Jenni Haukio on avoin oman poliittisen uransa jatkolle – ”En sulje pois mahdollisuutta ehdolle asettumisesta”

Tohtori Jenni Haukion elämä muuttuu keväällä 2024, kun Sauli Niinistön presidenttikausi päättyy. Tuleva ura saattaa olla politiikassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jenni Haukio on varjellut yksityistä elämäänsä tarkasti. Periaate liittyy hänen mukaansa osin siihen, että hän on julkisuudessa puolison, ei oman työnsä vuoksi.

Tohtori Jenni Haukion elämä muuttuu keväällä 2024, kun Sauli Niinistön presidenttikausi päättyy. Tuleva ura saattaa olla politiikassa.
(Päivitetty: )
Teksti: Pirjo Kemppinen

Tohtori Jenni Haukio kertoo mielessään olevan päällimmäisenä ilo ja kiitollisuus – häivähdys helpottuneisuuttakin, kun puolison, tasavallan presidentti Sauli Niinistön toinen kausi presidenttinä lähenee loppuaan. Tähän mennessä kaikki on sujunut hänen toivomallaan tavalla.

Maaliskuun alussa 2024 vaihtuvat presidenttiparin koti ja työpaikat.

Sinun tähtesi täällä -muistelmateos kertoo vuosista presidentin puolisona

Jenni Haukio irtisanoutui vuosi sitten Turun kansainvälisten kirjamessujen ohjelmapäällikön työstä kahden kirjallisen projektinsa vuoksi. Tohtorin väitöskirja valmistui joulukuussa, muistelmateos Sinun tähtesi täällä (WSOY) ilmestyy 29. toukokuuta.

Missä Jenni Haukio vaikuttaa tulevaisuudessa?

Todennäköistä on, että tuleva ura on hänelle rakkaiden kirjallisuuden, kulttuurin ja taiteiden tai politiikan saralla. Politiikassa hän on ollut mukana teini-iästä lähtien, sillä hän liittyi kokoomukseen jo 17-vuotiaana. Presidentin puolison rooliin hän siirtyi kokoomuksen viestintäpäällikön pestistä.

”Politiikan saralla on monenlaisia tehtäviä. Kaikki eivät ole vaaleissa ehdolla, mutta en sulje pois mahdollisuutta ehdolle asettumisesta joskus tulevaisuudessa”, presidentin puoliso kertoo Seuralle.

Lue myös: Tohtori Jenni Haukio loi itse toimenkuvansa – Presidentin puolison tehtävästä hän on suoriutunut toiveidensa mukaisesti: ”En tekisi mitään toisin”

X