Tyylituomari: Maria Jungner – Suomen Bree Van der Kamp

Eikö televisiokuuluttaja Maria Jungner olekin jotenkin vastustamaton? Kun kuuntelee häntä silmät kiinni, Jungnerin ääni hyrrää kuin kehräävällä kissimirrillä, jonka suunpielistä valuu laventelihunajaa. Jos avaa silmät, ruudun täyttää kaunotar, jolla on lumovoimaa kuin Dallasin Pamela Ewingilla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tyylituomari Sami Sykkö käy tällä viikolla läpi Maria Jungnerin tyylin. Kuva: Ari Heinonen/Skoy

Eikö televisiokuuluttaja Maria Jungner olekin jotenkin vastustamaton? Kun kuuntelee häntä silmät kiinni, Jungnerin ääni hyrrää kuin kehräävällä kissimirrillä, jonka suunpielistä valuu laventelihunajaa. Jos avaa silmät, ruudun täyttää kaunotar, jolla on lumovoimaa kuin Dallasin Pamela Ewingilla.
Teksti:
Sami Sykkö

Maria ja Pamela ovat nähkääs hyvin samannäköisiä.

Maria Jungner ei oikeastaan ole tehnyt kovin merkittäviä saavuttaakseen varauksettoman ihailumme. Hän on kuuluttanut televisiossa tulevia ohjelmia, tanssinut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa parin jakson ajan ja sukeltanut näkyvään rakkaussuhteeseen silloisen pomonsa, Mikael Jungnerin kanssa, josta hän on sittemmin tehnyt eroa jo pariin otteeseen.

Mutta miksi hän silti kiehtoo kansaa ja erityisesti muita naisia? Ehkä siksi, että hän on niin täydellinen – jopa epätodellisen täydellinen? Ja siksi, että hän näyttää viihtyvän ruudussa aivan erinomaisesti.

Kun Maria Jungner istuu vaatteisiinsa sävy sävyyn stailattujen tyynyjen keskellä televisiokuuluttamossa, mieleen tulee eittämättä Bree Van der Kamp. Tokihan tunnette tuon posliiniotsaisen, heleänvärisiin twinsetteihin pukeutuvan ja banaanimuffineja leipovan roolihahmon Täydelliset naiset -televisiosarjasta. Myös Bree on eronnut kahdesti ja hänenkin kodissaan jokainen koristetyyny on sävy sävyyn emännän asun ja elämän kanssa.

Markkinointi-instituutissa opiskellut Jungner osaa myydä ohjelmia. Osa myyntitapahtumaa ovat hänen meikkinsä ja kampauksensa. Jungnerin yläluomilla on aina voimakkaat banaanivarjostukset, jollaisia meikkitaiteilija Raili Hulkkonen maalasi julkkiksille ja malleille ahkerasti 1980- ja 1990-luvuilla. Tukka taas on tupeerattu pöyheäksi laitteeksi, jollaisia kampaajamestari Risto Helin taiteili Miss Suomi -kandidaateille takavuosikymmeninä.

Pukeutumisessa linja ei ole yhtä selkeä. Jostain syystä Maria Jugner näyttää ajoittain konservatiiviselta kokoomuslaiselta, vaikka onkin varsin nuori sosiaalidemokraatti.

Mistä moinen kuva saattaa syntyä? Ehkä siitä, että Jungner suosii mustia jakkuja ja hänen pukeutumisessaan on ajoittain jotakin hiukan pikkusievää ja päälle liimattua – hän näyttää pitävän myös irtoripsistä. Mutta presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla Maria Jungner on aina onnistunut täydellisesti. Hän on näyttänyt tyylikkäissä puvuissaan ja kampauksissaan aidosti suuren luokan kaunottarelta. Hän on myös rohkea kokeilija: Jungner on nähty kuuluttamassa jopa gangsterityylisessä miesten puvussa ja kravatissa. Vain magnum puuttui taskusta.

Vertailun vuoksi: Bree Van der Kamp omistaa neljä asetta.

Palatkaamme vielä Maria Jugnerin upeaan väritykseen, eli hänen tummaan tukkaansa ja silmiinsä sekä vaaleaan kauniiseen ihoonsa – sellaista yhdistelmää on harvalla suomalaisella. Siksi hän voisi vapaa-ajallakin unohtaa mustat blazerit ja hehkua melkein minkä värisissä vaatteissa tahansa.

Jos Maria Jungnerille saisi suositella tyyliaiheista opintomatkaa, lähettäisin hänet Pariisiin. Ehostaminen olisi sen jälkeen luonnollista, pukeutuminen pienieleisen eleganttia, naisellisuutta unohtamatta. Pariisitarten kynsissä hänen tyylinsä jalostuisi sellaiseksi, että muut suomalaiset tv-kuuluttajat voisivat ottaa mallia. Muuten Jungner onkin ammattikuntansa edustajana jo omaa luokkaansa.

[nggallery id=59]

 

 

X