Tyylituomari: Viivi Avellan – Suomen prinsessa Madeleine

Tämä on ollut iloisten uutisten kesä. Ensin prinsessa Madeleine meni naimisiin, ja pian myös toimittaja-juontaja Viivi Avellan kertoi häistään. Ja kun Viivi paljasti olevansa raskaana, jo kohta Madeleinellakin oli iloisia uutisia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Viivi Avellanin puoluekokoustyyliä vuodelta 2004, kun Viivi kokeili onneaan politiikassa. Kuva: Hannu Lindroos/Skoy.

Tämä on ollut iloisten uutisten kesä. Ensin prinsessa Madeleine meni naimisiin, ja pian myös toimittaja-juontaja Viivi Avellan kertoi häistään. Ja kun Viivi paljasti olevansa raskaana, jo kohta Madeleinellakin oli iloisia uutisia.
Teksti:
Sami Sykkö

Ihan Viivin suunnitelmien mukaan kaikki ei silti mennyt, sillä hän päätti aikoinaan perustaa perheen samaan aikaan samanikäisen kruununprinsessa Victorian kanssa. Viivi myöhästyi, mutta Madeleinessa ja Viivissä on muutenkin enemmän yhteistä kuin Viivissä ja Victoriassa. Esimerkiksi:

Viivi Avellan on tullut tunnetuksi vaaleaverikkönä, aivan kuten prinsessa Madeleinekin.

Molemmat ovat iltapäivälehtien ja miesten suosikkeja.

Molempien miehet ovat finanssialalla.

Molemmat suosivat prinsessakiharoita.

Kumpikin on paennut stressiä ja paineita ulkomaille: Kun Madeleinen suhde meni pieleen ja Ruotsissa oli muutenkin hankalaa, prinsessa muutti Yhdysvaltoihin. Kun Viivi paloi loppuun, eikä jaksanut enää näyttää hyvältä ja iloiselta televisiossa, hän muutti Sveitsiin.

Pukeutumisessakin on jotain samaa. Mutta mitä?

* * *

Prinsessa Madeleinen lailla Viivi on kamppaillut tyylinsä kanssa. He ovat selvästi kiinnostuneita muodista, mutta ihan omaa linjaa ei ole löytynyt, vaikka yritystä onkin ollut – monenlaista. Viivi esimerkiksi on kokeillut tiukkaa nahkaa, seksikkäitä saappaita, jalkapallopaitoja, urheilupooloja, viininpunaisia cowboy-bootseja, maastohousuja…

Molemmat, prinsessa ja juontaja, ovat silti osanneet aina käyttää hyväkseen kahta kikkaa: kampausta ja kaula-aukkoa.

Madeleine on usein ollut kuninkaallisten rivistössä se, jonka aukko on ollut avarin. Viivi taas oli urheiluankkureiden joukossa siinä mielessä anteliain.

Molemmat ovat myös viime aikoina tummentaneet kampaustaan – ehkä uskottavuutta hakeakseen.

Viivi on toki aiemminkin ollut aikamoinen kameleontti. Tarpeen mukaan hän on vaihtanut hetkessä tukholmalaistyyppisestä glamourtyylistä jäykän asialliseen jakkuun ja silmälaseihin. Silloin hän onkin vaikuttanut vakavasti otettavalta kuin nuori kiinteistövälittäjä tai henkilökohtainen pankkineuvoja.

Jakkukautensa huippua Viivi eli ollessaan kokoomuksen eurovaaliehdokkaana 2004. Kliimaksi koettiin, kun hän saapui vaalitilaisuuteen punaisessa liituraitapuvussa. Oli kuin punainen Ferrari olisi kaahannut sinisten rauhallisesti etenevien kokoomusautojen keskelle.

* * *

Viiviä haetaan paljon internetistä hakusanoilla bikinit ja peppu.

Se ei tee hänelle oikeutta, sillä Viivi ei ole vartaloaan esittelevä malli tai uimari, vaan tätä nykyä hän on päätoimittaja, joka vastaa eräästä golf-lehdestä.

Katsojat haluaisivat kuitenkin nähdä häntä nykyistä enemmän televisiossa. He ovat esimerkiksi toivoneet Viiviä viidakossa kuvattavaan Viidakon tähtöset -televisio-ohjelmaan, mutta turha toivo. Avellaninhan tiedetään sanoneen, ettei hän pidä etelän hetelmistä, millä hän tosin taisi viitata miehiin.

Nyt Viivi keskittyykin golfiin ja sen puolesta puhumiseen. Vaikka hän ei ole pukeutujana muodin edelläkävijä, Avellan on silti ottanut työkseen tehdä golfista muotilajin. Hän on jopa järjestänyt tänä kesänä muotinäytöksen golf-väelle.

Puttauskauden avajaisjuhlissa Viivi itse esiintyi rouvamaisessa jakussa, ja kerrassaan erikoisissa ruutuhousuissa, jotka olivat melkein shortsien mittaiset, ja lisävarusteena niissä oli reisitaskut.

Asu kuulostaa kauhealta, mutta siitä huolimatta Viivi oli jälleen ihana näky. Kun ihminen hehkuu – lehtien mukaan se johtuu raskaudesta – hän näyttää upealta, vaikka yllä olisi outoja lisävarusteita.

[nggallery id=94]

X