiset teemme pienen oman osuutemme. Silläkin on vaikutusta, mutta ne, keillä on oikeasti valtaa vaikuttaa maailmaan, tuijottavat omaan napaansa eivätkä välitä tulevista sukupolvista.” © Tiia Ahjotuli
Laulaja Tommi Läntinen on jouluihminen, ja muusikon joulupöydästä löytyy ainakin joulukala. ”Kävelen aikaisin aattoaamuna torille ostamaan graavisiikaa. Se kuuluu joulupöytään. Syön muuten vähän maitotuotteita, mutta jouluna saaristolaisleipä, suolainen voi, kala ja ehkä pikkuisen perunaa – that’s it.”
Laulaja Tommi Läntinen on jouluihminen, ja muusikon joulupöydästä löytyy ainakin joulukala. ”Kävelen aikaisin aattoaamuna torille ostamaan graavisiikaa. Se kuuluu joulupöytään. Syön muuten vähän maitotuotteita, mutta jouluna saaristolaisleipä, suolainen voi, kala ja ehkä pikkuisen perunaa – that’s it.” © Tiia Ahjotuli
Konsertissa esiintyi myös Pentti Hietanen yhdessä tyttärensä Iina Hietasen kanssa.
Konsertissa esiintyi myös Pentti Hietanen yhdessä tyttärensä Iina Hietasen kanssa. © Tiia Ahjotuli
Toisena juontajana hyväntekeväisyyskonsertissa toimi uutisankkurinakin tunnettu Jaakko Loikkanen. Konsertti nähdään MTV3-kanavalla tulevana sunnuntaina.
Toisena juontajana hyväntekeväisyyskonsertissa toimi uutisankkurinakin tunnettu Jaakko Loikkanen. Konsertti nähdään MTV3-kanavalla tulevana sunnuntaina. © Tiia Ahjotuli
Laulaja Jarkko Ahola on keikkaillut ahkerasti, ja häneltä ilmestyi myös jo kolmas joululevy. ”Kahdessa ensimmäisessä olin vähän nuorempi ja ääni kirkkaampana ujelsin joitain kohtia uljaammin. Tämä levy on tasapainoisempi, niin kuin ehkä minäkin. Sitä se ikä teettää”, 46-vuotias Ahola sanoi.
Laulaja Jarkko Ahola on keikkaillut ahkerasti, ja häneltä ilmestyi myös jo kolmas joululevy. ”Kahdessa ensimmäisessä olin vähän nuorempi ja ääni kirkkaampana ujelsin joitain kohtia uljaammin. Tämä levy on tasapainoisempi, niin kuin ehkä minäkin. Sitä se ikä teettää”, 46-vuotias Ahola sanoi. © Tiia Ahjotuli
X