Kiinnostavatko Second Hand -liikkeet ja kirpputorit? Listasimme mielenkiintoisia kierrätysmyymälöitä ympäri Suomea

Mielenkiintoisia kierrätysmyymälöitä löytyy ympäri Suomea. Ainakin näissä paikoissa kannattaa käydä, jos second hand kiinnostaa ja satut olemaan lähettyvillä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Second hand -myymälät tarjoavat löytämisen riemua ja vintagen helmiä.

Mielenkiintoisia kierrätysmyymälöitä löytyy ympäri Suomea. Ainakin näissä paikoissa kannattaa käydä, jos second hand kiinnostaa ja satut olemaan lähettyvillä.
Teksti: Heta Issakainen

Second hand -liikkeet ja kirpputorit vetävät kuluttajia, sillä käytetyt ja kierrätetyt tuotteet kiinnostavat entistä useampia. Nykyään kierrätysmyymälöitä löytyy kauppakeskuksistakin.

Lue myös: Second hand -tuotteiden suosio kasvaa ja kierrätysmyymälöitä on kauppakeskuksissakin – Beyond Retro laajensi Suomeen ja avasi liikkeen Helsingissä

Second Hand -myymälät tarjoavat aikamatkoja ja vintage-löytöjä kirppishaukoille.

Second Hand -myymälät tarjoavat aikamatkoja ja vintage-löytöjä kirppishaukoille. © Sampo Korhonen

Listasimme 10 Second Hand -kierrätysmyymälää ja kirpputoria eri puolilta Suomea:

1. Helsinki – Punavuoren patina

Helsingin Punavuoressa sijaitseva Punavuoren Patina on lämminhenkinen ja laadukas itsepalvelukirpputori, jonka ohessa toimii pieni antiikkimyymälä. Samasta yhteydestä löydät myös pienen kahvion, johon voi kirppistelyn ohessa jäädä nauttimaan myös vastaleivotuista pullista.

Punainen patina, Sepänkatu 11

2. Tuusula – Femmatori

Tuusulan Femmatori on yli tuhat neliöinen kirpputori, jossa on tuotteita laidasta laitaan. Femmatorin liike löytyy myös Riihimäeltä.

Femmatori, Moukarinkuja 2

3. Turku – Maanantaimarket

Maanantaimarketista löydät niin naisten kuin miestenkin vaatteita. Liikkeen sisustus on tyylikäs ja valikoima vaihtuu nopeasti. Myynnissä on myös esimerkiksi kukkakimppuja, luonnonkosmetiikkaa ja kirpparin oman merkin koruja.

Maanantaimarket, Kristiinankatu 6

Lue myös: Keräilijöiden himoama peltipurkki on jopa 700 euron arvoinen – Pölyttyykö ullakollasi yhä näitä arjen aarteita ja keräilyesineitä sadan vuoden takaa?

Lakritsipurkki on himottu peltipurkk

Lakritsipurkki on himottu peltipurkki. © Olli Suominen

4.  Kotka – Jussin jättikirppis

Jussin jättikirppis on Kotkan suurin kirpputori. Siellä on monipuolinen valikoima esimerkiksi vaatteita, astioita ja sisustustarvikkeita. Jussin jättikirppis löytyy myös Porvoosta.

Jussin jättikirppis, Huumantie 5

5. Tampere – Radiokirppis

Laukontorin laidalla sijaitseva Radiokirppis on palvellut samalla sijainnilla jo 25 vuoden ajan. Sieltä löytää laajan valikoiman erityisesti vaatteita ja astioita. Kirpputorilta löytyy myös kahvila ja lasten leikkipaikka.

Radiokirppis, Laukontori 12

6. Lappeenranta – Kirpputori Vilma’s Second Hand

Lappeenrannan keskustan tuntumassa sijaitseva Kirpputori Vilma’s Second Hand on suuri ja siisti kirpputori. Valikoima vaihtuu päivittäin, ja tarjontaa on niin keräilijöille kuin arjen käyttötavaroiden etsijöille.

Kirpputori Vilma’s Second Hand, Ratakatu 33

7. Joensuu – Valintakirppis

Valintakirppis on suosittu itsepalvelukirpputori Joensuussa. Sieltä voi löytää niin vaatteita, antiikkiesineitä kuin myös urheiluvälineitäkin.

Valintakirppis, Teollisuuskatu 4

8. Kuopio – Komero

Kuopion Komerosta löytyy erityisesti laadukkaita naisten vaatteita, koruja ja kenkiä. Liikkeen valikoimaan tulee joka päivä jotain uutta, joten siellä voi piipahtaa useinkin.

Komero, Haapaniemenkatu 20 H

Lue myös: Nämä vanhat huonekalut viedään nyt käsistä: Sirot 50- ja 60-lukujen yöpöydät – ja erityisesti Artekin patinoituneet huonekalut!

50-luvun yöpöydät

Isot huonekalut eivät mene kaupaksi, mutta sirot yöpöydät vuosikymmenten takaa ovat haluttuja. © Iivari Viilomaa

9. Vaasa – Combo Kirppis Outlet

Pohjoismaiden suurin kirpputori löytyy Vaasasta. Combo kirppiksellä on neliöitä yli 5 000 ja myyntipaikkoja yli 700. Kirpputoripöytien lisäksi samasta yhteydestä löytyy Outlet-osasto.

Combo Kirppis Outlet, Lentokentäntie 7

10. Iisalmi – Vaahteramäen kirppis

Vaahteramäen kirppis on koko perheen kirpputori Iisalmessa. Sieltä voi löytää esimerkiksi vaatteita, leluja ja astioita.

Vaahteramäen kirppis, Louhenkatu 7

11. Oulu – Paljekirppis

Paljekirppis on Oulun tunnetuin kirpputori. Siellä on yli 300 vuokrattavaa pöytää, joten valikoima on monipuolinen.

Paljekirppis, Paljetie 12

12. Rovaniemi – Vintikki

Todella monipuolinen valikoima vaatteita, elektroniikkaa, huonekaluja, sisustustuotteita ja keräilyesineitä. Vintiikin yhteydessä toimii myös esimerkiksi armeijan ylijäämämyymälä, antikvariaatti ja panttilainaamo.

Vintikki, Varastotie 2

Lue myös: Aki ja Heli Palsanmäki paljastavat, mikä nyt myy ja on erityisen haluttua tavaraa – ”Hinta on pompsahtanut sodan takia jäätävän korkealle”

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja Heli-vaimo

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja Heli-vaimo tietävät, mikä tavara liikkuu milloinkin. © Tommi Tuomi

X