Lämmityslaite tuo lisää lämpöä – Kokosimme erilaisia vaihtoehtoja moniin tarpeisiin

Torju hytinät, kuivata kosteus tai tee terassista ympärivuotinen olohuone. Valitse koti-insinöörin vinkeistä vaihtoehdoista tarpeisiisi sopivin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lämpösäteilyn voi suunnata juuri sinne, missä lämpöä tarvitaan eikä ensin tarvitse lämmittää ilmaa tai seiniä. © Verkkokauppa.com

Torju hytinät, kuivata kosteus tai tee terassista ympärivuotinen olohuone. Valitse koti-insinöörin vinkeistä vaihtoehdoista tarpeisiisi sopivin.
Teksti: Vesa Ylä-Jääski

Jopa tehokasta ja hyvin säädettyä kodin lämmitysjärjestelmää pitää joskus täydentää.  Vaihtoehtoja on useita – millainen lämmityslaite toimisi parhaiten?

Virtauslämmitin lämmittää lävitseen virtaavaa ilmaa, joka leviää nopeasti huoneeseen. Tuuletin tehostaa toimintaa. Sähkövastuksiin kertynyt pöly voi tuottaa käryjä.

Sen sijaan hyvän öljytäytteisen sähköpatterin pintalämpötilat pysyvät matalina, jos patteri on riittävän kookas tehoonsa nähden. Käryjä ei muodostu ja lämmitys toimii äänettömästi ja tasaisesti.

Lämpeneekö viileänä pidetty vierashuone liian verkkaisesti? Harkitse esilämmittimeksi tehokasta lämpöpuhallinta, joka maksaa 15–30 euroa.

Yhdistelmälämmittimissä osa lämmöstä tulee lämmittimen etupinnan säteilynä ja osa ylöspäin suuntautuvana ilmavirtana.

Edullisimmat sähköpatterit maksavat 30–50 euroa. Tehokas patteri, jonka pintalämpö ei nouse liian korkeaksi, maksaa jopa 250 euroa.

Valitse sopiva lämmityslaite – Monenlaista on tarjolla

Säteilylämmitin on kuin aurinko pienoiskoossa. Se tuottaa sähkön tai polttoaineen voimalla lämpösäteilyä, joka lämmittää suoraan kohdetta, esimerkiksi ihoa. Lämpösäteilyn voi suunnata juuri sinne, missä lämpöä tarvitaan eikä ensin tarvitse lämmittää ilmaa tai seiniä. Lasitettu terassi tuntuu miellyttävältä, vaikka ilma on viileä, ja kylpyhuoneen peruslämmön voi säätää alhaisemmaksi tinkimättä mukavuudesta.

Tarjolla on jaloilla seisovia, siirrettäviä, katosta roikkuvia ja seinään tai kattoon kiinnitettäviä säteilylämmittimiä, jotka maksavat 90–500 euroa. Polttoaineella toimiville lämmittimille on järjestettävä riittävä tuuletus.

Kevyttakka on kätevä lämmittäjä.

Kevyttakka on kätevä lämmittäjä.

Tehokas ja nopea

Hyvä siirrettävä virtauslämmitin puhkuu huoneen lämpimäksi nurkasta nurkkaan 750–2000 watin teholla. Termostaatti ylläpitää halutun lämpötilan.

Wilfa Glow Fan HCF-2000W maksaa 60 e.

Wilfa Glow Fan HCF-2000W maksaa 60 e.

Turvallista lämpöä

Öljytäytteinen sähkölämmitin tuottaa tasaista lämpöä vailla pölyn käryä. Turvallisessa Electrogear 1500W -lämmittimessä on ylikuumenemissuoja, kaatumissuojakytkin ja pyörät.

Electrogear 1500W maksaa 40 e.

Electrogear 1500W maksaa 40 e. © Puuilo.fi

Kevyt ja edullinen

Kilon painoinen puhallin lämmittää vierashuoneen nopeasti jopa 2 000 watin teholla. Lämmittimessä on termostaatti ja yli­kuumenemissuoja.

Energy+ Lämpöpuhallin 2 000 W maksaa noin 16 e.

Energy+ Lämpöpuhallin 2 000 W maksaa noin 16 e. © Tokmanni.fi

Terassi lämpimäksi

Kattoon ripustettava sähkölämmitin Fixa Circular 2100 säteilee lämpöä ja tunnelmavaloa lasitetulle parvekkeelle ja terassille. Aseta teho sopivaksi kaukosäätimellä.

Fixa Circular 2100 maksaa noin 150 euroa

Fixa Circular 2100 maksaa noin 150 euroa © K-rauta.fi

Nokkela pistorasia

Komenna mökin sähkölaite päälle puhelinta kotona näppäilemällä tai puhekomennolla. Älypistorasia seuraa sähkön kulutusta ja sammuttaa päälle unohtuneen laitteen.

TP-Link HS110 maksaa 35 e.

TP-Link HS110 maksaa 35 e. © Verkkokauppa.com

Supertehot kaasulla

Nestekaasulla toimiva terassilämmitin lopettaa hytinät jopa 25 neliön alueella. Tehon voi säätää portaattomasti 5 000–13 000 watiksi.

Tokmanni-ketjun Terassilämmitin 13 kW maksaa 179 e.

Tokmanni-ketjun Terassilämmitin 13 kW maksaa 179 e. © Tokmanni.fi

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 11/20.

Lue myös: Pertin saunan lämmitys loppui karusti: Sytytysnestepullossa oli väärää nestettä ja housut syttyivät palamaan

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X