Tyylituomari: Noora Karma – hypnoottisen hyvä, taianomaisen tyylikäs

Muistatteko tasan vuoden takaa tapauksen, johon liittyy mystiikkaa, jopa taikuutta? Tuolloin Arto Nybergin vieraana televisiostudiossa istui nainen, jolla oli yllään musta paljetein koristeltu yksiolkaiminen asu. Hänen vaaleat hiuksensa oli kiinnitetty kauniille letille, joka valui toiselle olkapäälle. Suorassa lähetyksessä kävi yhtäkkiä ilmi, että nainen tiesi, mitä sanaa televisiotähti Nyberg tuolla hetkellä ajatteli.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Noora Karma osaa tyylituomari Sami Sykön mukaan hyödyntää avujaan. Kuva: Tiia Ahjotuli/Skoy.

Muistatteko tasan vuoden takaa tapauksen, johon liittyy mystiikkaa, jopa taikuutta? Tuolloin Arto Nybergin vieraana televisiostudiossa istui nainen, jolla oli yllään musta paljetein koristeltu yksiolkaiminen asu. Hänen vaaleat hiuksensa oli kiinnitetty kauniille letille, joka valui toiselle olkapäälle. Suorassa lähetyksessä kävi yhtäkkiä ilmi, että nainen tiesi, mitä sanaa televisiotähti Nyberg tuolla hetkellä ajatteli.
Teksti:
Sami Sykkö

Koskaan ei selvinnyt, oliko joku hypnoosissa tai vetikö joku nenästä ja ketä, mutta sillä tempulla ja niissä vaatteissa mentalisti Noora Karma ilmestyi elämäämme.

Vuotta myöhemmin huomaamme, että Karman show on jatkunut – nonstop. Kerran suuren yleisön valloitettuaan mentalisti on tuntunut tietävän, millä taioilla valokeila vallataan yhä uudestaan.

Hän on ennustanut lottorivejä, hypnotisoinut kansanedustajan kanveesiin, veikannut lätkätulokset.

Kamerat ovat olleet paikalla todistamassa Karman hämmästyttäviä suorituksia. Vain vuodessa hänestä on kasvanut superjulkkis, joka kelpaa jo tv-ruutuun tanssimaan muiden tähtien kanssa. Ensi kevääksi on luvassa omakin televisio-ohjelma.

Karman käyttämistä tekniikoista tai kikoista ei ole tarkempaa tietoa, mutta yksi hänen show’nsa avaintekijöistä on ilmiselvä: vaatteet ja ulkonäkö. Hän osaa hyödyntää avujaan – kroppaansa, kauneuttaan ja kiharoitaan – mestarillisella tavalla. Mihin tarvitaan taikasauvaa, jos voi vilauttaa säärtä?

* * *

Olen nuoresta asti rakastanut varieteetaiteilijoita ja heidän eriskummallista maailmaansa. Niissä piireissä frakkeihin pukeutuneet taskuvarkaat vievät katsojilta silmälasitkin päästä ilman, että nämä huomaavat sitä – lompakoista, kelloista tai kännyköistä puhumattakaan. Eivätkä varieteeihmisten ammattikuntaa näytä rajoittavan edes painovoiman lait. Hehän saavat ihmiset leijumaan ilmassa ja ilmestyvät itse milloin mistäkin kenkälaatikosta.

Karma on tuon perinteen kasvatti, mutta uusin maustein. Hän on some-ajan taikuri ja facebook-porukan mentalisti, jonka temppuja ihmetellään ja jaellaan viestiketjuissa.

Ja vaikka Karma taikoisi hatusta pelkkiä hyttysiä, hänen vaatteensa ovat taatusti silmiä hiveleviä tai karvoja nostattavia – kumpaa hän sillä kerralla tavoitteleekaan.

Noora Karma on nimittäin varsin kyvykäs pukeutuja. Kun tilaisuus vaatii suurta iltapukua, Karma on jo useamman kerran turvautunut Jukka Rintalaan. Loistavin tuloksin. Toisinaan hän on kuin suoraan muotilehtien sivuilta. Esimerkiksi kerran Porvoossa kotikulmilla käyskennellessään hän oli taikonut kuvaajaa varten vaatekaapistaan ylleen valkoisen elegantin talvitakin ja mustan leveälierisen hatun. Niin chic!

Halutessaan hän onnistuu näyttämään myös konservatiivisemmalta kaunottarelta. Karma saattaa ilmestyä edustustilaisuuteen kauniissa pikkumustassa, uumallaan ohut Chanel-tyylinen metalliketjuvyö ja kaulallaan Louis Vuittonin shaali. Klassisena päivänä hiukset ovat rennolla sykeröllä ja meikki hillitympi.

Karma selvästi rakastaa vaatteita, meikkejä, kiharoita – ja paljetteja. Niitä hänellä on yllään melkein yhtä usein kuin muilla suomalaisilla pipo ja talvipomppa.

Tämä mentalisti osaa myös käyttää värejä ja suuria koruja, sillä hän näyttäisi rakastavan näyttävyyttä ja sen tuomaa huomiota. Hän on myös todella istuvien asujen ystävä. Ja rokkia ja mystiikkaa hän on kertonut vaatteisiinsa hakevan.

Hetkittäin Karma hipoo mauttomuuden rajoja niin, että hampaita vihloo. Esimerkiksi lätkätuloksia ennustaessaan hänellä oli valkoinen asu, jonka olkapäissä oli kultaiset vitjat ja rinnassa sponsorilehden logo. Suurella jääareenalla hän oli kuin mikäkin sirkustirehtöörin sihteeri.

Ja entäs ne mustat hiihtohousut, joiden saumoihinkin oli pitänyt saada niitit. Tai ne nahkahousut, joihin oli yhdistetty musta pitsipaita.

Silti kiitos myös niistä. Estraditaiteilijan vaatteiden kuuluukin välillä kirveltää silmiä. Hänen tulee leijua hieman meidän tavallisten yläpuolella ja lypsää asuillaan huomiota. Vaikka niitti kerrallaan.

[nggallery id=104]

X