Vakavia varoituksia perintäyhtiö Ropo Capitalille toistuvista rikkomuksista – Perintäkulut yhdestä laskusta kohtuuttoman suuret, jopa yli 200 euroa

Ropo Capital on saanut Aluehallintavirastolta kolme varoitusta ja neljä muuta valvontapäätöstä liian isoista perintäkuluista. Lisäksi yritystä moititaan kolmessa muussa valvontapäätöksessä esimerkiksi liian tiukasta perintäaikataulusta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ropo Capital on saanut Aluehallintavirastolta kolme varoitusta ja neljä muuta valvontapäätöstä liian isoista perintäkuluista. Lisäksi yritystä moititaan kolmessa muussa valvontapäätöksessä esimerkiksi liian tiukasta perintäaikataulusta.
(Päivitetty: )
Teksti: Hertta-Mari Kaukonen

Seura uutisoi 4. maaliskuuta yrityssaatavien perintäkulujen olevan ongelmallisen isoja. Silloin pienyrittäjä kertoi Seuralle laskusta, jossa velan pääoma oli 359,60 euroa mutta perintäkulu peräti 238,18 euroa.

Lasku oli tullut isosta perintäyhtiöstä Ropo Capitalista.

Ropo Capitalille kolme varoitusta ja neljä muuta valvontapäätöstä liian isoista perintäkuluista

Maaliskuun 15. päivänä perintäyhtiöitä valvova aluehallintovirasto on tehnyt päätöksiä, joiden mukaan Ropo Capital on saanut kolme varoitusta ja neljä muuta valvontapäätöstä liian isoista perintäkuluista. Lisäksi yritystä moititaan kolmessa muussa valvontapäätöksessä esimerkiksi liian tiukasta perintäaikataulusta.

”Olemme antaneet Ropo Capitalille varoituksia ensisijaisesti siksi, että Ropo Capitalilla on ollut suuri määrä toistuvia rikkomuksia ja nämä eivät ole olleet moitittavuudeltaan mitenkään vähäisiä vaan vakavia”, aluehallintoviraston ylitarkastaja Anna-Emilia Sirén sanoo.

Aluehallintavirastossa oli samaan aikaan käsiteltävänä kymmenen Ropo Capitaliin kohdistuvaa valvonta-asiaa, sillä yrityksestä on valitettu runsaasti aluehallintovirasto aviin.

Ropo Capital -perintätoimistosta on tehty yli kymmenen kirjallista ilmoitusta aluehallintovirastoon. Lisäksi avi on saanut kymmeniä valituksia yrityksen toiminnasta puhelimitse.

Täysin tarpeettomat perintäkulut ja liian lyhyt maksuaika

Syitä Ropo Capitalin saamille varoituksille ovat olleet kohtuuttoman suuret perintäkulut, mutta myös täysin tarpeettomat perintäkulut sekä liian lyhyt aika laskun maksamiseen.

Yrityssaatavien lisäksi aluehallintovirasto on käsitellyt kahta Ropo Capitalin kuluttaja-asiaa.

Niissä ongelmana on ollut asiakaspalvelun toiminta ja perinnän aikataulu eli perintäkirje on lähetetty ennen kuin 14 päivää on kulunut eräpäivästä ja asiakkaalla on jäänyt alle kymmenen päivää aikaa reagoida perintäkirjeeseen.

Lainvastaisen toiminnan jatkumisesta määräaikainen toimintakielto

Vuonna 2017 luvan toimia alalla saanut Ropo Capital ei ole aikaisemmin saanut varoituksia. Sen sijaan Ropo Capitaliin fuusioitunut Ropo Group on saanut avilta aikaisemmin varoituksia, joista osa on tällä hetkellä korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

”Jos yritys ei korjaa menettelyään varoituksista huolimatta ja jatkaa lainvastaista toimintaansa, seuraava mahdollinen seuraamus on määräaikainen toimintakielto. Se on enintään kuuden kuukauden pituinen. Se voidaan määrätä osittain tai kokonaan eli esimerkiksi kohdistaa yrityssaatavien perintään, jos siinä on ollut ongelmia. Viimesijainen toimenpide on rekisteristäpoisto, jos mikään muu ei auta”, Sirén sanoo.

”Olemme jatkuvasti toimineet perintälain ja hyvän perintätavan mukaisesti”

Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa kokee Robo Capitalin toimineen laillisesti, vaikka yritys on saanut juuri kolme eri varoitusta ja neljä muuta valvontapäätöstä kohtuuttomista perintäkuluista. Aluehallintovirasto kuvailee yrityksen toimineen lain ja hyvän perintätavan vastaisesti.

”Olemme harmissamme, mutta otamme nöyränä avin päätökset vastaan ja kunnioitamme heidän näkemyksiään. Toki me itse koemme, että olemme jatkuvasti toimineet perintälain ja hyvän perintätavan mukaisesti. Otamme heidän päätöksensä huomioon palveluiden jatkuvassa kehittämisessä”, Ropo Capitalin toimitusjohtaja Artti Aurasmaa sanoo.

X