Tyylituomari: Sauli Koskinen - kulmikas luistelija, sulava pukeutuja

Sauli Koskinen on kuin syntynyt kieppumaan tositeeveessä. Ihan totta: voiko maailmassa olla täydellisempää lajityypin edustajaa? Koskinen on iloinen, hyvähampainen, kaunis, komea, valoisa, hauska, avoin ja voitonhaluinen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sauli Koskinen on kuin syntynyt kieppumaan tositeeveessä. Ihan totta: voiko maailmassa olla täydellisempää lajityypin edustajaa? Koskinen on iloinen, hyvähampainen, kaunis, komea, valoisa, hauska, avoin ja voitonhaluinen.
Teksti:
Sami Sykkö

Hän käkättää, hauskuttaa, letkauttaa. Hän on rohkea ja rajaton: Sauli muutti Amerikkaan, vaikkei osannut kunnolla englantia ja kirjoittaa blogiin ja twitteriin, vaikkei osaa kunnolla suomea.

Hän ottaa riskejä ja kaatuilee, hän yöpyy putkassa ja pyörii vaakapiruetteja.

Sauli Koskinen on harvinaisen kotonaan siinä erikoisessa maailmassa, jossa ihmiset avaavat kameroiden edessä sielunsa ja tekevät temppuja, kunnes heidät äänestetään ulos ruudusta.

Koskisen taidoista todistaa se, että hän on jo toista kertaa finaalissa. Vuonna 2007 hän voitti Big Brother -ohjelman. Tällä viikolla selviää, nouseeko hän korkeimmalle palkintopallille myös Dancing on Ice -ohjelmassa.

* * *

Sauli Koskinen on entinen Hesburgerin ja vaatekaupan myyjä. Big Brotherin voitosta alkanut julkisuus nousi uudelle tasolle, kun Koskinen alkoi seurustella amerikkalaisen tositeevee-tähden eli laulaja Adam Lambertin kanssa.

Adam ja Sauli olivat vähän kuin nykyajan Armi ja Gil. Suomessa oltiin uudesta vävypojasta innoissaan, onhan tämä kuuluisa ja mahdollisesti rikaskin.

Ennen eroaan pariskunta vieraili Suomessa, mutta se ei mennyt ihan yhtä tyylikkäästi kuin miss Universumilla aikoinaan. Erään juhlaillan päätteeksi herroille tuli riitaa ja siitä seurasi se kuuluisa yö putkassa.

Mutta edes reissu poliisilaitokselle ei himmentänyt Saulin säihkettä, sillä hän on kuin auringonkukka, joka on jo juurtunut televisiolamppujen tuottamaan lämpöön, ja jota kansa kaipaa valaisemaan harmaata arkeaan.

* * *

Sauli itse ei viihdy harmaassa arjessa, vaan aurinkoisessa Los Angelesissa ja mustissa vaatteissa.

Vielä julkkisuran alussa väri- ja vaatevalinnat sirklasivat laidasta laitaan. Joskus yllä oli värikästä ruutusortsia, toisinaan urheiluhupparia. Tukka-asetelmatkin hakivat muotoaan: oli edestä lyhyttä ja takaa pitkää, palkkiraitaa ja kultaista kuparia.

Pikku hiljaa aikuistuessaan Koskisesta on kehittynyt tyyppi, joka alkaa näyttää kansainväliseltä rokkitähdeltä. Hänellä on siihen vaadittava kestorusketus, tatuoinnit ja töyhtömäisiksi muotoillut hiukset.

Ripsiväriä hän käyttää jopa luisteluohjelman harjoituksissa, sillä maskaran avulla Koskinen nostaa esiin kauniita sinisiä silmiään.

Tositeevee-tähti on hoikka ja lyhyt, mutta kuvista sitä ei voi päätellä. Se johtuu siitä, että hän hallitsee mittasuhteensa. Rennot nahkatakit istuvat hartioista ja alaosassa on useimmin pillifarkut.

Vaikka Sauli Koskisen pukeutumisessa ei ole mitään erityisen persoonallista maailman mittakaavassa, Suomessa hän on piristävä poikkeus. Antavine decolteineen ja kireine pöksyineen hän tarjoilee katsojille aimo annoksen erotiikkaa.

Samalla hän on kuin salonkikelpoinen unelmavävy, joka hurmaa naiset, miehet, pissikset ja vanhukset.

* * *

Dancing on Ice -ohjelmassa Koskisen puvut ovat välillä olleet värikkäitä kuin mumbailaisella torilla. Jotain hänen show-miehen kyvyistään kertoo se, että Sauli solahtaa kreisien tositeevee-luistelupukujen maailmaan ilman pienintäkään kompurointia – ja vakuuttaa katsojat vaikka merirosvohattu päässään.

Sen sijaan itse luistelu ei ole ollut aivan yhtä luontevaa. Toki tuomaristo on ylistänyt, kannustanut ja kehunut, mutta totuuden nimissä Koskisen menosta puuttuu pehmeyttä ja tanssillisuutta.

Paikoin se on pikkuisen kulmikasta ja töksähtelevää.

Sen sijaan hän tuo ruutuun ryhdikkyyttä ja rohkeutta. Sauli kokeilee reippaasti hyppyjä ja piruetteja, ja jos ne eivät suju suunnitelmien mukaan, mitä siitä: kuin pieni varsa hän pompahtaa seuraavaan tulppiin tai kukkoliukuun.

Yleisössä onkin ihasteltu Saulin aikaansaamaa pärinää ja pörinää, ja tuomareilta on tipahdellut kymppejä.

Tyylituomari on muun paneelin kanssa ihan yhtä lääpällään. Kehitystä on viime aikoina tapahtunut, jääprinssi sulattaa sydämet ja tyylisarjassa kisan mestaruus menee Saulille.

[nggallery id=106]

X