Tyylituomari: Hjallis Harkimo – pukumies repeilee saumoistaan

Hjallis Harkimo on seilannut julkisuusmyrskyssä sen jälkeen, kun hän ilmoitti siirtävänsä omistamansa Jokerit venäläiseen KHL-jääkiekkoliigaan. Päälle päätteeksi hän meni vielä palkkaamaan fanien kiihkeästi vastustaman Jere Karalahden Jokereiden joukkueeseen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vielä kesällä 2006 Hjallis Harkimo pukeutui urheilullisesti mutta tylsästi. Kuva: Ari Kakkinen/Skoy.

Hjallis Harkimo on seilannut julkisuusmyrskyssä sen jälkeen, kun hän ilmoitti siirtävänsä omistamansa Jokerit venäläiseen KHL-jääkiekkoliigaan. Päälle päätteeksi hän meni vielä palkkaamaan fanien kiihkeästi vastustaman Jere Karalahden Jokereiden joukkueeseen.
Teksti:
Sami Sykkö

Hurrikaani on ollut sitä luokkaa, että Hjalliksen kesälomalle lähtökin viivästyi. Harkimo on purkautunut twitterissä myös saamastaan aggressiivisesta kohtelusta. Viestien sävystä päätellen pukumies on alkanut repeillä saumoistaan.

Harkimo ei ole kaikkien mielestä viime aikoina hoitanut hommiaan tyylillä, joten herää kysymys: millainen on hänen tyylinsä?

* * *

Hjallis on tyypillinen julkisuudessa esiintyvä keski-ikäinen äijä. Niillä on kaikilla samanlainen univormu – tumma puku ja kauluspaita. Niiden pukeutumisesta on vaikea sanoa mitään, saati vetää analyysejä, kehityslinjoja tai johtopäätöksiä.

Siksi ne pääsevätkin helpolla: näkyvien naisten pukeutumisesta kaikilla on mielipiteitä, mutta kuka kirjoittaa pukumiesten ulkonäöstä, vaikka ne arvioisivat suorasukaisesti muita – kuten Harkimo viime keväänä. Bettina Sågbomin televisio-ohjelmassahan hän haukkui vaatesuunnittelija Paola Suhosta aiemmin ”kamalan lihavaksi”.

Mutta miltä näyttää Harkimo itse?

Nuorempana hänestä näki, että purjehtija keskittyi aivan muihin tuuliin kuin muotituuliin. Urheilijana Harkimon vaatteet olivat tylsiä, aloittelevana liikemiehenä ankeita. Parannusta alkoi tapahtua tyylikkäiden tyttöystävien ja vaimojen myötä.

Joku se johtaa johtajaakin.

Osa Harkimon puvuista on nykyisin hyvinkin tyylikkäitä. Ne istuvat hienosti, ja kankaat näyttävät korkealaatuisilta. Jopa housun punttien leveys on kohdillaan ja kengätkin suorastaan mallikkaat.

Hänelle sopii kravatiton linja, jota hän suosiikin. Solmio jäykistäisi räväkkää liikemiestä turhaan.

Olisipa Harkimon pukeutuminenkin vähän räväkämpää. Miettikää, millaisia vaatteita ja asusteita Hjalliksen miljoonatuloilla saisi. Ihan vesi herahtaa kielelle, kun sielunsa silmin näkee Hjalliksen kesäisin italialaisissa pellavapuvuissa tai ranskalaisissa merihenkisissä raitapaidoissa!

Talvisin miljonäärin yllä näkisi mieluusti huippulaadukkaita kashmir-neuleita (vaikkapa italialaiselta luksusmerkiltä Loro Pianalta) ja flanellipukuja (Savile Rown taidokkailta räätäleiltä).

Harkimosta jalostaisi kovin mielellään vähän näyttävämmänkin dandyn, joka viilettäisi bisneskokouksesta toiseen viitoissa ja hienoissa hatuissa – taskukellon kultavitjat kilisten.

Älkää naurako: Hjallis Harkimon kaltaisia suuria persoonia on Suomessa niin vähän, että harmittaa kun hänen persoonansa ei näy pukeutumisessa.

Eihän Hjalliksella ole edes tavaramerkkiä!

* * *

Mallia voisi kaivaa televisiomaailmasta,  sillä Hjallis Harkimo on tällä hetkellä yksi Suomen suosituimmista miespuolisista tv-esiintyjistä. Hän on jo vuosia tähdittänyt esimerkiksi Diili-televisiosarjaa, jonka alkuperäistä amerikanversiota vetää liikemies Donald Trump. Ja mitä Trumpista tulee mieleen ensimmäisenä?

Otsatukka, tuo lennokas lakalla rakennettu siiveke. Ohimolta otsalohkon yli toiselle ohimolle kiepsahtaessaan se uhmaa painovoiman rajoja ja tuo kantajalleen paljon ylimääräistä huomiota.

Jos Hjallis ei halua panostaa hiusosastoon, tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. Hän voisi pukeutua kuten taiteilija Julian Schnabel, joka käyttää usein edustustilaisuuksissa pyjamaa.

Tai kuten Hugh Hefner, liikemies ja Playboy-lehden perustaja, joka tapaa esiintyä aamutakissa.

* * *

Hjallikselta voi vaatia pukeutujana enemmän siksi, että hän on muissakin lajeissa kulkenut rohkeasti omia teitään ja hakenut extreme-elämyksiä.

Urheilijana hän halusi tehdä jotain, mihin kukaan muu suomalainen ei ollut pystynyt. Niinpä hän purjehti yksin kilpaa maapallon ympäri.

Myös bisnespuolella hän on ollut näyttävien eleiden mies: kuka muu keksi rakentaa radan varteen suuren areenan? Tai työntää jääkiekkojoukkueensa Venäjälle?

Jopa naisrintamalla hänen tavoitteensa ovat olleet korkealla. Hän on yrittänyt kalastaa Suomen näyttävimpiä naisia, ja haaviin tarttuneet ovat olleet kauniita, tunnettuja ja häntä pidempiä – ainakin korkokengät jalassa.

Pientä erikoisuudentavoittelua Hjalliksessa on tosin myös pukeutujana. Hänellä on viehtymys kiitäväkankaisiin pukuihin.

Ehkä hän yrittää hakea niillä näyttävyyttä tai loistoa, vaikka todellisuudessa ne näyttävät ennemminkin hiukan sutenöörimäisiltä.

Silti kiiltokankaatkin ovat parempi kuin ei mitään – ennen kuin saamme nähdä hänet pyjamassa, viitassa, tai molemmissa.

[nggallery id=90]

X