Tyylituomari: Cheek – räppärin kuuma lomalook

Irrottautukaamme tällä viikolla hetkeksi arjesta, sillä niin tekee myös räp-artisti Cheek.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tyylituomari Sami Sykkö arvostelee nyt räppäri Cheekin tyylin. Kuva: Pekka Nieminen/Skoy

Irrottautukaamme tällä viikolla hetkeksi arjesta, sillä niin tekee myös räp-artisti Cheek.
Teksti:
Sami Sykkö

Hän on matkustanut lomalle Dubaihin. Facebookiin laittamassaan kuvassa Cheek moikkailee ihailijoitaan Arabian niemimaan ikuisen auringon alla.

Ja tällaista on räppärin lomaeleganssi: valkoinen teepaita, polvipituiset khakin väriset sortsit, valkoiset tennarit sekä kaulakoru – sellainen koristaa Cheekin kaulaa kansainvälisten räp-tähtien tyyliin lähes aina. Artistin lomalook ei kuulosta kovinkaan erityiseltä, mutta näyttää kumman hyvältä! Sortsitkin ovat juuri oikean mittaiset ja levyiset: eivät monien suomalaismiesten rakastamat monikäyttöhousut, jotka voi etelään mennessä lyhentää vetoketjun avulla sortseiksi.

Lomatyyli mukailee Cheekin suosimaa pyhää kolminaisuutta, jonka muodostavat trendikkäät tennarit, kapealahkeiset farkut ja teepaita – kolmikymppisille tyypillinen trio.

Mutta miksi meidän ylipäänsä pitäisi kiinnostua jonkun Vantaalla syntyneen nuoren artistin kuteista?  No siksi, että pukeutuminen on merkittävä osa hänen imagoaan. Vaatteet osoittavat Cheekin ymmärtävän räp-maailman aatteet. Samaan aikaan hän ilmeisesti haluaa oikeistolaisena ja Sauli Niinistön kannattajana erottua siistimmällä pukeutumisellaan Itä-Helsingin lökäpöksypossesta.

Toki räpin maailmaan kuuluu myös luksusmuoti, ja siksi tiedämme myös Cheekin suosikkimerkit – tällä hetkellä YSL ja Gucci. Cheek on myös paljastanut, että lapsena hänellä ja kaksosveljellä oli aina samanlaiset asut, ja teini-ikäisenä veljekset ostivat toisinaan merkkivaatteita puoliksi. Aikuisena hän on kuulemma lähtenyt matkoille vain hankkiakseen jonkin tietyn vaatekappaleen.

Myös tukalla luodaan imagoa. Lomakuvasta päätellen Cheekin kampaus on Dubaissakin trimmattu kuin nuorella kersantilla, jakaus suoraviivainen ja varmasti puolustusvoimien ohjekirjankin mukainen. Tukan on lienee tarkoitus luoda kuvaa räp-maailmaan kuuluvasta miehekkyydestä, jota Cheek jatkaa tatuoinneillaan, paljastamalla musiikkivideoissa vatsalihaksensa ja ajamalla suurilla kalliilla autoilla.

Kun Cheek kertoi pitävänsä tammikuun lomaa, ehti jo käydä mielessä, miten hyvältä hän olisi näyttänyt Alpeilla puuterilumella viuhtoessaan vaikkapa Chanelin tai Pradan hiihtohaalarissa. Jos hän sen sijaan olisi valinnut kulttuurikohteen – sanokaamme Egyptin pyramidit – sinne olisi sopinut se Burberryn trenssi, klassikko, jota Cheek on käynyt sovittamassa Stockmannilla.

Mutta nyt hän levittää aurinkovoidetta ostosparatiisi Dubaissa, ja on sielläkin hyvä tyyliesikuva suomalaisille miehille. Räppäri osaa ja haluaa pukeutua, ja hän tunnistaa oikean kokoiset vaatteet, mikä ei ole tavallista tässä pussittavien miestenvaatteiden maassa.

Kun Cheek sai kutsun Presidentinlinna  itsenäisyysjuhliin, hän tilasi puvun Pariisista. Puku istui kuin hansikas, kulunutta sanontaa viljelläksemme. Se oli juhlien miesten asuista tyylikkäin. Kysyin Linnassa Cheekiltä, kuinka paljon pukua piti lyhentää – Louis Vuittonin muotinäytöksessä asua esitellyt miesmalli oli nimittäin pidempi kuin Cheek. Hän vastasi, ettei lyhennystarvetta ollut.

Siitä voi päätellä, että joko puku kutistui lennolla Pariisista tai sitten Cheek on kasvanut Vain elämää -televisio-ohjelman menestyksen myötä paitsi artistina myös miehenä.

[nggallery id=50]

 

X