Tyylituomari: Vappu Pimiä – kiharat kuin Marilynillä

Juontaja Vappu Pimiä oli väärässä. Vuonna 2006 hän ennusti pukeutuvansa kymmenen vuoden kuluttua suurin piirtein samalla tavalla kuin haastatteluhetkellä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vappu Pimiän tyyli on kohentunut Sami Sykön mukaan vuosi vuodelta. Kuva: Pekka Nieminen/ Skoy.

Juontaja Vappu Pimiä oli väärässä. Vuonna 2006 hän ennusti pukeutuvansa kymmenen vuoden kuluttua suurin piirtein samalla tavalla kuin haastatteluhetkellä.
Teksti:
Sami Sykkö

Juontajalla oli kuvassa halvan näköinen limenvihreä villatakki, jonka reikäkuviointien läpi paistoivat hänen paljaat käsivartensa.

Vuoteen 2016 on vielä aikaa, mutta jotain on jo muuttunut ratkaisevasti.

Kun suosittu juontaja lensi viime keväänä Ranskaan, eräs ystäväni sattui samalle lennolle. Jälkikäteen ystäväni päivitteli, kuinka tyylikkäältä ja jotenkin hienostuneelta Pimiä vaikutti vapaapäivänään, vaikka oli raskaanakin.

Tukkakin oli kuulemma laitettu kauniisti, mutta luonnollisen näköinen.

Ja siinä tulikin jotain olennaista Pimiän muutoksesta – aiemmin häntä tuskin olisi kuvailtu hienostuneeksi. Vielä muutamia vuosia sitten olisi hyvinkin voitu esimerkiksi kysyä, kumpi Tanssii tähtien kanssa -ohjelman juontajista, Ella Kanninen vai Vappu Pimiä, näyttäisi olevan enemmän kotonaan Itäkeskuksen ostoskeskuksessa? Ja kumpi tuntuisi viihtyvän paremmin milanolaisella ostoskadulla?

Nyt vastakkainasetteluiden aika on ohi. Jos Vappu Pimiä onkin suosiossaan ja pirteydessään kuin naispuolinen Janne Kataja, pukeutumistyyli heillä on erilainen. Kataja juontaa kömpelön näköisissä puvuntakeissa ja värisilmän kanssa on vähän niin ja näin, mutta Pimiä tuo studioon glamouria.

Viikko sitten näin hänet Korkojen kera -ohjelmassa. Tällä kertaa eleganssi oli luotu pienin keinoin. Mustaan löysään yläosaan oli yhdistetty kapeat housut, maltilliset korut ja korkeat kengät.

Ajankohtaista, asiallista, kiinnostavaa.

Pimiä on löytänyt joka tilanteessa toimivan tyylin, mistä ei liene haittaa, kun hän juontaa nykyisin melkein kaikki Suomessa lähetettävät tv-ohjelmat ja muutkin tilaisuudet. Hän on huomannut millainen kaula-aukko imartelee hänen vartaloaan ja millaiset asut tuovat esiin hänen kurvejaan. Juontokeikkaa varten lainatussa iltapuvussa on usein väriä, koska hän tietää, miten katseet kerätään ja mikä toimii tv-kuvassa.

Uran alussa Pimiällä oli lyhyt tukka, joka mustine otsaraitoineen sai hänet näyttämään kampaamoalan ammattilaiselta. Nyt Pimiän tukka on kuin Hollywoodista ja syystä: jos kampaus toimi Marilynilla, miksei myös Vapulla.

Ura on kehittynyt tyylin kanssa tasatahtia. MTV3:n yöchatin emäntä on noussut vuosien kuluessa alansa huipulle: juontajaksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan ja suosittuun Korkojen kera -talk showhun Jenni Pääskysaaren pariksi. Pimiän tulotkin ovat tähtiluokkaa.

Itse asiassa hän sopisi itsekin hienosti talkshow-ohjelmien vieraaksi. Juontajalle kun tuntuu tapahtuvan enemmän kuin nykymisseille: on poliiseja selvittämässä perheriitaa, on eroa, rakkautta, raskautta ja lopulta häät.

Vappu on kertonut menevänsä naimisiin vappuna. Toivoisi, että hänen unelmansa silloin täyttyisi.
Pimiä on paljastanut haaveilevansa Manolo Blahnikin kengistä tai peräti kaksista. Jos ihminen juontaa Korkojen kera -ohjelmaa, ja on vielä menossa naimisiin, eikö unelmat voisi jo toteuttaa: toisilla voisi kipittää alttarille ja toisilla vetää jatkoilla korot kattoon.

[nggallery id=62]

X