Elämän vastoinkäymisissä juontaja Tuija Pehkonen luottaa läheisiinsä: ”Ystävien tuki on pitänyt pystyssä”

Kenen kotona? -ohjelman juontaja Tuija Pehkonen, 32, uskoo oman kotinsa antavan hänestä todellisuutta hillitymmän kuvan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kenen kotona? -ohjelman juontaja Tuija Pehkonen, 32, uskoo oman kotinsa antavan hänestä todellisuutta hillitymmän kuvan.
(Päivitetty: )
Teksti: Virpi Valtonen

Millainen pestisi Kenen kotona? -ohjelman juontajana oli?

”Kotikateus iski. Näin kuvauksissa niin paljon persoonallisia koteja, että näen nyt yllättäen omassa kodissani paljon ongelmakohtia. Mietin, miksi kotini pitää olla niin turvallinen, varma ja valkoinen, vaikka olen oikeasti räväkkä persoona.

Asuntoni täytyisi ehdottomasti olla korkeammalla ja isompi. Neliöitä ja valoa on aivan liian vähän.”

Millaista tarinaa uskot oman kotisi kertovan?

”Luulen, että kotini antaa minusta rauhallisemman ja hillitymmän kuvan kuin mitä olen. Olen kuitenkin aika hulluttelevainen. Rakastan samppanjaa ja hyvää viiniä, ja niitä täytyy aina olla kotona.

Kotini kertoisi myös ainakin sen, että rakastan kenkiä. Minulla on lasikaappi täynnä kauniita korkkareita, mutta myös kaappi täynnä lenkkareita. Olen hieno leidi, mutta suht sporttinen sellainen.”

Olet Iisalmesta kotoisin. Kuinka savolainen olet?

”Kai minä vähän savolainen olen. Olen mielelläni maalaistyttö, vaikka nyt olisi vaikea kuvitella asuvansa missään muualla kuin Helsingissä. Arvostan sitä, että olen saanut elää turvallisessa paikassa.

Iisalmi on minulle todella rakas, ja juuret ovat minulle tärkeät. Arvomaailma, jonka kotoani olen saanut, vaikuttaa minuun edelleen vahvasti.”

Millainen arvomaailmasi on?

”Valheella on lyhyet jäljet -sanonnan kuulin usein kotona. Rehellisyyden tärkeyttä on hoettu niin paljon, että minun on vaikea livauttaa valkoisia valheita edes silloin, kun ne olisivat järkevin vaihtoehto.

Minut ja siskoni on kasvatettu työnteon kulttuuriin. Olin 12-vuotias, kun menin ekan kerran duuniin. Ahkeruus ja sinnikkyys palkitaan. Työurani alussa kuulin usein, että tällä alalla kaikki hommat menevät suhteilla. Siinä on jonkin verran perää, mutta minulla oli vahva usko siihen, että myös tekemisellä on mahdollista saavuttaa asioita.”

Mikä on tärkein oppisi elämässä?

”Helposti ajattelee, että kaikesta täytyisi selviytyä yksin, mutta siitä olen oppinut päästämään irti. Ystävien tuki on pitänyt minut pystyssä esimerkiksi erottuani ja muissa vaikeissa tilanteissa.

Minulla on taipumus olla tosi suunnitelmallinen ja stressata turhasta ja tulevasta. Opettelen vieläkin sitä, että osaisin nauttia hetkestä ja luottaa siihen, että asiat hoituvat. Ovathan ne hoituneet tähänkin saakka.”

X