Kotiliesi: Vappu Pimiä uskoo sielunvaellukseen – Kohtaamistaan Norjan prinsessa Märtha Louisen kanssa hän ei unohda koskaan

Vappu Pimiä kertoo Kotiliedessä elämäänsä vaikuttaneista ihmisistä. Ohimenevän kohtaamisen Norjan prinsessa Märtha Louisen kanssa hän muistaa aina.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Kohtaaminen Märthan kanssa vahvisti luottamustani siihen, että seikkailemme tällä pallolla useita kertoja”, Vappu Pimiä kertoo Kotiliedessä.

Vappu Pimiä kertoo Kotiliedessä elämäänsä vaikuttaneista ihmisistä. Ohimenevän kohtaamisen Norjan prinsessa Märtha Louisen kanssa hän muistaa aina.
Teksti:
Anastasia Ranta

Norjan prinsessa Märtha Louise vieraili Vappu & Marja Live -keskusteluohjelmassa kaksi vuotta sitten.

”Ensimmäisestä vaihtamastamme katseesta lähtien minulla oli sellainen olo, että olemme tavanneet joskus aiemmin. Märtha tuntui omituisen tutulta. Olin häkeltynyt, sillä en ollut koskaan ennen kokenut mitään vastaavaa”, Vappu Pimiä kertoo Kotiliedessä.

Vappu kertoi tuntemuksistaan Märthalle. Henkimaailmasta avoimesti puhunut Märtha hymyili Vapulle ja kertoi tietävänsä sen.

”Hänen sanansa jäivät mietityttämään minua. Olisin tahtonut jutella hänen kanssaan aiheesta enemmän, mutta sopivaa hetkeä ei enää tullut.”

Vappu Pimiä on aina uskonut sielunvaellukseen, kokemus lisäsi uskoa entisestään.

”Kohtaaminen Märthan kanssa vahvisti luottamustani siihen, että seikkailemme tällä pallolla useita kertoja.”

”Haluaisin ikääntyä yhtä tyylikkäästi kuin Paula”

Henkimaailman asiat eivät ole vieraita myöskään Paula Koivuniemelle. Vappu ja Paula asuvat lähekkäin ja käyvät välillä yhteisillä sauvakävelylenkeillä.

He puhuvat henkimaailman asioiden lisäksi esimerkiksi bisneksestä, miehistä ja esiintymisestä.

”Paula on tukenut minua ja antanut vinkkejä, mistä julkisuudessa kannattaa
puhua ja mistä ei.”

Heidän mielipiteensä eroavat lähinnä rahapuheen avoimuudessa. Vapun mielestä maailma muuttuu ja lasikatot murtuvat avoimuudella.

”Kun muutamia vuosia sitten puhuimme sijoittamisesta, Paula totesi, että siitä on viisainta vaieta. Tässä kohtaa huomasin, että olemme eri sukupolvea.”

Kun Paula Koivuniemi kulkee pitkin Kaivopuiston rantaa ehostuksenaan pelkät punaiset huulet, hän näyttää aivan nuorelta tytöltä.

”Haluaisin ikääntyä yhtä tyylikkäästi kuin Paula.”

Paula Koivuniemi

Paula Koivuniemi on Vappu Pimiän lenkkikaveri ja mentori.   © Pekka Holmström / Otavamedia

Tyttäret opettavat

Vappu kertoo, että hänen tyttärensä Viola, 8, ja Selma, 5, ovat hänen suurimpia opettajiaan.

”Lapset ovat peilejä, joiden kautta joudun katsomaan silmiin pimeimpiä puoliani”, Vappu analysoi.

Vappu kertoo kuuluvansa sukupolveen, joka on saanut tukkapöllyä toilailuista. Vapun nuorimmainen tytär Selma on uhmaikäinen, välillä vaikea ikä kiristää hermoja. Vappu yrittää laskea mielessään kymmeneen ennen kuin reagoi, joskus kuitenkin.

”Minulle on päivänselvää, että lasta ei kuriteta ruumiillisesti, mutta huutamaan sorrun. Minulle tulee siitäkin paha mieli”, Vappu kertoo.

Vapun aviopuoliso Teemu Huhtanen on rauhallisempi diplomaattiluonne.

Välillä puolison lehmänhermoisuus rasittaa Vappua, mutta lopulta Teemun harkitsevaisuus on luonteenpiirre, jota hän ennen kaikkea ihailee ja arvostaa.

”Yritän ottaa hänestä mallia, siellä tiedän, että minun olisi toisinaan hyvä olla pitkäpinnaisempi”, Vappu toteaa.

Lue myös: Vappu Pimiä vietti lapsena paljon aikaa Sippolan koulukodissa: ”Lapsi ei asettele ihmisiä lokeroihin”

Lue lisää uusimmasta Kotiliedestä. Vappu Pimiä kertoo lehdessä, mitä on oppinut vanhemmiltaan ja kummitädiltään.Vappu kertoo myös, miksi satasen laina katkaisi aikoinaan hänen ja ystävänsä välit. Hän kertoo myös, miten Markus Selin tuki häntä ensimmäisen eron jälkeen.

X