Vesa-Matti Loiri kiinnostui yliluonnollisista asioista lapsuuden oudon ufokokemuksen myötä – Huumeet olivat keino kurkistaa maailmaa eri kulmasta

Vesa-Matti Loirin kiinnostus yliluonnollisiin ilmiöihin syntyi jo lapsena. Myöhemmin siihen liittyi huumeiden käyttö, jolla hän pyrki laajentamaan tajuntaansa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vesa-Matti Loirin kiinnostus yliluonnollisiin ilmiöihin syntyi jo lapsena. Myöhemmin siihen liittyi huumeiden käyttö, jolla hän pyrki laajentamaan tajuntaansa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Pirjo Kemppinen

Vesa-Matti Loiria kutsuttiin poikavuodet Matiksi, nimellä, jolla vanhimmat ystävät hänet tuntevat yhä.

Vesa-Matti Loiri hänestä tuli 9-vuotiaana.

Matti oli palaamassa koulussa pitkin tietä, jonka lähellä kulki voimajohtoja. Yhtäkkiä niiden suunnasta lensi viisi sirkkelinteriltä näyttävää esinettä. Terät muistuttivat kahta päällekkäin asetettua lautasta. Lentävää lautasta.

Muodostelmat pörräsivät Matin ympärillä, yksi parinkymmenen sentin päässä. Matista tuntui, että se leikkaisi hänen päänsä poikki.

Kokemusta kuvataan tuoreessa elämäkerrassa:

”Matti kuuli naisen äänen, vaikka sitä ei ääneen sanottu. Se sanoi, että älä pelkää, en tee sinulle pahaa. Tuolla hetkellä Matista tuli Vesa-Matti Loiri. Siltä hänestä tuntui. Hän sai elämäntehtävän, mutta hän ei tiennyt, mikä se oli.”

Matti piti päänsä, vaikka kukaan ei uskonut

Tuoreessa elämäkerrassa Loiri. (Otava) kerrotaan, että tapahtuman alusta oli kulunut kolme tuntia, kun Loiri totesi palanneensa ruumiiseensa ja kotitielle.

Pitkää poissaoloa ihmetelleelle Lilli-äidille Matti kertoi sirkkelinterän näköisten lautasten kohtaamisesta.

Äiti päätti, että ne olivat olleet lokkeja. Matti ei uskonut.

Aikuisena Loiri yritti selvittää tapahtumia hypnotisoijan avulla, mutta häntä ei saatu vaivutettua hypnoosiin.

Vesa-Matti Loiri on kokenut elämänsä aikana muulloinkin irtautuvansa ruumiista. Hänellä on ollut myös rajatilakokemus.

Huumeiden käyttö oli Loirille täydennyskoulutusta

Uutuuskirjassa Loiri kertoo huumeiden käytöstään avoimesti. Se alkoi jo parikymppisenä kannabiksella, mutta laajeni tulevina vuosina muihinkin aineisiin.

Loirille huumeet eivät olleet viihdykettä. Niiden avulla hän halusi laajentaa tajuntaansa ja kurkistaa maailmaa eri kulmasta.

”Se oli täydennyskoulutusta. Jos Loiri halusi juhlia tai hukuttaa murheita, hän narautti korkin auki.”

Meskaliini sai kosimaan Monaa

Silloinen Mona Puolanen ehdotti Loirille meskaliinin kokeilemista. Loiri vastasi myöntävästi, kuten aina vastaavanlaisiin ehdotuksiin.

”Se lankesi hänen mielestään taiteilijalle luonnostaan: uusien elämysten etsiminen.”

Kokeilu toteutettiin Monan matkoilla olevan ystävän asunnossa. Loirille mitattiin kolminkertainen annos Monaan verrattuna.

Loirin trippi alkoi akvaarion äärellä. Hän tutustui sen jokaiseen kalaan ja tunsi saavansa osaan suoran kontaktin.

Matka oli myös loputonta rakastelua Monan kanssa. Loirin erektio kesti kaksitoista tuntia. Yli vuorokauteen hän ei syönyt mitään eikä juonut enempää kuin puoli lasillista vettä, johon meskaliini sekoitettiin.

Matkan loppuvaiheilla Loiri kysyi Monalta, mennäänkö naimisiin ja sai heti myöntävän vastauksen.

Epäilys iski, kun Loiri lopulta tilasi taksin heittääkseen Monan bussipysäkille.

”Loiri oli avaamaisillaan suunsa: pitäisikö meidän vielä miettiä sitä naimisiinmenoa? Mutta ennen kuin Loiri sai ääntä ilmoille, Mona sanoi: älä vaan peru, älä vaan uskalla perua nyt.”

Heidät vihittiin tammikuussa 1973.

 

Otsikkoa muokattu 21.9.2019 klo 23.12.

X