Tyylituomari: Krista Siegfrids – hattaratyylin hallitsija

Olisi luontevaa aloittaa tämä tyylianalyysi euroviisulavalta Tukholmasta. Vaikkapa siitä Eurooppaa puhuttaneesta hetkestä, kun Krista Siegfridsin häähunnun alta ilmestyi naispuolinen taustalaulaja, jonka kanssa Siegfrids intoutui suudelmaan niin kiihkeästi, että häämekon tyllihelmat sen kun tutisivat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tyylituomarin mukaan Krista Siegfrids on aito pop-prinsessa. Kuva: Kari Hautala/Skoy.

Olisi luontevaa aloittaa tämä tyylianalyysi euroviisulavalta Tukholmasta. Vaikkapa siitä Eurooppaa puhuttaneesta hetkestä, kun Krista Siegfridsin häähunnun alta ilmestyi naispuolinen taustalaulaja, jonka kanssa Siegfrids intoutui suudelmaan niin kiihkeästi, että häämekon tyllihelmat sen kun tutisivat.
Teksti:
Sami Sykkö

Mutta me lähdemmekin liikkeelle Kaskisista.

Ja miksi sinut lukijaparka raahataan jonnekin Pohjanmaan perukoille? Siksi, että ymmärtääkseen Krista Siegfridsin korsettitoppeja, platinablondia ja korkokenkävalintoja on tunnettava hänen taustansa.

* * *

Krista Siegfrids on pikkukaupungin tyttö – kirjaimellisesti. Hän on kotoisin Suomen pienimmästä kaupungista ja koko maan toiseksi pienimmästä kunnasta. Kaskinen sijaitsee Kaskisen saarella, missä reilu neljännes asukkaista puhuu Siegfridsin lailla kotikielenään ruotsia.

Siegfridsin kannalta on onni, ettei hän sattunut syntymään esimerkiksi läheiseen Kurikkaan tai Kauhajoelle. Suomenkielisessä sisämaassa hän olisi mitä luultavimmin lukenut suomenkielisiä lehtiä, katsonut Suomen televisiota ja ottanut esikuvakseen esimerkiksi Laura Voutilaisen.

Ruotsinkielisellä rannikolla asuvat ruotsinkieliset sen sijaan lukevat ruotsalaisia lehtiä ja katsovat Ruotsin televisiota. Sen vuoksi heille saattaa muodostua show-bisneksestä kotimaista menoa visuaalisempi, värikkäämpi ja kansainvälisempi kuva. Ainakin Siegfridsille näyttää syntyneen. Hän on ainoa kotimainen pop-prinsessa, joka pukeutuu, käyttäytyy ja esiintyy kuin ei olisi pohjalainen tai edes suomalainen, vaan täysiverinen ja tyypillinen pop-maailman kansalainen.

Vaikka Siegfrids on kokenut elämässään menetyksiä, hän nauraa ja bailaa kuin viimeistä päivää ja on julkisuudessa aina kupliva ja kepeä kuin cosmopolitan-drinkki.

Ja siksi hän on seuraavaksi menossa Britanniaan esiintymään paikalliseen Big Brother -ohjelmaan.

Siellä tykätään kuplivista drinkeistä ja kevyistä tähdistä.

* * *

Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelee, eikö hän sopisi hienosti myös Cosmopolitan-lehden kanteen? Siinähän on usein samanlaisia säteileviä blondeja, joiden tukkaa tuulikoneet hulmuttavat.

Tukka onkin merkittävä osa Sigfrdsillä tyyliä. Hänen platinanvaalea pehkonsa on kuin spottivalo, joka seuraa mukana ja valaisee hänen kasvojaan, minne hän meneekin.

Vartalokin on kuin luotu popin kuninkaalliselle. Kapoiselle uumalle sopivat verhoiksi yhtä lailla mikrosortsit kuin makrohameetkin.

Pop-prinsessoille on aivan omat pukeutumisvaatimuksensa. Jos taviksilta odotetaan asiallisuutta, heiltä vaaditaan kimallusta. Jos meiltä edellytetään järkeviä asuvalintoja, heiltä halutaan järjettömiä, esimerkiksi korkoja. Jos meidän tulee peittää työpaikalla suurimmat avumme, heidän tulee esitellä niitä kaikelle kansalle.

Krista Siegfrids on lyhyen julkisen uransa aikana pukenut ylleen kaikki alan kliseet vuoronperään: korsettiyläosat ja tyllipilvialaosat, nahkahousut ja tuubitopit – ja muistanut australialaisen Kylie Minoguen lailla pitää pyllyä mahdollisimman paljon esillä.

* * *

Artisti tarvitsee apujoukkoja, vaikka hänellä olisi millainen synnynnäinen tyylitaju. Siegfrids on ottanut avukseen bloggaaja ja stylisti Vesa Silverin ja pukusuunnittelijana uransa alussa olevan Joona Huotarin. Tiimin nuoruuden into ja energia näyttäisivät kantavan hedelmää. Siegfridsin kaltaiselle esiintyjälle on elintärkeää, että tukijoukotkin ymmärtävät, mitä diskokansa tähdeltään janoaa.

Katselin äsken Siegfridsin musiikkivideota ja näin yhtäkkiä mielessäni, miltä hän saattaa näyttää vanhana.

Eläke-Kristalla oli tässä näyssä edelleen vaalea kiharapilvi, valkaistut hampaat ja syvän ruskea iho. Toisin sanoen hän näytti Bonnie Tylerilta.

Eikä tämä brittilaulaja olisikaan huono esimerkki. Pop-prinsessojen esiäiti on osoittanut, että ura tässä nuorisolajissa voi jatkua ikuisuuksiin. Eläkeläispäiviä Tyler  viettää hoitamalla kartanomaista taloaan ja sen tyylihuonekaluja. Tosin aina välillä hän piipahtaa kampaajalla ja botox-hoidoissa. Ja kuten Siegfrids, hänkin haki uraan uutta potkua keikkumalla euroviisuissa.

[nggallery id=86]

 

 

X