Jaakko Saariluoma jakoi suru-uutisen – Rakas Kafka-koira on poissa

Jaakko Saariluoman pitkäaikainen, koko perheen lemmikki Kafka-koira kuoli sunnuntaina 27. elokuuta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jaakko Saariluoma kertoi suru-uutisen Instagramissa.

Jaakko Saariluoman pitkäaikainen, koko perheen lemmikki Kafka-koira kuoli sunnuntaina 27. elokuuta.
Teksti:
Anni Niittylahti

Näyttelijä-koomikko Jaakko Saariluoman Kafka-koira on kuollut 12-vuotiaana. Asia käy ilmi Saariluoman Instagram-päivityksestä.

Kafka oli myös juontajana tunnetun Saariluoman ensimmäinen koira. Hän kertoi Seuralle keväällä 2022, millaista koiran hankkiminen aikanaan oli:

”Minulla oli koko ajan ihan hirvittävä kiire. Siihen tilanteeseen päätin sitten ottaa koiran, ja rotu, hovawart, on vieläpä aika haastava. En tiedä, mistä se tunne lopulta kumpusi, mutta se oli vahva.”

Jaakko Saariluoma ei kuunnellut ulkopuolisten mielipiteitä, joiden mukaan hovawart-uros ei olisi helppo ensikoira. Kertoessaan koiran hankkimisesta kollegalleen Andre Wickströmille, tämän vastaus kuului, että oliko Saariluoman elämä liian helppoa.

Kafkan saapuessa kotiin, katumus otti jossain kohtaa toviksi vallan.

”Pentu jahtasi ja näykki nuorempaa poikaani koko ajan jaloista. Ensimmäisen viikon jälkeen ajattelin jo, että emme pärjää koiran kanssa ja että se pitäisi antaa pois. Mitä enemmän poika juoksi koiraa karkuun, sitä enemmän se tykkäsi, että nyt leikitään.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jaakko Saariluoma (@saariluomajaska) jakama julkaisu

Lue myös: Jaakko Saariluoma otti ensikoirakseen hovawart-uroksen eikä kuunnellut varoituksia – Nyt arkea elävöittää myös hoffi-narttu vanhan koiran rinnalla

Yhteiselo alkoi sujua

Jaakko Saariluoma kertoi vuonna 2022 Seuran haastattelussa, miten vähitellen yhteiselo alkoi sujumaan pennun kanssa. Saariluoma oli päättänyt vaimonsa kanssa kouluttaa Kafkan hyvin.

”Kävimme Kafkan kanssa tottelevaisuuskoulutuksessa ja siitä tuli ihan soiva peli. Luonnetestissä koira sai niin hyvät pisteet, että sitä haluttiin käyttää jalostuksessa. Vanha herra onkin astunut kaikkiaan kolmet pennut.”

Saariluoman kuvaili haastattelussa, ettei hän vaihtaisi päivääkään Kafkan kanssa pois. Perhe hankki toisen koiran vuonna 2021.

”Nyt meillä on blondi narttu hovawart, jolla on ihan samanlaiset jutut kuin ensimmäiselläkin. Eikä Kafka opeta sille yhtään mitään”, Jaakko Saariluoma kuvaili tuolloin.

Lue myös: Jaakko Saariluoma sai uuden perheenjäsenen: ”Mua huijattiin!”

Jaakko Saariluoma, Posse

”Tykkään käydä patikoimassa. Pitäisi opettaa pentu nukkumaan teltassa ilman, että se syö kaiken”, Jaakko Saariluoma kertoi. © Tiia Ahjotuli

 

X