Laura Huhtasaaren haukkuman koulun rehtorista kanneltiin oikeuskanslerille

Ensin kansanedustaja Laura Huhtasaari moitti tamperelaiskoulua aivopesusta. Nyt joku samanmielinen kanteli koulusta oikeuskanslerille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) vihjasi opettajien usuttaneen lapsia poliitikkokriittisiksi.

Ensin kansanedustaja Laura Huhtasaari moitti tamperelaiskoulua aivopesusta. Nyt joku samanmielinen kanteli koulusta oikeuskanslerille.
(Päivitetty: )
Teksti:
Ulla Janhonen

Jupakka Laura Huhtasaaren (ps)  ja tamperelaisen Sammon koulun välillä alkaneesta sanasodasta saa yhä oudompia muotoja.

Nyt Huhtasaaren moittiman Sammon koulun rehtorista on tehty kantelu oikeuskanslerin virastoon. Kantelu saapui viraston kirjaamoon torstaina.

Kantelija on samaa mieltä kuin Huhtasaari: hän epäilee että Sammon peruskoulussa olisi ollut vihapuhetta ja vihanlietsontaa perussuomalaisia poliitikkoja kohtaan.

Kantelijan mukaan koulun rehtorin Maaret Tervosen ei olisi pitänyt sallia tällaista toimintaa.

Koulu on kiistänyt nämä väitteet julkisuudessa jo moneen kertaan.

Jupakka sai alkunsa, kun Huhtasaari julkaisi Twitterissä kuvan yhdeksäsluokkalaisten tekemästä julisteesta, jossa luki ”Suomeen vai kuoleen”?

Huhtasaari moitti julistetta ja vihjaili opettajien ”aivopesseen” oppilaitaan kritisoimaan nimenomaan perussuomalaisia.

Suomeen-tekstin alla olivat tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston (vihr.) kuvat. Kuoleen-tekstin alla olivat kuvat Laura Huhtasaaresta ja Jussi Halla-ahosta (ps).

Vartija koulun pihalle

Huhtasaaren tviitin jälkeen koulu sai etenkin perussuomalaisten kannattajiksi ilmoittautuneilta ihmisiltä puheluja ja sähköposteja, joissa syytetään koulun opettajia oppilaiden poliittisesta johdattelusta.

Uhkailut muuttuivat niin karkeiksi, että koulu joutui varmuuden vuoksi palkkaamaan oppituntien suojaamiseksi vartijan.

Koulun mielestä Huhtasaaren ei olisi pitänyt tviitissään mainita koulun nimeä eikä varsinkaan lasten etunimiä, jotka näkyivät julisteen alareunassa ja siten myös tviitissä.

Keskusteluun otti osaa myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok), joka kehotti Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan.
Opetusministeri kertoi luottavansa suomalaisten opettajien arvostelukykyyn ja ammattitaitoon, ja kehotti Huhtasaarta tekemään samoin.

Oikeuskanslerin virastossa kantelun käsittely kestää noin 2–4 kuukautta.

 

X