Helsinki Twitterissä! Trumpin ja Putinin huippukokous tuo näkyvyyttä Suomelle – ”Minusta on tullut karjalanpiirakka-fani”

Suomen kesä on kauneimmillaan, ja sen ovat huomanneet myös Vladimir Putinin ja Donald Trumpin huippukokousta varten Helsinkiin saapuneet toimittajat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suomen kesä on kauneimmillaan, ja sen ovat huomanneet myös Vladimir Putinin ja Donald Trumpin huippukokousta varten Helsinkiin saapuneet toimittajat.
(Päivitetty: )
Teksti:
Lotta Sillanmäki

Donald Trump ylisti Suomea ja kiitti Sauli Niinistöä vieraanvaraisuudesta ennen presidenttien yhteistä aamiaista Mäntyniemessä.

”Fantastic Finland”, sanoi Trump, ja näihin sanoihin yhtyvät myös lukuisat huippukokousta seuraamaan tulleet amerikkalaiset.

Helteinen Helsinki ei jätä ketään kylmäksi, sillä Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikana lämpömittari näyttää lähes 30 astetta. Huippukokouksen aikana voidaan jälleen nostaa Suomi maailmankartalle ja tehdä Helsinki tunnetuksi.

Monet toimittajat ja poliitikot ovatkin julkaisseet Twitterissä kuvia ja tekstejä, joissa he ylistävät Suomen luontoa ja Helsinkiä, sekä tapahtuman järjestelyitä.

Upeita maisemakuvia yöttömästä yöstä

Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Sanders hämmästeli Suomen valoisia öitä.

”Helsinki ei tuota pettymystä auringonlaskuissa, vaikka ne tapahtuvat keskiyöllä”, toimittaja kirjoitti Twitterissä maisemakuvien kera.

Valoisia öitä ihailee myös BBC:n televisiojuontaja Jon Sopel. Hän lisäsi Twitteriin upean kuvan presidentinlinnasta, jossa suurvaltojen johtajat Trump ja Putin tapasivat maanantaina iltapäivällä.

Kuvassa näkyy myös teksti, jonka ihmisoikeusjärjestö The Human Right Campaign heijasti presidentinlinnan seinään mielenilmauksena sunnuntai-iltana. Trumpille ja Putinille osoitettu teksti #eyesonchechenya pyrkii muistuttamaan seksuaalivähemmistöihin kohdistuvasta syrjinnästä ja väkivallasta Tšetšeniassa.

Toimittaja ihastui karjalanpiirakkaan, mutta likainen lento ei miellyttänyt

Televisioyhtiö CNN:n toimittaja Michelle Kosinski kehuu Helsinkiä kauniiksi ja on lisännyt Twitter-tililleen useita kuvia kaupungista.

Kaiken huipuksi Kosinski ilmoitti, että hänestä on tullut herkullisen karjalanpiirakan suuri fani.

Sen sijaan lentoyhtiö Finnair ei saa toimittajalta kiitosta. Kosinski sanoo lentonsa Suomeen olleen likaisin, jolla hän on koskaan ollut. Toisen ihmisen hius tyynyllä oli ikävä yllätys.

Finlandia-taloon on järjestetty toimittajia varten mediakeskus, jossa on tarjolla ruokaa, juomaa ja jopa mahdollisuus saunomiseen. Toimittajat ovat olleet ihmeissään tarjoiluista ja järjestelyiden sujuvuudesta, kun koko tapahtuman järjestämiseen oli aikaa vain alle kolme viikkoa.

Washington Postin Greg Miller ja Hillery Gallasch Saksan yleisradioyhtiö ARD:sta kertovat Ylen haastattelussa, että yleensä toimittajien tiloissa on tarjolla lähinnä vettä ja kahvia, joten Finlandia-talon tarjoilut ovat poikkeukselliset.

Mediakeskuksen tarjontaa hämmästelee myös The Guardianin Moskovan kirjeenvaihtaja Adrew Roth. ”Siellä on jopa kaveri ihan vain kertomassa suomalaisesta designista. Eeppistä”, Roth kirjoittaa.

 

X