Miten pitää toimia, kun afrikkalainen mirri ei suostu lähtemään sängystä? – Tällaista oli Seuran lukijamatkalla

”Miten kuuluu toimia, kun kissa on hotellisängyn runkopatjan sisällä Afrikassa? Muun muassa tällaista kysymystä piti pohtia, kun osallistuin Seuran lukijamatkalle”, kirjoittaa Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tärkein ohjelma Seura lukijamatkalla oli auringossa rentoutuminen, hotellin antimista nauttiminen ja jutustelu hyvällä huumorilla.

”Miten kuuluu toimia, kun kissa on hotellisängyn runkopatjan sisällä Afrikassa? Muun muassa tällaista kysymystä piti pohtia, kun osallistuin Seuran lukijamatkalle", kirjoittaa Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto.
Teksti:
Erkki Meriluoto

Miten kuuluu toimia, kun kissa on hotellisängyn runkopatjan sisällä Afrikassa?

Muun muassa tällaista kysymystä piti pohtia, kun osallistuin elämäni ensimmäistä kertaa jonkin lehden lukijamatkalle helmikuun alussa. Ei liene vaikea arvata, että kyse oli Seuran lukijamatkasta – kohteena oli Kap Verde.

Kissa löytyi piilosta hotellisängyn runkopatjan sisältä.

Kissa löytyi piilosta hotellisängyn runkopatjan sisältä. Erkki Meriluoto

Noin 60 hengen porukassa jokaisella oli oma tarinansa. Oli opettajia, apteekkari, metallimies, pankkivirkailija, kunnallispoliitikko, mansikanviljelijä, jalkapalloseuran puheenjohtaja ja niin edelleen. Suurin osa oli jo eläkeiässä, mutta osa vielä vahvasti kiinni työurassaan.

Tällaisen keski-iän kynnyksellä olevan kekkeruusin porukka otti lämpimästi vastaan. Eikä kenenkään muunkaan tarvinnut stressiä kantaa, tunnelma oli sydämellinen ja omaa rauhaakin aina tarvittaessa löytyi.

Mitä Seuran lukijamatkalla tapahtui?

Mitä lukijamatkoilla sitten tehdään? Tangokuningas Jukka Hallikainen esiintyi joka ilta ja Katja Felin piti poppoon liikkeessä allasjumpissa ja muissa aktiviteeteissa.

Rantalentispelit pantiin pystyyn monena päivänä. Lauloimme karaokea, pelasimme bingoa ja sain kunnian vetää tietovisoja. Matkalaukullinen palkintoja hupeni nopeasti.

Tärkein ohjelma oli kuitenkin auringossa rentoutuminen, hotellin antimista nauttiminen ja jutustelu hyvällä huumorilla.

Puhuimme lapsista, lapsenlapsista, matkustelusta, politiikasta, elämän iloista ja suruista sekä myös avoimesti reissun hullunkurisista kommelluksista.

Mutta mikä tapahtuu Seuran lukijamatkalla, se sinne myös jääköön. Paitsi sen voi kertoa, että Ilse ja Seppo voittivat koko 1 500 asukkaan hotellin petankkiturnauksen, kännykän altaassa uitin minä ja sen mirrinkin sain houkuteltua pois sängystä laturinjohdolla leikittelemällä.

Toivottavasti pääsen mukaan myös toiste!

P.S. Lukijoilta on tullut toive, että TV-maailma olisi valmiiksi irrallaan lehden välissä, jottei sitä irrottaessa Seuran kansilehti lähtisi pois paikaltaan. Tätä kokeillaan heti.

Tilaa Seura-lehti tästä!

Lue kaikki Erkki Meriluodon pääkirjoitukset tästä.

X