Vuosia sinkkuna viihtynyt Riitta Havukainen avautuu parisuhdehaaveistaan Kotiliedessä: ”Kaipaan läheisyyttä ja tietysti seksiäkin”

Näyttelijä Riitta Havukainen, 63, on oppinut, että kaunan kantaminen ei kannata. Vaikeiden aikojen jälkeen välit ex-mies Eppu Salmiseen ovat hyvät.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Olen järkyttynyt viime aikoina siitä, että muut eivät pidä minua nuorena", Riitta kertoo ikääntymisestään Kotiliedessä.

Näyttelijä Riitta Havukainen, 63, on oppinut, että kaunan kantaminen ei kannata. Vaikeiden aikojen jälkeen välit ex-mies Eppu Salmiseen ovat hyvät.
(Päivitetty: )
Teksti:
Pauliina Karjalainen

Miespuoliset ikätoverit haluavat rinnalleen nuoremman kuin 63-vuotiaan naisen, näyttelijä Riitta Havukainen pohtii Kotiliedessä.

Riitta kertoo lehdessä niin ikääntymisestään, edellisistä suhteistaan kuin kaipuustaan parisuhteeseen.

”Tunnen välillä oloni yksinäiseksi. En haluaisi vanheta yksin ja huomaan kaipaavani kumppania rinnalleni.”

Sen jälkeen kun 17 vuotta kestänyt avoliitto näyttelijä Eppu Salmisen kanssa kariutui seitsemän vuotta sitten, Riitta on viihtynyt sinkkuna.

Kotiliedessä Riitta kertoo käyneensä muutamilla treffeillä, mutta niistä ei ole kehkeytynyt mitään vakavampaa.

”Joskus tunnen pistoksen, kun näen kaupungilla pariskuntien tekevän asioita yhdessä. Olisi kiva, jos kotona olisi joku jonka kanssa voisi köllötellä, laittaa ruokaa ja rupatella.”

”Kaipaan läheisyyttä ja tietysti seksiäkin.”

Riitta toivoo vielä löytävänsä rinnalleen uuden miehen.

”Minulla ei ole miehelle ulkonäöllisiä vaatimuksia: ei tarvitse olla komea, kunhan on hauska ja älykäs. Korvienväli on miehen seksikkäin osa.”

”Kaunaa ei kannata jäädä kantamaan”

”Rakkaudessa olen saanut kokea monta intohimoista suhdetta. Kaikki elämäni miehet ovat omalla tavallaan olleet elämäni rakkauksia”, Riitta muistelee Kotiliedessä.

Riitta on ollut naimisissa ensin Jussi Parviaisen ja sittemmin muusikko Jukka Hakokönkään kanssa. Avoliitosta Jukka Viitasaaren kanssa syntyi tytär Katariina.

Pitkästä avoliitosta Eppu Salmisen kanssa Riitalla on yhteinen lapsi Santtu.

Aikoinaan uusperheen perustaminen Riitan mukaan Epun kanssa helppoa. Epulla oli Riitan Katariina-tytärtä vuoden vanhempi poika, Roope Salminen.

”En vieläkään osaa sanoa, miksi suhteemme ei lopulta toiminutkaan. Kukaan ei kuitenkaan ole eroomme syyllinen.”

Silti Riitan ja Epun välit olivat eron jälkeen pitkään tulehtuneet.

Muutos tapahtui kolme vuotta sitten Santun ylioppilasjuhlissa. Silloin Riitta hyväksyi väännön jälkeen sen, että Eppu tulee juhliin uuden vaimonsa ja tämän lapsien kanssa.

”Olen oppinut, että kaunaa ei kannata jäädä kantamaan, siinä myrkyttää vain oman päänsä. Olemme kaikkien vaiheiden jälkeen ja pölyn laskeuduttua erittäin hyvissä väleissä.”

Sittemmin he ovat viettäneet joulunkin yhdessä ja Riitta on vahtinut parin lapsia.

Vaikka Riitta sanoo Kotiliedessä, ettei ole kokenut itseään vanhaksi, ikäkriisistä hänellä on kokemusta.

”Olen järkyttynyt viime aikoina siitä, että muut eivät pidä minua nuorena. Joskus joku parikymppinen saattaa teititellä minua tai tarjota istumapaikkaa. Se tuntuu hämmentävältä.”

X