Tyylituomari: Jippu – ero edessä mutta look kunnossa

Espoon Barona Arenalla koettiin vuosi sitten keväällä upea ilta: hyväntekeväisyysjärjestö Plan sai kerättyä aimo summan rahaa kehitysmaiden tytöille, lavalla esiintyivät Suomen parhaat artistit, jäällä luistelivat taidokkaimmat taitoluistelijamme, ja minä sain juontajana viettää laatuaikaa kerta kaikkiaan ihanan Jenni Pääskysaaren kanssa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tyylituomari Sami Sykkö kehuu, että Jippu pukeutuu kuin suurten lavojen viihdyttäjä. Kuva: Pekka Holmström/Skoy.

Espoon Barona Arenalla koettiin vuosi sitten keväällä upea ilta: hyväntekeväisyysjärjestö Plan sai kerättyä aimo summan rahaa kehitysmaiden tytöille, lavalla esiintyivät Suomen parhaat artistit, jäällä luistelivat taidokkaimmat taitoluistelijamme, ja minä sain juontajana viettää laatuaikaa kerta kaikkiaan ihanan Jenni Pääskysaaren kanssa.
Teksti:
Sami Sykkö

Voiko mies enempää toivoa?

Illasta ei puuttunut edes tyyliä. Jo pukuhuoneessa tunnelma oli kuin Pariisin muotiviikkojen näytösten takatiloissa, ja se johtui ennen kaikkea Jipusta. Laulajaa (oikealta nimeltään Meri-Tuuli Kankainen) meikattiin, kammattiin ja puettiin samanlaisella tohinalla kuin aikoinaan huippumalli Linda Evengelistaa.

Mert Otsamon suunnittelemaan mustaan asuun kuului monta osaa. Yksi niistä oli kangassuikale, joka peitti Jipun rinnat ja kiepsahti myös pään yli. Vaatekappale oli ikään kuin juhlava mutta seksikäs versio hupparista. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluivat kynsikkäät ja kampausta koristaneet vitjat. Onneksi suunnittelija oli itse paikalla pukemassa laulajaa. Kuka muu olisi tiennyt, mikä liehuke kuuluu minnekin?

Kun Jippu asteli kultaisissa Versacen korkokengissään lavalle, vaikutelma oli jotenkin kleopatramainen – edessämme hohti mystinen naishahmo, joka vangitsi kansanjoukon huomion pelkällä olemuksellaan.
Jipun laulaessa jäällä pyörähtelivät jäätanssijat Olesia Karmi ja Max Lindholm. Mutta ei Jippu hävinnyt Suomen mestareille edes käsiliikkeissä. Laulajan jokainen ojennus oli kuin mustavalkoelokuvista – täynnä draamaa.

Jippu lauloi gaalassa kappaleensa Väärinpäin lentävät linnut. Siinä kuvaillaan luumun värisiä alusvaatteita – muoti taitaa todella kiinnostaa laulajaa – ja puidaan mönkään mennyttä ihmissuhdetta. Sanat menivät muiden muassa näin:

”Meitä ei ole enää olemassa ollenkaan.”
”Sinä olet mies ilman käyttökelpoista sydäntä.”

Lauseet kuvasivat ilmeisesti Jipun aiempaa miessuhdetta, mutta olivatko ne myös enne?

* * *

Viime viikolla lehdet kertoivat, että Jippu eroaa. Voi voi. Vastahan sitä mentiin naimisiin – toista kertaa muutaman vuoden sisällä.

Jippu vaikuttaisi olevan ikään kuin alituisessa aallokossa, jossa miesten lisäksi vaihtuvat koulut, asuinpaikat ja vaatteet. Tyylipuolella hänelle on viime aikoina kuitenkin kuulunut pelkkää hyvää.

Matkan varrella Jippu on testannut kaikkea. On kuin hänen olisi ollut vaikea päättää, kuka hän on: blondi vai punapää, klassinen vai teinityttömäinen. Kampauksia on ollut puolisiilistä polkkatukkaan. Toisaalta mikäs on kokeillessa, kun kaikki mallit ja värit sopivat – Jippuhan on hyvin kaunis nainen.

Laulaja osaa käyttää koruja. Korvissa on usein roikkunut kookkaita kruunuja, ja käsiä koristavat rannerengaskasat. Hän on koruihmisenä – niin kuin lauluntekijänäkin – peloton ja rohkea.

Pidän myös Jipun pukeutumisesta. Jos hän aluksi vaikuttikin kukkapaituleissaan ja farkuissaan nuorelta country-laulajalta, hän näyttää nyt dramaattisissa iltapuvuissaan suurten lavojen viihdyttäjältä.

Jipun yksityiselämäkin alkaa muistuttaa todellisten estraditähtien menoa. Monen legendan tarinaan on kuulunut yliannostus myötä- ja vastamäkeä – ja aika monta avioeroa. Puhumattakaan kummallisista esiintymisasuista ja kasvoleikkauksista.

Heistä Jipun ei silti kannata ottaa mallia, ei tyylissä eikä elämäntyylissä.

[nggallery id=83]

X