EM-karsintojen lippukohu ratkesi – Jopa 1 000 Huuhkajien kannattajaa matkustaa Bosniaan jalkapallomaajoukkueen tueksi

Suomen jalkapallomaajoukkue saa tuekseen peräti tuhat kannattajaa lauantain vierasotteluun Bosnia ja Hertsegovinassa. EM-karsintoja on jäljellä neljä ottelua, ja Suomi on erinomaisen lähellä kaikkien aikojen ensimmäistä miesten arvokisapaikkaa. 

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suomen jalkapallomaajoukkue saa tuekseen peräti tuhat kannattajaa lauantain vierasotteluun Bosnia ja Hertsegovinassa. EM-karsintoja on jäljellä neljä ottelua, ja Suomi on erinomaisen lähellä kaikkien aikojen ensimmäistä miesten arvokisapaikkaa. 
(Päivitetty: )
Teksti: Pekka Mäntylä

Vielä elo-syyskuussa lukuisilla Bosniaan jo matkan varanneilla suomalaiskannattajilla oli huoli siitä, riittääkö suomalaisille tarpeeksi pääsylippuja otteluun, joka pelataan Zenicassa vain runsaat 10 000 katsojaa vetävällä stadionilla.

Huuhkaja-fanit saivat pääsyliput

Suomen Palloliiton ja maajoukkueen kannattajayhdistyksen SMJK:n tekemä työ kulisseissa kuitenkin tuotti tulosta, ja näillä näkymin kaikki halukkaat pääsevät lopulta tukemaan omiaan Bosniassa: Suurin osa fanikatsomossa, osa sen vieressä ja osa keskemmällä stadionia.

Bosnian poliisi on myös organisoinut omia mutkiaan suomalaisten matkasuunnitelmiin. SMJK on järjestänyt pääkaupunki Sarajevosta pelipaikkakunnalle Zenicaan seitsemän täyteen myytyä tilausbussia, joiden oli tarkoitus startata lauantaina jo aamupäivästä.

”Lähtöä päätettiin kuitenkin siirtää iltapäivään, koska Zenicassa paikallinen poliisi haluaa turvallisuussyistä eristää suomalaiset ennen ottelua omalle alueelleen stadionin lähellä. Emme halunneet ottaa sitä riskiä, että joutuisimme odottelemaan tuntikausia jossain parkkipaikalla”, kertoo SMJK:n puheenjohtaja Jussi Hartikainen.

Kaksi parasta EM-kisoihin

Suomen lohkosta kaksi parasta maata etenee EM-kisoihin. Italia on jo käytännössä varma lohkovoittaja, ja Suomenkin asetelmat ovat herkulliset: Armenia on kolme ja Bosnia viisi pistettä Suomea jäljessä, ja Kreikka ja Liechtenstein ovat jo pudonneet kyydistä.

Siten Huuhkajien ei ole pakko voittaa Bosniassa, mutta toisaalta tasapelipiste, vierasvoitosta puhumattakaan, olisi Zenicasta erittäin arvokas. Ensi tiistain kotipelissä Turussa Armeniaa vastaan panokset ovat joka tapauksessa huipussaan.

Suomi pääsee tuleviin otteluihin parhaalla miehistöllään Teemu Pukin johdolla, ja päävalmentaja Markku Kanervalla on vaihtopenkillään myös jokerikortti nimeltä Joel Pohjanpalo. Maaliahne Bundesliiga-hyökkääjä on vihdoin toipunut tuskaisen pitkästä nilkkavammastaan ja on Kanervan käytettävissä.

Vastustajilla sen sijaan on tuntuvia loukkaantumishuolia: Bosnialta puuttuu kapteeninsa Edin Dzeko, joka mursi poskiluunsa viime viikonloppuna. Myös Armenian ykköshyökkääjä, Dzekon tavoin italialaista AS Romaa edustava Henrikh Mkhitaryan, on näillä näkymin sivussa Suomea vastaan.

X