Sähkötupakka voi tuoda jopa viiden vuoden vankilatuomion Thaimaassa! Jätä e-tupakat kotiin, kun suuntaat kaukolomalle

Thaimaa kielsi sähkötupakan ja rajoitti tupakontia turistirannoilla. Rangaistukset ovat kovia: suuria sakkoja ja vankilatuomiota

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Thaimaa kielsi sähkötupakan ja rajoitti tupakontia turistirannoilla. Rangaistukset ovat kovia: suuria sakkoja ja vankilatuomiota
(Päivitetty: )
Teksti:
Ulla Janhonen

Sähkötupakka on kielletty Thaimaassa. Sen maahantuonnista, hallussapidosta, käytöstä tai myynnistä voi saada suuria  sakkoja – tai jopa vankeustuomion.

Tämä on hämmentänyt turisteja.

”Varsinkin ulkomaalaisten keskuudessa sähkötupakan käyttö on aiheuttanut epätietoisuutta”, konsuli Raimo Pahkasalo  Suomen Thaimaan-suurlähetystöstä vahvistaa.

Thaimaan hallitus esitteli sähkötupakkakiellon vuonna 2014 ja perusteli sitä terveyssyillä.

Sähkötupakointi on kiellettyä Thaimaassa. Jätä e-tupakat kotiin, kun lähdet lomalle.

© iStock

Tupakointi rappeuttaa moraalia

”Thaimaan kauppaministeriön tiedonannossa todetaan, että sähkötupakan tuonti on kielletty, koska se vahingoittaa yleistä terveyttä, yhteiskuntaa, maan turvallisuutta,  rauhaa ja moraalia”,  Raimo Pahkasalo kertoo.

Sähkötupakan uskotaan myös houkuttelevan nuoria tupakointiin.

Poliisi voi pidättää ulkomaalaisen tai thaimaalaisen, jos tämä rikkoo lakia. Sähkötupakan myynti voi johtaa jopa viiden vuoden vankilatuomioon.

”Thaimaassa käydään parhaillaan vilkasta keskustelua sähkötupakan haitoista. Tässä vaiheessa on vaikea arvioida, tullaanko sen käyttö mahdollisesti hyväksymään tulevaisuudessa”, Pahkasalo kertoo.

Muun muassa Aurinkomatkat vie suomalaisia turisteja paljon Thaimaahan. Yhtiön nettisivuilla kerrotaan myös, että sähkötupakka on maassa kielletty.

Suomen suurlähetystön tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi rangaistu sähkötupakasta. Sen sijaan Ison-Britannian kansalaisia on pidätetty, mutta suurlähetystöllä ei ole tietoa, millaisia rangaistuksia he ovat saaneet.

Tupakointi on kielletty monilla uimarannoilla Thaimaassa.

© iStock

Thaimaan rannoilla tupakointikielto 

Monilla turistirannoilla tavallinenkin tupakointi on nykyisin kielletty.

”Tämä tupakointikielto on kokeilu. Jos sitä pidetään onnistuneena, kieltoa voidaan jatkaa”, Pahkasalo sanoo.

Thaimaalaisilla rannoilla tupakkakielto on ilmoitettu monikielisillä kylteillä. Rannoilla on myös erityisiä tupakka-alueita, joilla voi sauhutella. Sen sijaan jos pössyttelee kielletyllä alueella, voi saada jopa 2600 euron sakon tai pahimmassa tapauksessa  vankilatuomion.

Rantojen tupakointikielto liittyy siihen, että rannat halutaan pitää puhtaina, roskista vapaana.

Normaali tupakointi on sallittu

Thaimaassa voi muuten tupakoida  normaalisti. Tavallista tupakkaa voi myös viedä Thaimaahan. Ei kuitenkaan enempää kuin 200 tupakkaa henkilö kohden.

X