Raivostuneet on otettava huomioon

Jaa kaverilleTilaa Seura

Lasten hyväksikäytöistä annettavia tuomioita arvostelevien kritiikki on syytä ottaa vakavasti. Raivostuneet on otettava huomioon. Kaikkien uho ei ole tyhjää puhetta.

Kauhistelemme hirmutekoja, joihin Isis syyllistyy hallitsemillaan alueilla Syyriassa ja Irakissa. Pidämme järjestön toimia barbaarisina ja kuvottavina. Järjetön väkivalta, kiduttaminen ja tappaminen ovat mielestämme häpeäksi ihmisyydelle.

Samaan aikaan osa meistä kirjoittaa Facebookiin julki halunsa tuoda vastaavat toimet osaksi suomalaista elämää.

Kolme miestä käytti toistuvasti julmasti hyväkseen 2–5-vuotiaita lapsia. Kaksi miehistä myös pahoinpiteli uhreja. Miehille langetettiin mitaltaan kolmen ja vajaan neljän vuoden välille asettuvat vankeusrangaistukset.

Vaikka yksityiskohtaisia tietoja rikoksista ei olisikaan, jo pelkät tiedot uhrien iästä ja tekojen toistuvuudesta riittävät osoittamaan, että alle neljän vuoden tuomiot eivät vastaa kansan oikeustajua. En ole kuullut vielä kenenkään sanovan, että tuomiot olisivat olleet liian pitkiä tai edes riittävän ankaria.

Mutta onko meidän tästä huolimatta muututtava hirviöiksi ihan vain siksi, että joku muukin on? Onko meidän vastattava rikoksiin rikoksilla?

Olen seurannut lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä tuomittuja koskevia keskusteluja alkuvuoden ajan. On täysin selvää, että valtava määrä ihmisiä on raivoissaan. Raivo yltyi, kun tammikuun puolessa välissä kerrottiin yllä mainitsemistani tuomioista. Yhä useampi keskustelija ilmoitti olevansa valmis ottamaan oikeuden omiin käsiinsä.

Osa kertoi olevansa valmiita tappamaan.

On hankala sanoa, kuinka moni kirjoittajista on tosipaikan edessä valmis toimimaan kuvailemillaan tavoilla. Keskusteluja seurattuani olen vakuuttunut, että kaikkien kohdalla uho ei ole tyhjää puhetta.

Minä en hyväksy väkivaltaa. Ymmärrän ihmisten raivon ja vaadin itsekin tuomioita kovennettaviksi, mutta jihadistien toimintatapoja meidän ei tule jäljitellä. Meidän on pystyttävä yhteiskuntana hoitamaan asia sivistyneesti, vaikka rikolliset eivät sivistyneesti toimisikaan. Tuomiot on langetettava jatkossakin tuomioistuimissa, mutta mikäli tuomiot eivät vastaa oikeustajuamme, on lakeja muutettava.

Edessä on eduskuntavaalit. Nyt on oikea aika kertoa ehdokkaille, minkälaisia muutoksia lakeihin kaivataan ja ottaa selvää, keiden ehdokkaiden arvot vastaavat omia.

Seuraavalle eduskunnalle jätetään kansalaisaloite, jolla vaaditaan kovempia tuomioita lasten hyväksikäyttäjille. Aloite on syytä ottaa vakavasti.

Raivostuneet ovat tehneet selväksi, että he eivät jaksa puhua loputtomiin. Heidät on syytä ottaa huomioon.

Lue myös:

Kidutusta ja kuolemaa – pedofiilinmetsästäjät käymässä sanoista tekoihin

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat: Hirvittävä tapaus paljastui Suomessa: Kolme nuorta miestä oli sukupuoliyhteydessä kolmen pikkulapsen kanssa

 

 

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa | Isän pikajuna Blogilistalla

X