Lapsi puri 10-kuukautista vauvaa kahdeksan kertaa peräkkäin päiväkodissa – Jyväskylän kaupungin palvelujohtaja: ”Pienet lapset ovat salamannopeita”

Jenny Linna on jakanut sosiaalisessa mediassa kohahduttavan tapauksen kuvia, joissa vauvan kasvot ovat pahasti pahoinpidellyt ja verisennäköiset Korpilahden päiväkodissa tapahtuneen puremisen jälkeen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kuvan vauva ei liity Korpilahden päiväkodin tapaukseen.

Jenny Linna on jakanut sosiaalisessa mediassa kohahduttavan tapauksen kuvia, joissa vauvan kasvot ovat pahasti pahoinpidellyt ja verisennäköiset Korpilahden päiväkodissa tapahtuneen puremisen jälkeen.
(Päivitetty: )
Teksti: Hertta-Mari Kaukonen

”Pää on päivän itkusta kipeä ja mieli huolta sekä murhetta täynnä”, Jyväskylän Korpilahdessa asuva äiti Jenny Linna päivitti eilen sosiaaliseen mediaan.

”Toinen lapsi oli päässyt iskemään hampaansa pieneen tyttööni”, hän jatkoi kirjoitustaan.

Laajasti jaettuun päivitykseen on liitetty mukaan kuvia tyttövauvasta, jonka kasvot ovat kauttaaltaan pahoinpidellyt, täynnä verisennäköisiä puremajälkiä.

Pureminen oli tapahtunut eilen 29. tammikuuta ja siitä soitettiin äiti Jenny Linnalle kesken hänen työpäivänsä, jonka jälkeen lapsen isä haki heti lapsen pois päiväkodista. Lapsi on käynyt lääkärissä puremisvammojensa takia.

Puremajäljet näkyvät tyttären kasvoissa Jenny Linnan Facebook-postauksen kuvissa.

Puremajäljet näkyvät tyttären kasvoissa Jenny Linnan Facebook-postauksen kuvissa.

Kasvot punaisenkirjavat puremisjäljistä

Puremajälkiä 10-kuukauden ikäisessä Jenny Linnan tyttövauvassa on useita: ainakin neljä kasvoissa, kaksi selässä sekä yksi jalassa ja takapuolessa.

Äiti Jenny Linna ihmettelee, miten toinen lapsi on ehtinyt purra hänen vauvaansa niin monta kertaa ja niin laajalle alueelle ilman, että henkilökunta on puuttunut asiaan ja estänyt puremisen jatkumisen.

Päiväkodista on vastattu Linnalle, että hoitaja oli hetkeksi kääntynyt toisaalle, jonka aikana pureminen oli tapahtunut. Vastauksen mukaan hoitaja oli noin kolmen metrin päässä lapsesta.

Linna on pyytänyt tapauksesta kirjallisen selvityksen.

Luottamus päivähoitoon katkolla

”Olen todella järkyttynyt tapahtuneesta. Tämä on kamala tilanne”, Jenny Linna sanoo Seuralle.

Hän on tapauksen takia kotona työskentelemässä etänä, eikä lapsi ole päiväkodissa. Linna miettii, miten jatkossa hoitaa päivähoidon töidensä aikana, sillä luottamus päiväkotiin on mennyt.

”Lapsi vasta aloitti päiväkodissa. Luotin lapseni päiväkodin hoitajille, koska ajattelin heidän pitävän hänestä hyvää huolta. Luottamukseni on murtunut.”

Hoitajan hetken herpaantuminen

Pureminen on tapahtunut alle 2-vuotiaiden pienten lasten ryhmässä.

Korpilahden päiväkodissa on ollut tapahtumahetkellä normaali määrä lapsia ja aikuisia, ja tilanne on ollut rauhallinen, kunnes yksi lapsi on alkanut purra toista lasta.

Miten lapsi on päässyt puremaan näin monta kertaa toista lasta?

”Pienet lapset ovat salamannopeita, ja joskus pienten lasten ryhmässä tapahtuu puremista. Tässä on tapahtunut vain hoitajan hetken huomion herpaantuminen. Hän on kuullut kyllä tilanteen ja mennyt heti apuun”, Jyväskylän kaupungin palvelujohtaja Tarja Ahlqvist sanoo.

Ahlqvist pahoittelee tapahtunutta. Puremistilanteesta tullaan tekemään kirjallinen selvitys.

X