Tyylituomari: Kimi Räikkönen – pukeeko raha miljonääriä?

Ranskan Strasbourgin yliopistollisesta keskussairaalasta tuli viime viikolla hyviä, kannustavia, lohduttavia uutisia: leikkaus meni hyvin! Kimi Räikkösellä on pitkään ollut selkäongelmia, ja aiemmin syksyllä Singaporessa hän pystyi ajamaan vain kortisonipiikin avulla. Mutta nyt ajajan runko on niin sanotusti fiksattu, öljyt vaihdettu ja kuntoutumisen voi alkaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kimi Räikkönen silloisen vaimonsa Jennin kanssa linnan juhlissa vuonna 2007. Kuten kuvasta näkyy, formulakuskia pukee myös frakki. Kuva: Kari Santala/Skoy.

Ranskan Strasbourgin yliopistollisesta keskussairaalasta tuli viime viikolla hyviä, kannustavia, lohduttavia uutisia: leikkaus meni hyvin! Kimi Räikkösellä on pitkään ollut selkäongelmia, ja aiemmin syksyllä Singaporessa hän pystyi ajamaan vain kortisonipiikin avulla. Mutta nyt ajajan runko on niin sanotusti fiksattu, öljyt vaihdettu ja kuntoutumisen voi alkaa.
Teksti:
Sami Sykkö

Vanhetessa selkävaivoja saattaa tulla kenelle tahansa, mutta menestynyt formulakuskimme Räikkönen ei muuten anna ikääntymisen näkyä – ei varsinkaan pukeutumisessaan.

Hänen tyylinsä on kuin ylipitkä nuoruustango: ruudulliset tai maastokuosiset sortsit näyttävät liian suurilta ja niiden lahkeet lepattavilta. Farkut pussittavat, ja lähes aina jalkineina on tennarit tai varvastossut.

Hänestä ei meinaa suurennuslasillakaan löytää kuvia, joissa hän esiintyisi muissa kuin sponsoriteepaidoissa tai ajohaalareissa.

Ehkä se ammattitauti? Jospa F1-piireissä pukeudutaan enimmäkseen logoihin?

* * *

Tutkaillaanpa lähemmin vaikkapa suomensukuista Nico Rosbergia sekä brittikuskeja Lewis Hamiltonia ja Jenson Buttonia. Onko heidänkin vaatekaapeissaan vain sponsorivaatteita?

Eipä ole. Rosbergin pukeutumisesta näkee, että elämä Monacossa on jättänyt jälkensä. Hänen tyylinsä on rennon ylellinen ja vaivattoman elegantti. Komea nuorukainen suosii kauniita valkoisia kauluspaitoja, istuvia pukuja, avoimia päänteitä.

Jopa harmaissa verryttelyhousuissa ja valkoisessa liivissä hän on kuin suoraan jostain miesten muotilehdestä.

Jenson Buttonin viimeistelty tyyli taas on jo osa hänen brändiään – ulkonäköä unohtamatta. Buttonhan on Rosbergin lailla komea kuin miesmalli, ja hänet on Ascotin laukkakilpailuissa nähty jopa saketissa ja silinterissä.

Lewis Hamiltonin tyyli on kaikkein kiinnostavin. Lehtikuvauksissa hänellä saattaa olla hauskat tennarit, kapealahkeiset puuvillahousut, paksu pooloneule ja istuva farkkutakki.

Iltamenossa Hamiltonilla on nähty juuri oikeista paikoista lököttävät farkut ja hansikkaan lailla istuva nahkatakki.

Hamilton inspiroi jo muitakin miehiä pukeutumaan. Häntä kuvataan miesten muotiraamatun eli GQ-lehden muotikuviin, ja eräs suuri brittiläinen vaatekauppa mainostaa, että heidän tuotteillaan pystyy rakentamaan itselleen lähes Hamiltonin vaatekaapin.

Kaikesta näkee, että Lewis sijoittaa rahojaan myös siihen, miltä hän näyttää. Britannissa miesurheilijoiden tyylikkyydelle on toki David Beckhamin ansiosta kysyntää ja perinteitäkin, ja formulakuskitkin saavat myönteistä huomiota pukeutumisellaan.

* * *

Räikkösen tyylin kulmakivet ovat lippalakki ja pipo.

Hän on työaikana tottunut pitämään päässään kypärää, joten johtuisiko siitä, että hän niin halukkaasti käyttää päähineitä myös vapaa-ajalla? Ehkä hänellä on turvallisempi olo, kun pää on peitossa.

Vaikka miljoonatulot ovat tuoneet Kimille elintason, jollaista tavallinen suomalainen voi tuskin ymmärtää – kuten muskeliveneen, jolla Kimi seilaa Välimeren ihanimmissa satamissa –  raha ei näy hänen pukeutumisessaan.

Räikkönen näyttää mieheltä, joka valitsee vaatteensa sillä perusteella, että voi mennä milloin tahansa Hard Rock Cafe -ravintolaan erottumatta muista asiakkaista – tai henkilökunnasta.

Tyylituomari on kuitenkin valmis myöntämään Räikköselle yhden ylimääräisen paalupaikan siksi, että formulakuski tuo kansainvälisillä foorumeilla esiin suomalaista vaatetusteollisuutta. Räikkönen käyttää nimittäin katumuotimerkki Makian vaatteita. Kimillä on ollut merkin kanssa mainosyhteistyötäkin.

Makia on onnistunut sujauttamaan tennarinsa myös muiden sellaista julkkismiesten vaatekaapin oven väliin, jotka eivät muuten välitä vaatteista. Merkin nettisivuilla poseeraavat esimerkiksi Ville Haapasalo ja Vesa-Matti Loiri.

Vaivihkaa ja pikkuhiljaa Kimin tyyli on alkanut jättää jälkiä formulamaailmaan. Kun Heikki Kovalainen istui leikkaukseen joutuneen Kimin tilalle Lotus-autoon, sen kylkeen oli teipattu tsemppiviesti Räikköselle. Siinä toivotettiin pikaista paranemista ja kuvana oli lippalakki ja Räikkösellä usein nähdyt peilaavat aurinkolasit. Superjulkkis tarvitsee tavaramerkin, joka erottaa hänet joukosta. Myös Kimi Räikkösellä on omansa: vähän koomisen kokoiset ja näköiset aurinkolasit.

[nggallery id=105]

X