Tyylituomari: Anne Kukkohovi – kaikki sopii hänelle ja hän kaikille

Myöntäkää pois, taidatte pikkuisen tykätä Kukkohovin Annesta. Taidatte katsella häntä aina kun mahdollista? Ihan sama juontaako hän mallinhakuohjelmaa, muotilehden televisiogaalaa vai harrastelijoiden leivontatuokiota, telkkarin äärellä tavataan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anne Kukkohovi hallitsee myös persoonallisen toimistotyylin. Kuva: Jorma Marstio/Skoy.

Myöntäkää pois, taidatte pikkuisen tykätä Kukkohovin Annesta. Taidatte katsella häntä aina kun mahdollista? Ihan sama juontaako hän mallinhakuohjelmaa, muotilehden televisiogaalaa vai harrastelijoiden leivontatuokiota, telkkarin äärellä tavataan.
Teksti:
Sami Sykkö

Mikä siinä naisessa onkin?

Yritän vastata kysymykseen.

Hän on kuin Fazerin maitosuklaa: onhan niitä pikantimpiakin, mutta kun tämä sopii erityisesti suomalaiseen makuun.

Hän on kuin Abloyn avaimet: toimii moitteettomasti ja on luotettava kumppani elämän kaikissa tilanteissa.

Hän on kuin tulppaani: ei mene muodista ja aika moni tykkää, eikä kukaan varsinkaan vastusta.

Vai onko hän sittenkin paljon enemmän? Onko hän kuin Disney-maailman suurlähettiläs Suomen televisiossa?

Kukkohovi nimittäin edustaa sellaista ihanaa ja hyvältä tuoksuvaa maailmaa, jossa ei ilkeillä vieraille eikä tiukata heiltä henkilökohtaisia intiimejä asioita.

Hän on kuin television hyvä haltija, joka taikasauvallaan luo juontamiinsa ohjelmiin myönteistä ja kannustavaa tunnelmaa.

Jos esimerkiksi harrastajaleipuri epäonnistuu, hän elää aidosti mukana. Ja jos tuulihattu paistuu täydellisen kuohkeaksi ja kultaiseksi, Anne iloitsee siitäkin.

Ja vielä: mitä ikinä hän televisioruudussa tekeekin, siinä on mukana hitunen kultapölyä ja glamouria.

* * *

Anne Kukkohovi oli hurjan suosittu malli 1990-luvulla. Hän sopi melkein mihin tahansa mainokseen ja muotijuttuun. Oli kuvaajia, jotka eivät muita malleja suostuneet paljon käyttämäänkään.

Hän näytti juuri siltä, miltä tuolla vuosikymmenellä mallin piti Suomessa näyttääkin: kauniilta, muttei liian erikoiselta.

Sitä paitsi hän osasi kantaa vaatteet, jotka hänen ylleen puettiin. Ja se sama taito on nyt hyödyksi televisiossa.

Kukkohovin tasoisia selkeitä, pehmeä-äänisiä, miellyttäviä, luontevia ja edustavia esiintyjiä on Suomessa vähän.

Sitä paitsi kyllä me ansaitsemme pari sellaistakin televisiokasvoa, jotka rakastavat aidosti muotia.

Kukkohovi onkin fashionista parhaasta päästä, sillä käytännöllisyys tai järkevyys eivät vaivaa hänen pukeutumistaan.

Kukkohovi käyttää mielellään naisellisia korkeita korkoja, mekkoja ja lyhyitä hameita. Eikä hän pelkää värejä eikä voimakkaita kuoseja. Hän on aina valmis koeajamaan uutta, mutta vaikka vaateyhdistelmät voivat olla yllättäviäkin, ne ovat silti varsin tasalaatuisia.

Kukkohovi ei ole maailman originellein pukeutuja, mutta ei hänen työssään voi ollakaan – juontaja ei ole pelkästään persoona vaan myös osa ohjelmaa ja sen ilmettä.

Esimerkiksi äskettäin hän yhdisti televisiossa perinteiseen kukkamekkoon kumisaappaan näköiset vempeleet. Sellainen tuo katsojallekin oivaltamisen iloa. Mitä, voiko noin tosiaan tehdä?

Kukkohovi on sanonut, että hän hakee asuihinsa särmää, ja se näkyy. Mutta ei niin paljon, että rosoja tarvitsisi hioa. Hänellä on taipumusta pikemminkin glamouriin kuin esimerkiksi minimalismiin. Eikä markettityyli ole häntä varten – niin on Kukkohovi itse kertonut.

Anne Kukkohovi on nainen, joka sopii paitsi kaikkiin naistenlehtiin myös melkein kaikkiin televisio-ohjelmiin. Ajatelkaa miltä tuntuisivat huonot uutiset, jos ne lukisi Anne Kukkohovi? Varmaan aika hyviltä.

[nggallery id=107]

 

X