(Päivitetty: )
Teksti:
Jussi Korhonen

Ruotsin viranomaiset ovat kiistäneet tiedot, joiden mukaan Ruotsissa alueita, joille esimerkiksi poliisit eivät voisi mennä.

Kansliapäällikkö sanoo, että hän ei levittänyt väärää tietoa tarkoitushakuisesti. 

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on varoitellut Suomea Ruotsin kohtalosta. Viime lauantaina Tikkakosken ilmasotakoululla puhunut Nerg oli turvallisuuteen liittyvistä huolistaan kertoessaan viitannut tarinaan niin sanotuista no go -alueista.

– Suomeen ei saa päästä samanlaista tilannetta kuin Ruotsissa, jossa on jo paikkakuntia, joihin viranomaiset eivät uskalla mennä lainkaan, Nerg lausui Isän pikajunan saaman vinkin mukaan.

Väitetyt Ruotsin no go -alueet on omaksuttu kansainvälisesti osaksi muukalaisvastaista viestintää esimerkkinä maahanmuuton seurauksista. Sitkeästi leviävän tarinan mukaan Ruotsiin on maahanmuuton seurauksena syntynyt rikollisten hallitsemia alueita, jonne poliisi ei joko uskalla tai halua mennä.

Nergin varoitus herätti ainakin joissakin kuulijoissa kummastusta, sillä Ruotsin viranomaiset ovat toistuvasti kiistäneet, että maassa olisi lainkaan no go -alueita. Esimerkiksi Ruotsin yleisradioyhtiön Sveriges Radion helmikuussa julkaisemassa englanninkielisessä jutussa Tukholman lähistöllä sijaitsevan Botkyrkan poliisipäällikkö Erik Åkerlund kumosi tarinat. Åkerlundin näkökulmasta osuvampaa olisi puhua ”go go -alueista”, paikoista, joihin poliisi kiinnittää erityistä huomiota läsnäolollaan.

Päivi Nerg ei kiistä puhuneensa Tikkakoskella järjestetyssä vapaaehtoisen maanpuolustuksen koulutustilaisuussa alueista, joille viranomaiset eivät voi mennä. Isän pikajunan sähköpostitse tavoittama Nerg kuitenkin korostaa, että hän ei tarkoitushakuisesti levittänyt väärää tietoa. Nergin näkemyksistä lisää myöhemmin tässä kirjoituksessa.

Puolassa kerrotaan sharia-laista, Suomessa maahanmuuttajien uhasta

Tarinat no go -alueista ovat osa Ruotsia koskevia väitteitä, joilla maa pyritään esittämään esimerkkinä epäonnistuneesta valtiosta. Väitteitä käytetään hyväksi erityisesti muukalaisvihamielisessä propagandassa, jolla eri puolilla maailmaa tavoitellaan usein sisäpoliittisia päämääriä.

Esimerkiksi Puolaa johtavan, kansallismieliseksi kutsutun Laki ja oikeus -puolueen puheenjohtaja Jarosław Kaczyński esitti maan parlamentin istunnossa tarinasta version, jonka mukaan Ruotsissa olisi 54 aluetta, joita hallitaan islamilaisella sharia-lailla ja että maan viranomaiset eivät pysty tekemään asialle mitään. Suomessa kertomuksesta oman sovituksensa esitti perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Hänen versiossaan Ruotsissa on 15 no go -aluetta, joille menemistä ei suositella, koska siellä on paljon maahanmuuttajia.

Kumpikaan esimerkkikertomuksista ei ole totta. Ruotsi on tunnistanut maasta liikkuvien perättömien tietojen ilmiön ja antanut suurlähetystöilleen ohjeita, kuinka toimia disinfomaatioksi kutsutun viestinnän kanssa. Disinformaatiolla tarkoitetaan tarkoituksellisesti väärää tai vääristeltyä tietoa.

Päivi Nergin puheet Ruotsin no go -alueista osuvat mielenkiintoiseen ajankohtaan, sillä vain päivä puheiden jälkeen sisäministeriön kansainvälisten ja EU-asioiden vastuualueen esimies Kalle Kekomäki esitti Twitterissä oman huolensa Suomessa levitettävästä disinformaatiosta. Kekomäen mukaan se tosin koskee hallituksen pakolaispolitiikkaa.

Tämä tapahtui siis vain vuorokausi sen jälkeen, kun samaisen sisäministeriön ylin virkamies oli kertonut tarinaa, jonka naapurimaa Ruotsi on luokitellut osaksi maasta leviteltävää disinformaatiota. Seuraavana päivänä Kekomäki pahoitteli sanavalintojaan ja totesi, että ”viranomaisten on pystyttävä entistä paremmin tuottamaan faktaa keskustelun tueksi”.

Ne ovat viisaita sanoja mietittäväksi myös sisäministeriössä. Varomaton viranhaltija saattaa päätyä auktoriteetiksi, jota käytetään propagandan vahvistajana.

Nerg: En levittänyt tarkoitushakuisesti väärää tietoa

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ei kiistä tietoja, joiden mukaan hän olisi puhunut Ruotsissa olevan alueita, joihin viranomaiset eivät voi mennä.

– En pysty muistamaan, mitkä tarkalleen ovat olleet alustukseni sanamuodot, kun puhuin segregaatioilmiöstä. Jos joku on asian nauhoittanut, en voi kiistää. Mutta sen voin kiistää, että tarkoitushakuisesti levittäisin väärää tietoa.

Nerg sanoo, että hän on puheessaan tarkoittanut alueita, joissa viranomaiset toimivat tavallisesta poikkeavalla tavalla.

– Kyse on siis siitä, että naapurimaassamme on tiettyjä asuma-alueita, joihin sikäläinen turvallisuusviranomainen joutuu esimerkiksi rikostilanteessa menemään erilaisella taktiikalla ja väellä kuin muille alueille Ruotsissa. Tottakai sinne mennään, mutta eri taktiikalla. Tieto perustuu turvallisuusviranomaisten keskinäiseen tiedonvaihtoon. Tiedot eivät ole julkisia.

Nergin täsmennys vastaa kuitenkin sitä, mitä Ruotsin viranomaiset ovat asiasta julkisestikin sanoneet. Itse asiassa tarina no go -alueista sai alkunsa, kun maan poliisi oli kertonut lokakuussa 2014 julkaisemassaan raportissa ”haavoittuviksi alueiksi” mainituista paikoista, joissa poliisi ei aina pysty toimimaan tavallisilla keinoilla.

Luonnehdinta no go -alueista syntyi pian raportin julkaisemisen jälkeen Svenska Dagbladet -lehden kolumnissa tehdystä tulkinnasta, joka on sittemmin lähtenyt elämään omaa elämäänsä erityisesti sosiaalisessa mediassa ja valeuutisissa ympäri maailman.

Tarinat tarttuvat ja syntyvät ja elävät aina uudestaan

Ruotsin no go -alueet ovat oivallinen esimerkki vääristä ja vääristellyistä tiedoista, joihin erityisesti muukalaisvihamielinen propaganda paljolti perustuu. Tietoja pyritään toistuvasti oikaisemaan, mutta aina ne vain putkahtavat jostakin uudestaan esiin ja lähtevät leviämään. Ennen pitkää käy niin, että tiedot omaksutaan osaksi todellisuutta siten, ettei niistä puhuva edes välttämättä huomaa suoltavansa palturia.

Hieman samasta on kyse tappajasomalien tapauksessa, josta Isän pikajuna kertoi aiemmin tässä kuussa. Kertomuksen mukaan somalialaistaustaiset henkilöt olisivat potkineet suomalaisupseerin hengiltä Helsingin Asema-aukiolla vuonna 2003. Todellisuudessa kyse ei ollut somaleista, eikä upseeria potkittu, vaan hänen kuolemansa aiheutui taksijonotappelun yhteydessä lyödystä voimakkaasta iskusta päähän. Vaikka  tarina tappajasomaleista on vuosien varrella useita kertoja todettu virheelliseksi, se nousee aika ajoin uudestaan levitykseen – ja aina löytyy siihen uskovia.

Ei ole syytä olettaa, etteikö Päivi Nerg olisi rehellinen sanoessaan, että hänen tarkoituksensa ei ollut levittää väärää tietoa. Paikalla olleiden henkilöiden mukaan Nerg oltiin keskeytetty hänen puhuessaan no go -alueista, ja hän oli käydyssä keskustelussa lieventänyt lausumaansa.

Vahinko oli kuitenkin vähintäänkin vähällä tapahtua, kun korkeassa asemassa oleva viranhaltija lipsautti legendan. Näin hän tuli osaltaan sekä monistaneeksi että vahvistaneeksi myyttiä. Tässä tapauksessa oli onni, että paikalla oli ollut valppaita henkilöitä ja että tarinaa oltiin torpattu ennen kuin se ehti saada uutta pontta sisäministeriön kansliapäällikön auktoriteetista. Keskeisessä osassa propagandan perustyökaluja ovat nimittäin juuri auktoriteetit, joiden sanomisia käytetään surutta hyväksi.

Poliitikoilta on totuttu kuulemaan eri tavoin värittyneitä lausuntoja lähes asiasta kuin asiasta. Viranomaiset ovat eri asia. Heidän oletetaan ja on syytäkin olettaa puhuvan totta ja vain totta.

Kiertävä ja kierrätettävä disinformaatio tarttuu helposti ja huomaamatta. Erityisesti viranomaisten on syytä olla tarkkana, etteivät he tule edes huomaamattaan astuneeksi disinformaatiosta hyötymään pyrkivien palvelukseen.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä. 

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

No kerroppa Korhonen onko siellä ruotsissa sitten aikuisen oikeasti niitä No Go – alueita ? Et tuossa kirjoituksessasi ottanut siihen kantaa ollenkaan, kiertelet vain asiaa kuin kissa kuumaa puuroa, tähän tyyliin: ”Väitetyt Ruotsin NoGo -alueet on omaksuttu kansainvälisesti osaksi muukalaisvastaista viestintää esimerkkinä maahanmuuton seurauksista.” Mitä tuo oikein tarkoittaa, kuka on omaksunut ja missä ? Joku virallinen tahoko ?

Puhut tuossa propagandasta, itse suollat myös propagandaa ilmasta tempaistuilla väitteilläsi, vai oletko käynyt ruotsissa tarkistamassa ettei siellä tosiaan ole ainuttakaan sellaista aluetta ?

Ei ole no go -alueita, kuten jutussa mainitaan. On alueita, jotka vaativat viranomaisilta erilaisia toimintatapoja ja jotka on tunnistettu erityistä huomiota vaativiksi alueiksi muun muassa väkivalta- ja huumerikollisuuden vuoksi. Ei tätä kukaan kiellä, ja, kuten sanottua, koko jupakka on lähtöisin Ruotsin poliisin julkaisemasta raportista, jossa asia tunnistetaan ja sitä avataan. Tietoja on vääristelty niin, että on luotu kuvaa alueista, joilla viranomaiset eivät toimisi, haluaisi toimia tai pystyisi toimimaan lainkaan. Se ei ole totta.

”On alueita, jotka vaativat viranomaisilta erilaisia toimintatapoja ja jotka on tunnistettu erityistä huomiota vaativiksi alueiksi muun muassa väkivalta- ja huumerikollisuuden vuoksi.”
Pitäisikö Sumeenkin saada tällaisia alueita?

Ei kai kukaan sellaista halua.

No miten ajattelit että Suomessa vastaava kehitys vältetään?

Puuttumalla riittävän ajoissa ja riittävän tarmokkaasti siihen segregaatioilmiöön, josta myös Päivi Nerg puhui. Ja tämä asia ei sitten liity laajemmassa tarkastelussa maahanmuuttoon, vaan on yhtä lailla vaarallista kehitystä, vaikka kenestä olisi kysymys.

Tarkoitin tietenkin Suomeen.

”Ei ole. Nyt mennään asiat ohittamalla henkilöön, ja pyritään siten osoittamaan jotakin, millä ei ole merkitystä asian kannalta.”
Sinunhan juuri pitäisi asua arabien ja somalien naapurina, että segregaatiota ei pääse syntymään. Jutuissasi ei ole konkretian hiventäkään. Pitäisi tehdä sitä ja tätä. Luuletko ettei Ruotsissa ole koitettu kaikkea? Silti kantaväestö muuttaa pois, kun humamujen määrä ylittää tietyn pisteen. Miksi te humanitaarista maahanmuuttoa kannattavat ette siis muuttaisi juurikin näille alueille?

” Ja sillä ei ole mitään merkitystä, missä minä asun.”
Tottakai sillä on merkitystä.Tuntuu melko tekopyhältä puhua segregaation hirveyksistä, jos ei itse ole valmis asumaan monikulttuurisella alueella. Kaavoituksella asutetaan muut ihmiset ilooiseen monikulttuuriseen maailmaan, mutta sinun ei tarvitse kuin kirjoittaa blogeja?

Ei ole. Nyt mennään asiat ohittamalla henkilöön, ja pyritään siten osoittamaan jotakin, millä ei ole merkitystä asian kannalta. Kaavoitus vaikuttaa kaikkiin.

Eli sinulla ei ole mitään konkreettista ehdotusta asian hoitamiseen. Asutko muuten itse monikulttuurisella alueella ja jos et niin mikset?

Tämä rupeaa olemaan jo jankutusta ja harhautuu hyvin kauas siitä, että alkuperäinen pointti oli se, että virkamies on puhunut pötyä. Mutta menköön vielä kerran. Puhuin tuossa jo kaavoituksesta. Sitä voisi vielä tarkentaa niin, että ei esimerkiksi päästetä syntymään suuria vuokra-asuntoalueita, jotka voivat muuttua slummeiksi. Kuinka taas eriarvoistumista estetään? Yksi konkreettinen asia on se, että koulutuksesta pidetään huolta alimmalta tasolta korkeimmalle huipulle ja sillä tavalla, että se on kaikkien saatavilla. Se sijoitus kantaa kauas. Ei rapauteta julkisia palveluja ja sosiaaliturvaa niin, että tukea tarvitsevat ihmiset putoavat kyydistä kokonaan. Siitä syntyy ongelmia, kuten ollaan nähty jo viimeistään 90-luvun lamasta lähtien. Ne eivät näyttäisi olevan vähenemään päin. Ja sillä ei ole mitään merkitystä, missä minä asun. En kuitenkaan missään hienostoalueella muurien takana.

”Puuttumalla riittävän ajoissa ja riittävän tarmokkaasti siihen segregaatioilmiöön”
Millä lailla? Mitä virheitä Ruotsissa on tehty? Kaipaisin hieman konkretiaa. Pitäisikö ihmiset asuttaa pakolla eri alueille, vai mitä tarkoitat?

Asia tulee huomioida kaavoituksessa, kuten Suomessa on ilmeisesti Ruotsia enemmän tehty, mutta vielä tärkeämpää on pitää huolta, että eriarvoistuminen ei syvene niin pitkälle, että segregaatioilmiö karkaa hallinnasta. Näistä asioista puhutaan paljon kauniita, mm. hallituksen puoliväliriihen yhteydessä, mutta vähintäänkin skeptinen olen sen suhteen, että ollaanko asian kanssa tarpeeksi tosissaan.

Niinpäs juuri ! Ei ole muttaku…..

Kirjoitit tuossa :”On alueita, jotka vaativat viranomaisilta erilaisia toimintatapoja ja jotka on tunnistettu erityistä huomiota vaativiksi alueiksi muun muassa väkivalta- ja huumerikollisuuden vuoksi”. No siinähän se tulikin !

Siellä ei ilmeisesti (vielä) ole konetuliaseita tai sinkoja käytössä, joten meneehän se poliisi sinne julmetun asearsenaalin ja suuren miesmäärän kanssa kun on pakko.

Mutta pikkujuttujen takia sinne ei varmasti lähdetä, joten poliisin tehtävistä osa siellä jää hoitamatta koska alue on ”No-Go” normaalille partiolle, ja tämänhän sinä kerroit tuossa jo itsekin.

Tuo ambulanssimiehistöön kohdistettu väkivalta on todella ikävä ilmiö, hekään eivät näille alueille mene ilman vahvaa ja hampaisiin asti aseistettua poliisisaattuetta.

Kyllä minun mielestäni sellaisia alueita voi kutsua nimellä ”No-Go”, ja täysin ilman liioittelua.

meneppäs tekemään meille kattava raportti paikan päältä. ihan illalla ilman poliisi saattueita ja kerro sitten lisää.

Siis oikeasti….todella surkuhupaisaa lukea näitä suomen lehdistön juttuja…
Täällä ruotsissa asuneena voin todellakkin sanoa että näitä no go alueita on ja lisää tulee kokoajan……missä pilvilinnoissa siellä suomessa eletään….
Ituttaa lukea näitä juttuja missä yritetään pestä mustasta valkosta väkisin…..eikai kukaan täysijärkinen voi sanoa jos vähänkin tietää ruotsin tilannetta että se olisi normaali olotila sivistyneessä valtiossa….toki jos katsoo ylen uutisia tai lukee hesaria ja elää sen varassa niin sitten mutta jos silmät ja kuulo toimii ja pikkasenkin vilkuilee olan yli niin pitäisi aueta….vai kenen mielestä on normaalia että päivittäin poltellaan autoja siellä sun täällä ja viikonloppuisin kymmenittäin,tai heitellään käsikranaatteja joka viikko jossain nurkilla,tai hyökätään poliiseja vastaan joukolla kivittäen jos milläkin tai käydään narkkikauppaa siinä missä suomessa torikauppaa leivällä…..tai nyt yleistyneet joukko raiskaus tapaukset……jne.jne…..ei tämä on osassa ruotsia kuin lähi itä…..ja sitten kun tämän tilanteen näkee ihan livenä täällä hurrilassa niin lukiessa tulee toimittelijaa kohtaan ensimmäiseksi myötähäpeä…

Itse asun Fittjassa ja näen useinkin kaksi poliisia kävelemässä siellä ilman vahvistusjoukkoja. Eikä heidän kimppuun ole koskaan hyökätty. Joten he jotka puhuvat no-go-alueista niin selvittäkää asioita ensin. Koska no-go-alueita ei ole.

Kiinnostaisi tietää, missä ja koska nimimerkki Kossu on Ruotsissa asunut, ja ovatko jutut ensikäden tietoa vaiko ruotsidemokraattien fantasioita? Asun itse aivan Malmön kupeessa ja näistä jutuista tulee mieleen persujen legendat Itä-Helsingistä – missä muuten itse asuin aikaisemmin.

Kossu, vähän ristiriitaista, kun sanoit nähneesi nuo no go -alueet ihan livenä. Miten olet yksityishenkilönä uskaltautunut alueelle ollenkaan, jos siellä on kuvailusi mukaista sekasortoa? Tuohan itseasiassa todistaa suorilta käsin väitteesi vääräksi, koska mikäs no go -alue se sellainen on jonne voi hyvillä mielin mennä pällistelemään.

Suvaitsevaisuus tekee todella sokeeksi,sukulaisiani asuu lähellä ja paikka todellakin on muuttumassa viidakoksi.

Olen asunut Tukholmassa 40 vuotta ja nähnyt negatiivisen kehityksen. Totta se on; ne ovat NO GO- alueita joille päiväsaikaan voi mennä jos on pakko (ei riskitöntä silloinkaan valkonaamalle) mutta ei illalla. Poliisi on saanut paljon kritiikkiä kykkiessään nurkan takana kun esim. autoja poltetaan. Eivät uskalla mennä estämään tuhotöitä, menevät vasta sitten kun tuholaiset ovat häipyneet. Ja palokunta ei uskalla tulla ilman poliisisuojelua.

Jään odottamaan Jussi Korhosen henkilökohtaista raporttia paikanpäältä kyseisiltä alueilta kuvien kera, sekä päivä että yö ja arkilta ja viikonloppu tapahtumista. Onnea jutunteko matkalle.

Tästäkin jutusta huomaa kuinka suvaitsevaisto tarttuu sanoihin eikä itse asiaan, sillä tarkoittaahan sanat ”No go” vasemmistolaiselle näsäviisastelijalle sitä ”ettei mitenkään voi mennä sille alueelle missään vaiheessa, millään muotoa”. Sitä tarkoittaa No go!

Kyllähän kaikki sen tietää että kuka tahansa voi käydä vaikkapa Rinkebyn ostarilla nopeasti keskellä päivää ilman että joutuu pahoinpidellyksi tai ryöstetyksi eikä Malmössä käsikranaatit ihan joka kuukausi lentele, mutta vasemmistolainen vetää tämänkin tarkoituksella överiksi ja väittää kuinka mitään ei olisi KOSKAAN tapahtunutkaan.

Vasemmistolla ei ole totuus puolellaan enää lainkaan, joten se joutuu turvautumaan tällaisiin sanoilla käytäviin harhautuksiin jotta se voisi vielä epätoivoisesti myydä suomalaisille myrkyllisiä aatteitaan.

”Suvaitsevaisto”, ”vasemmisto”, ”vasemmistolainen”, ”tarkoituksella överiksi”, ”mitään ei olisi KOSKAAN”, ”vasemmistolla”, ”harhautuksiin”, ”myrkyllisiä aatteitaan”. Jopas oli ladattua palautetta.

Hölmöä sanoihin tarttumista ja lapsellista näsäviisasteluahan tuo lopulta oli. Itsellä aina ollut käsitys, et no-go-alueilla tarkoitetaan haastavia alueita. Toisaalta monikulttuurin kritisoiminenkin tarkoittaa ”teille” täydellistä rajojen sulkemista, vaikka kukaan ei olisi sanallakaan viitannut edes siihen suuntaan. Sanojen vääntely ja tunkeminen toisten suihin tuntuu olevan vain teille parhaat tavat keskustella. Ei siinä auta nyt jauhoja keuhkoihin vetää, jos joku vähän sanoo suvaitsevaiseksi ja vasuriksi siinä samalla.

Ja sitten Jussi vastaa minun kommenttiini tyypilliseen vasemmistolaiseen henkilökohtaisuuksiin menevällä tyylillään: ”Jopas oli ladattua palautetta.”

Voi kun mä olen tässä nyt niin pää punaisena öyhöttävä junttinatsireppana, voi voi…

Et tietenkään kumonnut minun viestiäni millään faktoilla joilla olisit todistanut kuinka Fazereita ja Finlaysoneita syntyy tälläkin hetkellä Ruotsiin kuin sieniä sateella – maa kun täyttyy kaikenaikaa ”alaikäisistä” turvapaikanhakijoista jotka ovat kaikki taitavia koodareita, lääkäreitä ja koneinsinöörejä jne.

Kaikkein huvittavinta on näiden Jussi Korhosten kohdalla se että ne papukaijan lailla hokee samoja valheita joita ne satuili jo 90-luvulla ja ne vieläkin omahyväisesti luulevat laittavansa mukanokkelasti jauhot suuhun ”tyhmälle rahvaalle” joka ei tiedä omaa parastaan.

En huomannut viestissä mitään argumentoitavaa, ainoastaan nimittelyä ja yleistyksiä. Mikäli keskustelua kaipaa, kannattaa keskittyä asioihin eikä haudata niitä melskaamiseen.

Sanoo mädättäjä joka omahyväisessä narsismissaan kuvittelee että voi loputtomasti tarjota lapsellista propagandaansa ihmisille faktoina.Olet kuvottava.Ymmärrätkö edes hävetä?Tuskin.Olet siihen mitä ilmeisimmin liian vähä-älyinen.Ei ihme että sana toimittaja on nykyään haukkumasana.Varmaankin sana kohta siis kielletään teidän mädättäjien toimesta rasismina.
LOL

Paljon kiitoksia palautteesta.

No go -alue on ehkä vähän väärä termi kyseisille alueille, mutta onko se joku ihme, että käytetään ko. termiä, kun tällaiset alueet ovat Pohjoismaissa täysin ennenkuulumattomia. Jossa siis poliisit joutuvat menemään useammalla partiolla, ettei autoa vandalisoida, pelastushenkilökuntaa tervehditään kivisateella ja jotkut yritykset lopettavat toimintansa, koska alueilla työskentely koetaan liian vaaralliseksi henkilökunnalle. Ja alueita asuttavat maahanmuuttajat ja maahanmuuttajien sukupolvet, siis ei-kantaruotsalaiset.

Haha, Putinin rahoittamat röllit ovat täällä jo vauhdissa. Jokainen kommentti täynnä samoja kirjoitusvirheitä. Samaa sakkia ilmeisesti kuin Ilja Janitskin presidentiksi -teltalla Rautatientorilla. Tajuatteko ollenkaan, mistä sen kaverit rahat tulee? Oikeita isänmaanystäviä tosiaan.

Toivottavasti saitte ruplanne kommenteistanne, toverit.

Tässä Sveriges Radiolta juttua ”no-go”-alueilta: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=6631052 (löytyy linkattuna tässä blogipostauksessa linkatusta jutusta; englanniksi, koska eihän tietysti venäläiskommentoijat ja junttikätyrit ruotsia taida osata)

Olisi kyllä kiva silti nähdä kotimaisiakin videoraportteja ”no go”-alueilta. Jos ei muuten niin tukkisi ehkä vähän noiden öyhöttäjien suita.

Australialainen kuvausryhmä oli eräällä näistä no go alueista. Poliisi sanoi videolla, emme voi tulla takaamaan turvallisuuttanne, koska meidän läsnäolo saattaa provosoida asukkaita. Siitä huolimatta kuvausryhmän päälle käytiin ja he joutuivat pakenemaan paikalta. Tämä kaikki näkyi videolla.

Jussi Korhonen älä nyt sönkötä vaan mene tekemään se juttu esimerkiksi rinkebyhyn,minne meitäkin kiellettiin menemästä kun Tukholmassa työskentelin

Loppuisiko alueella rikollisuus, jos minä olisin siellä?

Ei lopu,mutta kun kovasti kiellätte nämä asiat niin ois ihan reilua mennä tekemään juttu vaikka rinkebyn viikonlopusta ja yöelämästä

Ei tässä kielletä, etteikö Ruotsissa olisi hyvinkin ongelmallisia alueita. Juttujakin aiheesta on tehty vaikka kuinka paljon.

Pelkuri.

Sinäkö sen kustannat, että menen tekemään sinne saman jutun kuin kaikki muutkin? Menisin sinne ja ehkä näkisin jotain tai sitten en. Kukaan ei kiellä, etteikö rikollisuutta ja muitakin ongelmia alueilla olisi. Se fakta tuskin miksikään muuttuisi, vaikka siellä jossain kadunkulmassa seisoisikin katsomassa.

Ja Tukholman terrori-iskua (siis niitähän on jo kaksi!) ei tapahtunut milloinkaan, Tukholman lähiöistä ei kasvanut Pariisin ja Brysselin iskujen päämiestä.. Tiedätkö muuten, että sekä Ericsson ja Nordea tarjoavat ongelma-alueen (muistaakseni Kista) konttorin väelle – ei työsuhdeautoa – vaan työsuhdevartijan kotimatkalle konttorista metroasemalla – matkaa vain muutama sata metriä. Ei tämä ole urbaania eikä turbaania legendaa vaan karua totta. Nämä alueet ovat pahempia kuin osaat edes kuvitella. Ymmärrän hyvin, että muutamat kommentoijat ovat näreissään tälle tavallesi kaunistella ja vääristellä asiaa.
Olen asunut Ruotsissa vuodesta 2001 ja kovaa alamäkeä on menty tässä suhteessa koko ajan.

Eikö se nyt ole riittävän hyvin todettua, että ongelmia on ja että se tunnustetaan joka paikassa? Yleensäkään koko kirjoituksen pointti ei edes ollut se, vaan se, että asiasta on korkealta taholta kerrottu väärää tietoa – jota onneksi on samalta taholta korjattu.

jussi korhonen montako kertaa olet käynyt esim rinkebyssä? Ruotsissa asuvia ihmisia tuntevana niin siellä todellakin on no go alueita. otathan asioista selvää ennenkuin rupeat aatettasi levittämään. tuskin muut lehdet tämmöistä skeidaa antaisi julkaista edes kuin seura. mene kameran kanssa käymään paikan päällä ja raportoi sieltä. et saa olla siellä 5 minuuttia kauempaa kun olet hakattu, kun olet valkoihoinen..

No vastataan nyt tuolle yhdelle viisaalle…..ensinnäkin vaikka jotain itsepuolustus taitoja onkin niin yksin en vapaaehtoisesti noille alueille menisi….? jonkunlainen itsesuojeluvaisto kuitenkin tallella….no ymmärrän tuon vastauksen,tok varmaan kirjoitus virheitäkin löytyy teksteistäni….nihin voi ottaa myös kantaa….??
Täällä vedotaan virallisiin kanaviin,hallitus,ruotsin lehdistö,tv jne. Ensinnäkn ne ovat valtion sylikoiria niinkuin suomessakin…..mutta sen verran hulluks mennyt touhu että jopa nämä tahot joutuvat näistä monikulttuurisuuden rikkauksista negatiivisesti……vaan kun ulkomaiset toimittajat käyvät tekemässä reporttaasia nin tulee vähemmän mairittelevaa ulos julkisuuteen….tietty tämä yksi hesarin toimittaja poikkkeus mutta hänhän oli oikeassa…..rosengård hieno rauhallinen maahanmuuttaja lähiö vai miten se nyt meni…..???
No kunhan tilanne leviää suomeen muutaman vuoden viiveellä niin kahellaan sitten ?
Sen verran täytyy sanoa että ei ne kaikki silmät ole vielä auenneet täälläkään….esimerkknä tämä vasemmisto politiikko joka antoi lausunnn kun tämä rekkakuski jäi kiinni…….tämä viisas.antoi lausunnon että poliisilla väärä mies pidätettynä…..koska tekijällä ei ollut ajokorttia….??? vakava asia mutta siinä kohtaan repesin että ei voi olla totta….no kertoo ainakin joistain päättäjistä onko oikeassa virassa…..samaa ilmiötä ilmennyt suomessakin…..joskus se vaan on niin että mikään ei vaikuta uskomuksiin….

Minusta on erittäin outoa kun kukaan ei kysele sen alkuperäisen raportin perään. Miksi? Voisiko se olla niin, että se raportti ei ruokikaan myrkyllistä mieltä tavalla, jonka moni tässäkin keskustelussa haluaa luoda? Taas.

Minä asun ruotsalaisessa lähiössä, joka on yksi noista 55 alueesta ja luokitellaan erityisen haavoittuvaiseksi. Tämä lähiö on ollut kotini jo kymmeniä vuosia ja minua loukkaa suomalaisten häikäilemätön mustamaalaus.

Mikä teitä oikein vaivaa?

Ai niin se alkuperäinen raportti, ole hyvä, lue ja valistu hieman – jos osaat:

https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Övriga%20rapporter/Kriminella%20natverk%20med%20stor%20paverkan%20i%20lokalsamhallet%20Sekretesspr%2014.pdf

Kävimme viime syksynä Rinkebyssä ja Tenstassa huviksemme kun oli luppoaikaa. Huomiot: Rinkeby oli muuten viihtyisän oloinen lähiö mutta ostari oli vähän roskaisampi ja tuntui epäviihtyisältä. Maahanmuuttajataustaisia selkeästi aika paljon (hengasivat lähinnä jonkunlaisen paikallisen liikunta/urheilutilan sisällä ja pihalla), mutta tosiaan miljöö yllättävän miellyttävä. Puistoisa, matalia taloja, ei mikään betonihelvetti. Näytti että sinne rakennetaan kokoajan aika paljon uutta. Emme löytäneet perus-kaljabaaria (!) joten siirryimme yhden metropysäkin edemmäs Tenstaan. Heti paljon synkeämpi paikka, enemmän betonihelvetimäinen. Enemmän ongelmaisen näköistä porukkaa, maahanmuuttajuus ei korostunut ehkä ihan niin paljon kuin Rinkebyssä. Löysimme baarin ja maahanmuuttajataustainen baarimikko huusi meille ”PERKELE” kun kuuli että olemme Suomesta. Viihdyimme pari-kolme tuntia. Selvisimme elossa, ei ryöstetty eikä hakattu, ei katseltu eikä huudeltu. Vähän tietty jännitti etukäteen kun oli kaikenlaista juttua mellakoista yms. tullut luettua. Lyhyen käynnin perusteella nuo paikat oli mulle henkilökohtaisesti yhtä kuumottavia kuin Pihlajamäki ja Kirstinmäki.

Miten haluaisit kommentoida niitä tapauksia kun näissä Ruotsin ongelmalähiöissä on hyökätty toimittajien kimppuun. Tunnetuin tapaus kun australialaisen toimittajaryhmän kimppuun käytiin. Sen lisäksi ainakin ruotsalaisia kuvajuornalisteja on pahoinpidelty.

Sitten kannattaa myös etsiä Youtubesta entisen Vice News toimittajan Tim Poolin raportti Ruotsin ongelmalähiöistä ja ennen kaikkea miten valtamedia niistä suostuu julkaisemaan juttuja.

Ei kai siinä muuta kommentoitavaa ole kuin se, että toimittajien työn häiritseminen on hyvin tuomittavaa tapahtuipa se missä hyvänsä ja olipa asialla kuka hyvänsä. Erityisen vakavasta asiasta on kyse silloin, jos käydään suorastaan kimppuun. Mielestäni olen tässä asiassa ollut hyvin johdonmukainen.

Se vain tuntuu olevan yllättävän yleistä noissa Ruotsin ”go go-alueissa”,kuten hyökkäykset kohti ambulansseja ja paloautojen. Tai autojen joukkopolttamiset.

Ruotsin poliisi vastaa, että tuosta on vastuussa marginaaliset rikollisjengit. No mikä silloin siinä on niin vaikeaa laittaa pikkurikolliset kuriin ja lukemaan tiilinpäitä?

Kai te liberaali suvaitsevaisto ymmärrätte sen, että noissa ongelmalähiöiden ”lieveilmiöistä” kärsivät eniten niiden alueiden maahanmuuttaja asukkaat ja yrittäjät. Heidän kauppojaan tuhotaan, autoja poltetaan, heitä ryöstetään, ammutaan jengien välisissä kahinoissa ja kerätään suojelurahaa.

Olisiko Ruotsin poliisin aika kasvattaa pallit ja suojella myös maahanmuuttajien go go-aluiden asukkaita, kuten he suojelevat ruotsalaisen valkoisen keskiluokan asuinalueita?

Juha Miettinen,
Ruotsissa asuvana olen hyvin tietoinen ilkivallasta paloautoja ja ambulansseja kohtaan ja poltettuja autoja olen nähnyt kyllä ihan omin silminkin. Mutta ennenkuin päätetään, miten huolissamme meidän pitää olla, niin olisi hyvä tietää miten suuresta ongelmasta on oikein kysymys. Onko niin, että samoja uutisia ja videoita linkataan miljoonia kertoja, vai tapahtuuko ilkivaltaa yhtä paljon? Tällä hetkellä en muista nähneeni mitään uutisia autopoltoista moneen kuukauteen. Mutta samoja linkkejä täällä syötetään kyllä koko ajan.

Kuten jo yllä mainitsin, asun alueella, joka luokitellaan erittäin alttiiksi, poliisin raporttien mukaan. Mutta kyllä täällä autot saavat olla rauhassa. Kysymys on hyvin pienestä ryhmästä, joka harjoittaa tällaista ilkivaltaa. Poliisi toimii hiljaa taustalla ja saa pari tekijää kiinni ja tilanne taas rauhoittuu, yleensä samaan aikaan kun koulut alkavat.

Ambulanssi tulee kyllä tänne ilman poliisisaattuettakin, mutta yleensä silloin kun on kysymys liikenneonnettomuudesta ja rikoksesta, poliisi seuraa aina automaattisesti, jos ei muuten niin se tulee pitämään uteliaat loitommalla ja ohjaa liikennettä, aivan samalla tavalla kuin missä tahansa.

Asuin samassa lähiössä ensimmäisen kerran jo 70-80 luvun vaihteessa. Useammin täällä silloin kävi poliisit, hakemassa juopuneita, kotonaan rähiseviä suomalaisia.

Olen tietenkin sitä mieltä, ettei autojen polttelulla voi saavuttaa mitään. Mutta mutta, ne ovat kääntäneet päättäjien katseet kohti lähiöitä, jotka alkavat olla todellakin korjauksen tarpeessa. Suuri osahan rakennettiin 50 vuotta sitten kun Ruotsin liukuhihnat huusivat työvoimaa ja asuntoja. Suurin osa niistä on suunniteltu perheille, joissa on 1-3 lasta. Ilmastointijärjestelmä ei esim. sovellu perheisiin, joissa on jopa 7 lasta. Ruotsin hallitus ja kunnat ovatkin alanneet suunnitella korjaustöitä. Meidänkin lähiöömme on suunnitteilla uimahalli, kahviloita, suurempi kauppakeskus, linja-autoasema ja nyt juuri tehtiin päätös uudesta kulttuuritalosta, jota aletaan pian rakentamaan. Siitä tuleekin komea rakennus, katso täältä: http://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/kulturhus-bergsjon/aktuelltarkiv/aktuelltsida/788b0f09-ee97-49fb-9ff5-62b41efa4989/!ut/p/z1/lZFdT8IwFIZ_DZfjnI7uo94VhCG4gBiU9cas2o7FsS7bZIm_3hoSI1EBe9fmfdrnPQUBGxBlus-ztM1NmRZ2nwj_iboRkhklcwynPvJlsIjYPCLco_B4MjAlIC7hl-SaE_oZmJIJ8ruxv1iNKeKtd5K31x94PFochyt3OECMFu45_gGSISQ7M2GUgwBRPecvkARhKFEjc5RigUOZlg7T2nN8V1KidEpZyM5Ut93ED7PvjjADkRVGHqbMSzkIMxC10qpWdf-ttsfbtq2aqx72sOu6fmZMVqh-o3r4G7E1TQuboyAkVjH4WzGA-392np39z9HXNK2jW8ej2DpWabt18lIb2Fz0TLVbr9ev0tNx60mv2r_fNPwD0Lg5FQ!!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

@Ruotsinsuomalainen : No jos luet vain ruotsalaista valtamediaa, niin se ei ole mikään ihme jos sinulta on mennyt autopalot ohi.

Viime pääsiäistä nyt ei ole aikaa muutamaa kuukautta. Silloin paloi Mälmössä autoja ja kun Trump möläytti Ruotsista, niin ei siitä mennyt kuin viikko kun riehuttiin kaduille ja autot paloi. Siitä taitaa olla 2 kuukautta.

https://www.aamulehti.fi/maailma/svt-ruotsin-malmossa-kaksi-isoa-paloa-yli-sata-autoa-vaurioitui-paasiaisen-aikana-24418841/

Jos haluat tietää miten ruotsalainen media peittelee noiden go go alueiden ongelmista, niin etsi Youtubesta vapaatoimittajan Tim Poolin (entinen Vice Newsin toimittaja) raportti Ruotsista.

Sen lisäksi sivuutit kokonaan toimittajien kimppuun kävimisen, niin paikallisten ruotsalaisten kuin tämän kuuluisimman tapauksen australialaisen ryhmän osalta.

Mutta älä pelkää, toisin kuin monet suomalaiset, itse en pidä noita ruotsalaisten ghettojen suurimpana ongelmana maahanmuuttajia, vaan kyseessä on ihan sosiaalinen ongelma,mihin valkoiset ruotsalaiset eivät ole aiemmin viitsinyt puuttua, kun ei se heitä haittaa. Ei noissa slummeissa ruotsalaisen keskiluokan autot pala, tai kauppoja ryöstellä, sivullisia ammuta jengien välien selvittelyssä tai kiristetä suojelurahaa. Kärsijät ovat itse maahanmuuttajia.

Ruotsin poliisin on aika kasvattaa pallit ja hyväksyä myös maahanmuuttajat kansalaisiksi, joiden suojeleminen on poliisin tehtävä. Ruotsin poliisia muuten haukkuvat monet tavalliset maahanmuuttajat, että kyllä heitä näkyy olevan jopa kolme partiota kadulla, mutta he istuvat autoissa, eivätkä uskalla puuttua häiriökäyttäytymiseen.

Rikspolischefen vill utöka antalet utsatta områden

Enligt uppgifter till P4 Göteborg så kommer rikspolischefen under maj månad att formellt besluta om en uppdaterad rapport om utsatta och särskilt utsatta områden för brottslighet och utanförskap i landet.
Antalet särskilt utsatta områden i Sverige ökar då från 15 till 23.
För Göteborg innebär det att vi utöver de sex områden som redan finns får ytterligare ett särskilt utsatt område då Tynnered – med Grevegården och Opaltorget – läggs till.

Särskilt utsatta områden:
Biskopsgården
Bergsjön
Hjällbo
Hammarkullen
Gårdsten
Lövgärdet
Tynnered (nytillkommet)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6682459

Refugee Hospitality Club Public Group | Facebook 26.4.2017
Jussi Korhonen: ”Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg sortui kertomaan maanpuolustuskurssilla pitkin maailmaa leviteltyä perätöntä tarinaa Ruotsin no go -alueista.”

A-teema/Terrorismin uhka TV1 27.4.2017
Poliisijohtaja Seppo Kolehmainen ja Ruotsissa asuva tietokirjailija Kristiina Koivunen:
Ruotsin keskusrikospoliisin mukaan maasta löytyy jopa 15 asuinaluetta, jotka eivät ole viranomaisten hallinnassa. Ovat no go -alueita

Ketä uskomme?

”Ruotsin keskusrikospoliisin mukaan maasta löytyy jopa 15 asuinaluetta, jotka eivät ole viranomaisten hallinnassa. Ovat no go -alueita”

Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, etä Ruotsin jussikorhoset ovat omilla valinnoillaan aiheuttaneet segregaatiota, mikä jostain syystä radikalisoi muslimitaustaisen väen. Ei ihme että näiden omat maat ovat siinä kunnossa missä ovat. Jokaisen ”suvakin” Suomessa pitäisi muuttaa humamun naapuriin. Vain siten voimme välttää Ruotsin virheet. Suvaitsevainen ihminen, asuinpaikkasi valitsemalla voit ehkäistä segregaatiota!

Maiju, uskomme tietenkin häntä, jonka antama tieto soveltuu meidän omaan arvomaailmaamme.

Ensinnäkin olisi tietenkin paikallaan kysyä, milloin joku lähiö ON poliisin hallussa. Silloinko, kun jokaisella kulmalla seisoo poliisi? Vai silloinko kun poliisi saa kiinni jokaisen pyörävarkaankin?

On myös hyvä ottaa huomioon, että poliisin raportin lähiöissä on myös sellaisia lähiöitä, joissa hädin tuskin asuu maahanmuuttajia. Lähiö on aina lähiö ja lähiöstä löytyy aina enemmän tai vähemmän rikollisuutta.

Suomessa paisutellaan yhä ”totuutta”, jonka mukaan poliisi ei uskalla edes mennä joillekin, maahanmuuttajatiheille alueille. Tästä voisin mainita poliisilaitoksen, joka sijaitsi ennen Kortedalan lähiössä, jossa n. puolet asukkaista on maahanmuuttajia. Poliisilaitos muutti uusiin, suurempiin tiloihin Hjällbon lähiöön, jossa maahanmuuttajaprosentti on 97. Joten ei voi moittia, että poliisi pelkäisi, jos se kerran pystyttää konttorinsa ytimeen.

Uskon Suomen viranomaisia. Jussi Korhosen pitää pyytää anteeksi syyttäessään Päivi Nergiä valehtelusta.

En ole syyttänyt Nergiä valehtelusta. Hän myös korjasi kertomiaan tietoja. Molemmat kannat on kerrottu.

Jussi Korhonen: ”Viranomaiset ovat eri asia. Heidän oletetaan ja on syytäkin olettaa puhuvan totta ja vain totta.”

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan Ruotsissa on no go-alueita.

Jussi Korhonen, puhuiko Seppo Kolehmainen totta?

Mikäli Kolehmainen on kertonut Ruotsissa olevan alueita, joihin viranomaiset, kuten poliisi, eivät voi toimi, niin silloin ei puhu totta. Toisaalta viranomaisetkin ovat kovasti erehtyväisiä, joten ei se mikään ihme olisi, jos joltakin lipsahtelee.

Mistä tälläsiä Jussi Korhosia oikein löytyy??

Onnea Jussi, tunnelin päässä näkyy valoa, jopa suljettujen silmäluomien läpi. Valitettavsti se on juna, vaikka kovasti koittaa väittää että se on vain valoa.
Kannattaa avata silmät ka korvat.

@Juhani Miettinen

Ole huoleti. Minä asun paikanpäällä. Minulla on käytettävissäni Internet, Ruotsin Televisio, Ruotsin Radio, aamu- ja iltalehdet + kaikki jotka tietävät, ja myös he jotka ”tietävät”. Joten en ole ainoastaan valtamedian armoilla.

Kävin muuten illalla lenkillä. Kävelin reippaasti koko ”no go” alueen läpi. Kukaan ei ryöstänyt. Yhtään palanutta autoa en nähnyt, ainoastaan jalkapalloa pelaavia nuoria, hienossa auringonpaisteessa. Näin, kolme kertaa viikossa, sanoi Trump sitten mitä tahansa.

No Go – alue on muuten armeijan käyttämä termi alueesta, jonne ei mennä koska se on vihollisen hallinnassa.

Ruotsin poliisin raportissa ei mainita kertaakaan sitä termiä. Ei tietenkään, koska poliisi ei Ruotsissa käytä sitä.

Ruotsin poliisi operoi lähiöissä tarpeen vaatiessa. Joku ”no go” tilanne vaatisi armeijan apua. Poliisi Ruotsissa ei käytä armejaa apunaan, vaan järjestyksen pito on heidän oma tehtävänsä.

Biskoppsgårdenin kaupunginosassa suoritettiin tässä pari viikkoa sitten erikoista, tehostettua valvontaa. Poliisi korjasi talteen lyhyessä ajassa 10 huumekauppiasta ja takavarikoi läjän aseita. Lähiö on yksi niistä erityisen alttiista alueista, jonne poliisilla ei muka ole asiaa. Operaatioon ei sisältynyt mitään dramatiikkaa.

Aseet ovat olleet Ruotsissa suuri ongelma viime vuosina. Silta Malmön ja Kööpenhaminan välillä kasvatti paljon kaikenlaista salakuljetusta. Tämä ja Ruotsin kansan äänestämä EU jäsenyys synnytti paljon näitä ongelmia. Kaikki tämä oli tiedossa ja kansaa varoitettiin. Siitä huolimatta kansa teki valintansa ja Ruotsi porskuttaa nyt ekonomiassa EU:n kärjessä. Eli hyvä kansan vauraudelle, mutta toi tietenkin mukanaan myös ongelmia.

Jengien väliset riidat ja autojen tuhopoltot eivät ole tosin vaikuttaneet mitenkään keskivertosvenssonin elämään. Tämän panee merkille parhaiten kun ajaa omakotitaloalueen läpi. Trendinä on leveiden terassien rakentaminen ja grillejä pitää olla kaksi. Talojen edessä on usein kolmekin uudenkarheaa autoa.

Ruotsin hallituksen harjoittama politiikka on vaurastuttanut kansaa paljon viime vuosina. Edellinen hallitus laski kahdella hallituskaudellaan neljästi palkansaajien verotusta ja viides oli suunnitteilla, mutta sitä ei toteutettu, koska hallitus vaihtui viime vaalien tuloksena. Uusi hallitus panostaa nyt eläkeläisiin, joiden verotusta kevennettiin juuri. Myös työttömyyskorvauksia on nostettu paljon. Poliisi saa myös lisää rahaa toimintaansa.

Ruotsissa ei ole rakennettu kymmeniin vuosiin niin paljon kuin nyt.

Suomessa asuvia suomalaisia huolestuttaa kovasti Ruotsin tilanne. Lähetän mielelläni sinne terveisiä, sellaisia, että olisi parempi siivota se oman oven edusta ensin. Minä nimittäin kävelin tässä joku kuukausi sitten Helsingin aseman läpi yöllä, viikonloppuna. En yleensä pelkää koskaan missään, mutta silloin pelotti, enkä aio astua enää koskaan jalallanikaan sinne. Ruotsissa en ole pelännyt koskaan, vaikka liikun kaupungin kaikissa osissa jo töiden merkeissä, joka päivä. En myöskään ole koskaan pelännyt kävellä keskustassa koskaan, vaikka tilastojen mukaan suurin riski joutua ryöstön uhriksi on juuri kaupungin keskustassa.

Niin, monikohan suomalainen heräsi tänään(kin) väkivaltaa kokeneena? Tuskin monikaan humalainen tekijä oli maahanmuuttaja, eikä tapahtumapaikastakaan liene erityisempää varoittelua viranomaisten taholta esitetty.

Niinpä. Avainsana moniko.

Tuolla ylempänä joku viittasi Akiloviin, joka surmasi Tukholmassa 4 ihmistä kaappaamallaan kuorma-autolla. Viides kuoli myöhemmin sairaalassa.

Kuinka suuri todennäköisyys on joutua terrori-iskun uhriksi Ruotsissa?

Entä jos verrataan liikenneonnettomuuksissa kuolleisiin? Ruotsissahan kuolee 250-300 ihmistä vuosittain, liikenteessä, eli 2500-3000 ihmistä 10 vuoden aikana. Terroritekoja on sattunut samalla ajanjaksolla 2, joista toinen räjäytti itsensä. Siitäkään ei ole varmaa tietoa oliko hänen tarkoituksensa räjäyttää vain itsensä.

Jos hysteria asetetettaisiin samoihin mittasuhteisiin, niin missä ovat neuvot, joiden mukaan Ruotsissa ei uskalla liikkua liikenteen joukossa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X