Tuoreita Oscar-elokuvia voi katsoa jo kotisohvilta – Täältä elokuvat löytyvät

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-maailman tuottaja.

Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Oscar-palkinnot on jaettu. Osa Oscar-palkituista elokuvista osa on nähtävissä tällä hetkellä vain elokuvateattereissa, mutta moni voittajaelokuva kuuluu jo suoratoistopalveluiden valikoimiin.  

Oscareiden suurin voittaja oli Christopher Nolanin ohjaama Oppenheimer, joka kahmi seitsemän pystiä. Niiden joukossa tärkeimpiin palkintoihin kuuluvat parhaan elokuvan, ohjauksen, miespääosan, miessivuosan ja kuvauksen Oscarit. Atomipommin keksijän Robert Oppenheimerin elämäkertaelokuva tulee katsottavaksi SkyShowtimeen 21. maaliskuuta.  

Naispääosan Oscarin voitti Emma Stone Yorgos Lanthimosin omaperäisestä draamakomediasta Poor Things. Neljällä Oscarilla palkittu Poor Things on katsottavissa Disney+:lla 14. maaliskuuta.  

Toinen suosikki naispääosan voittajaksi oli Lily Gladstone, Martin Scorsesen Killers of the Flower Moonista. Ohjaajakonkarin eepos kertoo Osage-intiaanien murhista 1920-luvulla. Gladstone olisi ollut ensimmäinen Amerikan alkuperäisväestöön kuuluva Oscar-voittaja, mutta vaikka Killers of the Flower Moon sai useita ehdokkuuksia, jäi se kokonaan vaille voittoja. Elokuvan voi katsoa Apple TV+ -palvelusta.  

Ilman Oscareita jäi myös Netflixistä löytyvä Bradley Cooperin Maestro, joka kertoo säveltäjämestari Leonard Bernsteinista. Netflixin valikoimissa on myös Roald Dahlin kertomukseen perustuva 40-minuutin lyhytelokuva Henry Sugarin ihmeellinen tarina, joka toi Wes Andersonille uransa ensimmäisen Oscarin.

Viime vuoden menestynein elokuva lippuluukuilla oli Greta Gerwigin Barbie. Se sai lopulta vain yhden Oscar-palkinnon. Barbie kuuluu HBO Maxin valikoimaan.

Parhaan elokuvan ehdokkaana ollut American Fiction voitti parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin. Elokuvaa ei nähty teattereissa Suomessa, mutta se on katsottavissa Prime Videosta.

Lisäksi monia Oscareissa esillä olleita elokuvia voi vuokrata kertakatseluun netin eri vuokrapalveluista, kuten Viaplaylta tai Blockbusterilta.

Netin maksullisten suoratoistopalveluiden lisäksi yksi Oscar-voittajaelokuva on katsottavissa ilmaiseksi Yle Areenasta. Parhaan dokumenttielokuvan Oscarin voittanut 20 Days in Mariupol kertoo Ukrainan sodan kauhuista Mariupolin kaupungissa.

Lue myös: ”Oscar-gaala on yksi vuoden kohokohdistani, mutta Jussi-gaalaa en pysty katsomaan”

X