Tyylituomari: Anna Abreu – Britney Spears jää hopealle

Oi Annaa. Kauniina alkusyksyn aamuna keski-ikäinen seurueemme istui kahvilassa, testasimme trendikästä raakaruokakakkua ja kävimme läpi tärkeää työprojektia. Mutta ei työstä tullut mitään, sillä julkisuuteen oli pullahtanut Anna Abreun hääkuva.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Samu-Jussi Kosken suunnittelema mekko puki Anna Abreuta elokuussa 2011: täydellinen yhdistelmä tyyliä ja särmää. Kuva: Pekka Nieminen /Kuvaryhmä /SKOY.

Oi Annaa. Kauniina alkusyksyn aamuna keski-ikäinen seurueemme istui kahvilassa, testasimme trendikästä raakaruokakakkua ja kävimme läpi tärkeää työprojektia. Mutta ei työstä tullut mitään, sillä julkisuuteen oli pullahtanut Anna Abreun hääkuva.
Teksti:
Sami Sykkö

Kutsukaa meitä romantikoiksi, uneksijoiksi, häähuntujen varjossa haaveileviksi rakkauden nälkäisiksi utopisteiksi, mutta Annan nuori lempi kosketti meitä.

Myös Katri Niskasen suunnittelema veistoksellinen hääpuku sai aikaan sellaista hytinää, että puolukat raakaruokakakun päältä lentelivät pitkin pöytää.

Vieressäni istunut rouva osoitteli hääkuvaa, jossa Abreu poseeraa parvekkeella komea sulho vierellään.

”Hän on kuin Evita, joka vilkuttaa kansalle parvekkeelta”, rouva huokaili ja kaivoi todisteeksi internetistä kuvia, joissa Evita Perón vilkuttaa parvekkeella.

Työnsin suuhun lisää trendikakkua ja oivalsin, että tässä tosiaan on yhteys. Evita hallitsi miehensä rinnalla Argentiinaa, Anna hallitsee poplandiaa.

Annahan on Suomi-popin perintöprinsessa, oman sukupolvensa minipaulakoivuniemi.

Hääkuvan ihanassa iltaruskossa (kuva on otettu Annan isän kotikaupungissa Sintrassa Portugalissa), avioliittonsa ensi hetkillä, hän oli myös kuin säteilevä keiju, jota mikään paha ei pysty koskettamaan.

Onneksi hänen käsivartensa ei ollut näkyvissä.

* * *

Palataan käteen myöhemmin, sillä ensin on käsiteltävä Annan tyyli. Jos on sattunut näkemään Abreun lennokkaita asuja, tavallisen ihmisen voi olla vaikea uskoa, että laulajan omasta mielestä hänen pukeutumisensa on ennen kaikkea järkevää:

”Pukeudun sellaisiin vaatteisiin, mistä mä itse tykkään ja jotka sopivat mun vartalon muotoon”, hän on sanonut.

Hän ei mieti mikä on ”hot”, mutta sen sijaan vaatteen pitää pysyä päällä.

”Niitäkin asuja on ollut, että aukeeko tää, näkyykö tissit.”

Pieni lavapantteri hallitsee todistusaineiston mukaan pukeutumisen koko kirjon. Aamutelevisioon hän menee näpäkässä poninhännässä ja yksinkertaisessa hihattomassa topissa, mutta annas olla, kun Anna esiintyi Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina. Pukeutuminen oli näyttävää kuin Kleopatralla, ja joistakin asuista tuli mieleen myös kristallikruunu (ei yksinkertainen kustavilainen vaan runsas ja ryöpsähtelevä ranskalainen).

Vaatteet olivat varastaa pääosan, mikä ehkäpä johtui siitä, etteivät tuomarin kommentit olleet samalla tasolla kuin hänen tyylinsä. Eikö kuitenkin ollut tärkeämpää, että katsojilla riitti katsottavaa – muutenhan Anna olisi voinut arvioida tähtitanssia radiossa.

* * *

Uransa alussa Abreu pukeutui kuin kuka tahansa teini. Hän kompasteli vaatevalinnoissa ja esiintyi college-huppareissa. Toisinaan hän yhdisti samaan asuun levähelmaisen topin, farkkushortsit ja verkkosukat.

Lopputulos oli kuin pariisilaisilla naisilla tietyissä kortteleissa.

Mutta hän kehittyi nopeasti ja on nyt vähän yli parikymppisenä kestotähti, jonka imago on vahva kuin Pentagonin seinät.

Abreu osaa käyttää värejä eikä näytä röyhelöissäkään vitsiltä. Lyhyt nuori nainen hyvinkin ymmärtää, mikä häntä pukee ja mitä hänen kannattaa välttää.

Anna on harvoja suomalaisia estraditähtiä, joiden tyyli on jo niin kiinnostava, että hän saa usein luetella medialle yllänsä olevien vaatteiden merkkejä.

Toki se palvelee myös laulajaa – sitä vastaan saa sitten vaatteita lainaksi.

Nykyisellään Abreu päihittää mennen tullen esimerkiksi megatähti Britney Spearsin, joka ei saa vaatekomeroaan järjestykseen sitten millään.

Annan tyylin tärkein osa on pää. Hänen meikkinsä hipoo täydellisyyttä: se on klassinen mutta tarpeeksi hohdokas nuorelle popidolille. Kulmat ovat vahvat ja kauniisti muotoillut, silmien varjostukset kohdillaan.

Ja nyt sitten palataan Abreun käsivarteen: hän on ottanut siihen uuden suuren tatuoinnin, joka pilaa näkyessään kokonaisuuden. Saan siitä päänsäryn, jota edes raakaravinto ei pysty poistamaan.

Toivottavasti jomotus lähtee Vain Elämää -ohjelman myötä. Se alkaa parin viikon kuluttua, ja Anna Abreu on mukana. Ainakin viime kaudella ohjelma nauratti sekä itketti, ja kuten tiedämme, mikään ei puhdista päätä niin kuin kunnon pillitys.

[nggallery id=95]

X