Teksti:
Jussi Korhonen

Näin saat Facebookissa ilmoituksen blogin tai muun sivun päivityksistä.Seuraatko blogia Facebookin kautta? Näin saat kahdella tai kolmella klikkauksella varmasti tiedon uusista päivityksistä.

Toimi näin, niin saat Facebookin algoritmistä riippumatta ilmoituksen Isän pikajunan tai muun valitsemasi sivun päivityksistä, kuten linkityksestä uuteen blogikirjoitukseen:

1. Tykkää haluamastasi Facebook-sivusta painamalla sivun ylälaidassa olevan leveän kuvan päällä olevaa Tykkää-painiketta.

2. Kun painikkeessa lukee Tykätty, klikkaa sitä ja valitse avautuvasta valikosta Saa ilmoitukset.

Vasta ilmoituksien tilaaminen takaa, että saat tiedon uusista päivityksistä. Facebook ilmoittaa sinulle uusista julkaisuista samalla tavalla kuin esimerkiksi omiin päivityksiisi tulleista kommenteista.

*************

Facebook muuttaa jatkuvasti algoritmejään. Tämä vaikuttaa siihen, mitä ja missä järjestyksessä käyttäjät näkevät ruudullaan. Viimeisimmät muutokset ovat parantaneet kavereiden julkaisujen näkyvyyttä. Isän pikajunan ja muiden blogien Facebook-sivujen päivitykset näkyvät käyttäjille yhä harvemmin, vaikka käyttäjä olisikin tykännyt sivusta.

Isän pikajunan käyttäjistä merkittävän suuri osa tulee blogiin Facebookin kautta. Julkaisen usein linkin uusimpaan blogikirjoitukseeni sekä blogin sivulla että henkilökohtaisessa profiilissani. Henkilökohtaisen profiilin julkaisujen näkymisestä ei ole saatavilla tilastotietoa, mutta blogin sivulta tietoja on.

Alkuvuodesta lähtien julkaisujen kattavuus on laskenut. Toisin sanoen yhä harvempi on nähnyt julkaisut, vaikka niitä olisi tykätty, kommentoitu ja avattu entiseen malliin. Facebook kutsuu kaikkia noita toimintoja sitoutumisiksi. Mitä enemmän sitoutumisia, sitä enemmän näkyvyyttä – sitä useampi näkee päivityksen. Malli pätee luultavasti edelleen, mutta nykyään vähemmässä määrin.

Facebook on liiketoimintaa. Sen tavoitteena on tehdä rahaa. Sen vuoksi käyttäjille pyritään tarjoamaan mahdollisimman paljon sellaista sisältöä, joka pitää heidät mahdollisimman kauan katsomassa Facebookin myymiä mainoksia. Yhtiö on tutkinut ja tulkinnut, että kavereiden päivitykset pitävät käyttäjät pitempään Facebookissa kuin sivujen julkaisut.

On myös arveltu, että Facebook heikentää sivujen näkyvyyttä, jotta sitä ostettaisiin enemmän. Sivun päivitysten näkyvyyttä voi parantaa maksamalla Facebookille rahaa. Suurien korporaatioiden budjeteissa markkinointirahoja varmasti riittää, mutta blogien ja muiden vähemmän kaupallisten tahojen sivut ovat tulossa yhä harvempien näkyville. Monellakaan harrastusmielessä sisältöä tuottavalla ei ole halua tai mahdollisuutta ostaa näkyvyyttä, ja tällöin sisältö jää helposti vaille yleisöä.

Facebook on kätevä alusta seurata esimerkiksi blogia, mutta ilman toimenpiteitä se ei välttämättä onnistu. Onneksi toimenpiteet eivät ole hankalia. Uusimmista päivityksistä saa tiedon vain parilla klikkauksella.

Jos haluat tiedon Isän pikajunan uusimmista julkaisuista, klikkaa ne pari klikkausta yllä mainittujen ohjeiden mukaan.

Aiheesta internetissä:

Markkinointi & Mainonta: Facebook rukkaa feediään – tämä muuttuu

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Bloggaaja Twitterissä

Isän pikajuna Bloglovinissa

X