Heil Hitler ja kumiluodista silmään - Sananvapaus mainiolla tolalla

Jaa artikkeliLähetä vinkki
(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Poliisi varmistiaa, että Suomessa saa vapaasti sanoa "Heil Hitler".Poliisi puolusti äärioikeistolaisten vapauksia ampumalla ihmisiä kumiluodeilla.

Suora nettilähetys välitti puheenvuoroja keskellä Helsinkiä itsenäisyyspäivänä järjestetystä mielenilmauksesta. Mies seisoi lavalla ja puhui kovaan ääneen äänentoistolaitteiden vahvistamana. Hän ylisti Magneettimediaa ja MV-lehteä. Ja valitteli tämän jälkeen, että sananvapaus olisi Suomessa jotenkin huonolla tolalla.

Kaikkea muuta. Itsenäisyyspäivän tapahtumat osoittivat, että ainakin kansallismielisten sananvapaus on aivan erinomaisella mallilla.

Mielenilmauksessa oli ollut yksinäinen vastamielenosoittaja. Pastori Kai Sadinmaa oli seisonut papin asuun pukeutuneena Helsingin Kansalaistorilla Rakasta maahanmuuttajaa -kyltti kädessään. Sadinmaa kertoo Facebook-sivullaan, että poliisi oli häätänyt hänet paikalta uhkailemalla sakoilla ja pidättämisellä. Iltasanomat kertoo, että poliisin mukaan pastori oli häirinnyt mielenilmausta, jossa eräskin puhuja juhlisti sananvapautta vanhalla kunnon Heil Hitler -natsitervehdyksellä.

Illalla Vapaus pelissä -mielenosoittajat yrittivät estää tai haitata samaan aikaan järjestettyä kansallismielistä 612-soihtukulkuetta. Vloggaaja Jaakko Keson mainiossa Periscope-striimissä haastateltiin miestä, joka kertoi saaneensa jostakin kimmonneen poliisin ampuman ammuksen silmäänsä.

Helsingin poliisi kertoi tiedotteessaan, että se oli ottanut kiinni useita kymmeniä soihtukulkuetta häiritsemään pyrkineitä mielenosoittajia ja että se oli joutunut käyttämään kaksi kertaa paineasetta, jolla ammutaan kumisia projektiileja.

Projektiili on virkajargonia. Sen tarkoitus on etäännyttää poliisin harjoittama väkivalta yksittäisten ihmisten toisiin yksittäisiin ihmisiin kohdistamista teoista instituutiotason liki koneelliseksi toiminnaksi. Oikeasti projektiili on eräänlainen kevyt kumiammus, joka ammutaan paineilmalla toimivalla aseella. Arkikielellä ilmaistuna poliisi ampui mielenosoittajia kumiluodeilla. Niistä yksi ilmeisesti kimposi Keson ja Ylenkin haastatteleman miehen silmään.

Poliisilla on oikeus ja velvollisuuskin käyttää tietyissä tilanteissa väkivaltaa eli voimakeinoja. Itsenäisyyspäivän osalta tehdään todennäköisesti kattava selvitys siitä, olivatko poliisin toimet perusteltuja. Voi hyvin olla, että voimankäyttö todetaan oikein annostelluksi ja se siitä. Tämä jää nähtäväksi.

Se voidaan kuitenkin todeta jo nyt, että itsenäisyyspäivä osoitti sananvapauden olevan vastoin torilla puhuneen miehen puheita ja yleistä horinaa aivan erinomaisella tolalla. Sekä toritapahtumaan että soihtukulkueeseen osallistui räikeän äärioikeistolaisia ja rasistisia ihmisiä ja ryhmiä. Poliisi varmisti ennen näkemättömillä voimakeinoilla heidän oikeutensa kokoontua, sanoa sanottavansa ja ilmaista mieltään.

Poliisi poisti pastorin mielenilmauksesta, jotta maahanmuuttokriitikoilla oli mahdollisuus häiriöttä huutaa heilhitleriä. Poliisi ampui ihmisiä kumiluodeilla, jotta äärioikeistolaiset saivat marssia.

Eikä sitä torilla puhunutta miestäkään kukaan estänyt esittämästä mietteitään, jotka huudatettiin ämyreiden kautta kaikille paikalla olleille kuuluviksi ja välitettiin netissä vaikka ympäri maailmaa vastaanotettaviksi. Ja MV-lehti ja Magneettimediakin voivat julkaista juttujaan, vaikka niiden sisällöt ovat monien mielestä hyvinkin kyseenalaisia.

Älköön kukaan väittäkö vuoden 2015 itsenäisyyspäivän jälkeen, että kansallismielisillä ei olisi sananvapautta. Muista vapauksista puhumattakaan.

Päivitys 7.12.2015 klo 12:05
Korostettakoon, että tässä kirjoituksessa ei väitetä, että kaikki 612-marssijat tai Kansalaistorilla järjestetyssä mielenosoituksessa läsnä olleet olisivat rasisteja tai äärioikeistolaisia.

Päivitys 29.1.2016
Poliisi vahvisti tammikuun puolivälissä, että osia paineilma-aseen ammuksesta on löytynyt mielenosoittajan silmästä.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Heil Hitler -mies puolustautuu: ”Kyseessä oli taideperformanssi” (8.12.2015)

Aiheesta internetissä:

Iltasanomat: Välikohtaus mielenosoituksessa Helsingissä – poliisi poisti pastorin paikalta (6.12.2015)

Helsingin poliisi: Helsingin poliisi vastasi väkivaltaan Töölössä (6.12.2015)

YouTube: Tallenne Jaakko Keson Periscope-lähetyksestä (6.12.2015)

Yle: En demonstrant skadades i ögat av tryckluftsgevär (6.12.2015)

Iltalehti: Mielenosoittaja Svenska Ylelle: ”Kyttä ampui mua silmään” (6.12.2015)

Iltalehti: Poliisi perustelee paineaseella ampumista: ”Kivien heittämistä ei lopetettu” (6.12.2015)

MTV: Vastamielenosoittajat: Yksi laukaus kimposi silmään – poliisi selvittää asiaa (6.12.2015)

Kaleva: Poliisin voimankäyttö sai ris­ti­rii­tai­sen vastaanoton – katso kuvia mie­le­no­soi­tuk­sis­ta (6.12.2015)

Iltasanomat: Kuvat: Tällaisilla ammuksilla poliisi ampui mielenosoittajia Helsingissä (6.12.2015)

Iltasanomat: Poliisi ampui anarkisteja kohti seitsemän laukausta paineilma-aseella (7.12.2015)

Aamulehti: Video: Poliisi käyttää mellakantorjunta-asettaan ja rynnäköi mielenosoittajia vastaan (6.12.2015)

Pois työpöydältä: Projektiili (7.12.2015)

YouTube: ”Heil Hitler” Itsenäinen Suomi 2015 -tapahtuman videotallenteella (6.12.2015)

Helsingin Sanomat: Tällainen on poliisin itsenäisyyspäivänä käyttämä painease – nainen kuoli aseen muovikuulaan USA:ssa (7.12.2015)

Helsingin Sanomat: Ammuksen osia mielenosoittajan silmään (15.1.2016)

************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

Mielestäni on myös väkivaltaa heitellä poliisia kivillä ja pulloilla. Vastamielenosoitus on hyvä ajatus, mutta toteutus taisi mennä niin pahasti lepikkoon kuin olla voi. Nyt äärioikeisto voi taas maalata itsestään kuvaa isänmaallisina ja vastustajistaan rähinöitsijöinä. Poliisi varmasti tutkii voimankäytön perusteet kiinniottojen yhteydessä, mutta sen perusteella, mitä tilanteesta on saanut selville, poliisilla on ollut riittävä peruste.

Ja sitten tuo yhdenmiehen mielenosoitus – ideana ihan hyvä, mutta poliisi oli oikeassa häätäessään hänet paikalta. Todennäköisesti pelastivat miehen pahoinpitelyltä.

VASTINE TÄHÄN TÖRKEÄÄN KIRJOITUKSEEN:
http://kaivanto.blogspot.fi/2015/12/jussi-korhonen-on-tyypillinen.html

Jussi Korhonen, ”vapaa toimittaja ja oululainen isä”, bloggaa Seura-lehden nettisivuilla Itsenäinen Suomi -tapahtumasta esittäen törkeitä valheita otsikolla Heil Hitler ja kumiluodista silmään – Sananvapaus mainiolla tolalla.

Keskeinen sytyke hänen elämöintiinsä on ilmeisesti ollut musiikkiesitykseni, joten lie syytä selittelöidä, mistä on kyse, koska hänen lisäkseen myös eräs Itsenäisyyspuolueen herkkänahkainen ”toveri” sai raivonpuuskan.

Nettisoturi Korhonen raapustaa:

”eräskin puhuja juhlisti sananvapautta vanhalla kunnon Heil Hitler -natsitervehdyksellä.”

ja

”Poliisi poisti pastorin mielenilmauksesta, jotta maahanmuuttokriitikoilla oli mahdollisuus häiriöttä huutaa heilhitleriä. Poliisi ampui ihmisiä kumiluodeilla, jotta äärioikeistolaiset saivat marssia.”

En ota kantaa tuohon ensimmäiseen poliisin toimenpiteeseen, kun en nähnyt tapausta, mutta ensinnäkin, en ollut siis mikään puhuja, vaan tilaisuuteen pyydetty musiikkiesitys. Kyseessä ei ollut poliittinen puhe, vaan taideperformanssi. Korhosen väite on harvinaisen kusipäinen ja vääristelty valhe. En voi hyväksyä, että tällaisella valheella leimataan täysin rauhanomaista ja hyvin järjestettyä kansalaistapahtumaa.

Toiseksi, jokainen voi tapahtuman taltioinnista tarkistaa asiayhteyden ja ymmärtää. Mutta jos haluaa nähdä natseja kaikkialla, niin sitten varmasti näkee. Tuokaa minulle aikuisten oikeasti juutalaisten kansanmurhaamista kannattava suomalainen natsi, niin halal-teurastan hänet omin käsin.

Kiireisimmille tässä transkriptio, siitä mitä sanoin. Salaliittolaulun esitystä varten laitoin päähäni Leningradista faijani ostaman neuvostoliittolaisen tekokarvalakin, joka on käytössä myös kyseisessä musiikkivideossa, ja spiikkasin seuraavasti:

”Heil Hitler! Juttuhan on nimittäin niin, että maailmassa on yks maa, Liettua, jossa sekä Stalin ja Hitler, natsi- ja kommarisymbolit on kielletty. Sekin on parempi kuin tämä saatanan tekopyhyys, missä me eletään. — Mut ois Liettuassa jo pidätetty tässä kohtaa!”

Jokaikinen päivä ympäri maailman teatterilavoja ja sadoissa draamaelokuvissa huudetaan heilhitleriä aivan samassa tarkoituksessa kuin minä: natsi-ideologian ja muiden totalitarismien (kuten sosialidemokratian, he-he) vastustamiseksi. Olen miljoonaan kertaan selittänyt, että niin teki jo Hitlerin vallassa ollessa itse Charlie Chaplin. Näin tapahtui myös Lahden kaupunginteatterin minulta tilaamassa musikaalissa Leyla ja Daniel (libretto Pasi Toivanen).

Kuinka joku voi olla niin kusipää, että väittää minun tai kenenkään järkevän ihmisen kannattavan natseja tai sellaisia hypoteettisia natsiarvoja, jotka on toisen maailmansodan voittajaimperiumien (Israel, Neuvostoliitto, Iso-Britannia, Ranska ja USA) toimesta demonisoitu ja kriminalisoitukin? Vaikka käytännössähän kaikki maailman maat ovat jonkun sortin kansallissosialistisia virityksiä edelleen. Pitäisikö minun haastaa tuo rääpäle Jussi Korhonen kunnianloukkauksesta? Eikä saanut edes nimeäni oikein. Plääh. Yhtä selkärangatonta kuin koko Suomen suvaitsevan toimittajakunnan käytös minua kohtaan.

Tämä Korhonen on tietysti aivan mitätön jamppa verrattuna muutamaan muuhun idioottiin. Esimerkiksi [nimi poistettu], joka avopuolisonsa [nimi poistettu] painostuksesta väittää, että minä olen joku tappouhkailija. Tällaista paskaa he ovat levittäneet niin uskomattomalla tarmolla, että minut on mm. suljettu Hommafoorumin keskustelusta vuoteen 2027 asti, eurovaaliehdokkuuteni Muutos 2011 -puolueessa peruttiin ja minua ei päästetty Perussuomalaisten jäseneksi. Mutta totuus ei pala tulessakaan ja saatan kyllä tulla takaisin, mikäli kysyntää Suomen pelastajista on. Ellette ehdi sössiä tätä maata täysin kuoliaaksi jo ensi vuonna. Ei mulla muuta.

Ayatollah Khaivanto
Suomen tasavallan viimeinen presidentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X