Brittihovi näytti jälleen mahtinsa - huomasitko nämä 5 yksityiskohtaa kuningatar Elisabetin platinajuhlista?

Kuningatar Elisabetin platinajuhla on ollut huikea menestys, joka osoittaa brittihovin päässeen taas jaloilleen vaikeiden vuosien jälkeen, kirjoittaa Seuran kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson. Kuninkaallista elämää koostaa nyt juhlaviikonlopun mieleenpainuvimmat hetket ja yksityiskohdat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Brittihovi julkaisi kuningatar Elisabetin juhlaviikonlopun kunniaksi uuden muotokuvan.

Kuningatar Elisabetin platinajuhla on ollut huikea menestys, joka osoittaa brittihovin päässeen taas jaloilleen vaikeiden vuosien jälkeen, kirjoittaa Seuran kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson. Kuninkaallista elämää koostaa nyt juhlaviikonlopun mieleenpainuvimmat hetket ja yksityiskohdat.
Teksti:
Mikaela Larsson

1. Kuningatar Elisabet yllättää edelleen

Juhlakalun osallistuminen omiin juhliinsa oli yleinen huolenaihe, mutta lopulta kuningatar Elisabet pääsi tervehtimään juhlakansaa Buckinghamin palatsin parvekkeelta torstain ja suununtain ohjelman yhteydessä. Perjantaina ja lauantaina kuningatar jäi kotiin huonovointisuuden vuoksi.

Poissaolostaan huolimatta Elisabetilla oli keskeinen osa lauantain juhlakonsertissa, sillä konsertin alussa nähtiin hänen ja ikonisen karhuherra Paddingtonin teehetki! Video sai erinomaisen vastaanoton – kuningatar onnistui vielä 96 vuoden iässä ja 70 vuoden vallassaolon jälkeen yllättämään huumorintajullaan ja näyttelijänkyvyillään!

Pätkässä paljastuu muuten vastaus usein kysyttyyn kysymykseen: mitä kuningatar Elisabet todella kantaa käsilaukussaan? No marmeladileipiä tietysti! 😉

2. Buuattiinko Harrylle ja Meghanille?

Perjantain kiitosjumalanpalvelus oli prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ensimmäinen yhteinen edustustilaisuus kuningasperheen kanssa yli kahteen vuoteen. Sussexin herttuaparin vastaanotto Britanniassa oli ristiriitainen, ja parin saavuttua somessa huhuttiin, että paikalla ollut yleisö oli buuannut herttuaparille.

Videopätkistä todella kuulee, että yleisön joukosta kuului myös hajanaisia buuauksia. Moni paikalla ollut on kuitenkin kertonut kuulleensa ainoastaan innostunutta hurrausta, joten kyse ei tainnut olla suuresta mielenosoituksesta.

Sussexien näkyvyys juhlallisuuksissa jäi jopa odotettua pienemmäksi, mutta moni oli tyytyväinen, että herttuapari piti matalaa profiilia ja varoi vetämästä huomiota itseensä.

View this post on Instagram

A post shared by Oprah Daily (@oprahdaily)

Lue myös: Prinssi Harry ja herttuatar Meghan tapasivat kuningatar Elisabetin – mitä pikavisiitti kertoo herttuaparin ja kuninkaallisen perheen väleistä?

3. Williamin ja Catherinen kuopus prinssi Louis villitsi yleisön

Cambridgen herttuaparin lapset prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis osallistuivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa Trooping the Colour -sotilasparaatin kulkueeseen. Kolmikko matkusti vaunuissa yhdessä äitinsä ja herttuatar Camillan kanssa.

4-vuotias prinssi Louis on jäänyt julkisuudessa isosisarustensa varjoon, sillä perheen kuopus ei ole vielä päässyt mukaan kovin moniin edustustilaisuuksiin. Nyt Louis kuitenkin riemastutti yleisöä ilmeikkäällä olemuksellaan. Pikkuprinssi jutusteli palatsin parvekkeella iloisesti kuningatar Elisabetin kanssa perheen seuratessa ilmavoimien ylilentoa.

Louis oli muuten puettu samanlaiseen merimiesasuun kuin isänsä prinssi William vuoden 1985 Trooping the Colourissa!

View this post on Instagram

A post shared by SAMIR HUSSEIN (@samhussein1)

4. Prinssi Andrew jäi kotiin

Skandaaleissa ryvettyneen prinssi Andrew’n oli tarkoitus osallistua äitinsä suureen juhlaviikonloppuun, mutta brittihovi tiedotti viime hetkellä prinssin saaneen koronatartunnan ja jäävän täten kotiin. Moni on nyt miettinyt, onko prinssi todella sairastunut, vai oliko kyseessä hovin keksimä veruke.

Maaliskuun lopussa hovia kritisoitiin, kun Andrew’lla oli yllättäen isänsä prinssi Philipin muistotilaisuudessa keskeinen rooli kuningattaren saattajana. Ehkäpä hovissa haluttiin nyt minimoida uusien kohujen riski? Niin tai näin, suuri yleisö ei surkutellut Andrew’n perään.

5. Prinsessa Annen vävypoika hassuttelemassa

Kuningatar Elisabetin tyttärentytär Zara Tindall osallistui viikonlopun ohjelmaan aviomiehensä Mike Tindallin kanssa. Pariskunta pitää tavallisesti matalaa profiilia ja elää perhearkea lastensa Mian, Lenan ja Lucaksen kanssa, mutta he ovat tuttuja näkyjä monissa kuninkaallisissa tilaisuuksissa.

Mike, joka on entinen rugbypelaaja ja täten jo omilla ansioillaan julkisuuden henkilö, vaikuttaa suhtautuvan vaimonsa sukuun rennon mutkattomasti. Huumorintajuisena miehenä tunnettu Mike jakoi juhlien kulisseista päivittäin hassuttelevia kuvia, joissa hän poseeraa vaimonsa hatuissa.

View this post on Instagram

A post shared by Mike Tindall (@mike_tindall12)

Brittihovi on noussut jaloilleen

Kaiken kaikkiaan platinajuhla on tähän mennessä ollut huikea menestys, jonka voi jopa sanoa nostaneen brittihovin takaisin jaloilleen useamman vaikean ja skandaalinkäryisen vuoden jälkeen.

”Thank you Ma’am” tuntui tiivistävän koko kansan tunteet yhteen lauseeseen.

Juhlat saivat koko Britannian liikkeelle, ja hyvästä syystä. Onhan 70-vuotinen valtakausi ennennäkemätön saavutus brittimonarkian historiassa. Samanlaisia juhlallisuuksia ei ole tämän jälkeen luvassa vuosikymmeniin.

Kuningatar Elisabetin uusi muotokuva. © Ranald Mackechnie

Tunnelma on ollut katossa koko viikonlopun, mutta ilmassa on ollut myös haikeutta. Kuningatar Elisabet voi vielä hyvin elää useamman vuoden, mutta kansalaiset tuntuvat jättävän jo hyvästejä rakastetulle hallitsijalle. Tämä lienee viimeinen kerta, kun kuningatarta on mahdollista juhlia tässä mittakaavassa.

Monissa yhteyksissä on toistunut kiitos. Juhlakonsertin lopuksi taivaan valaisi teksti ”Thank you Ma’am” eli kiitos, rouva. Se tuntui tiivistävän koko kansan tunteet yhteen lauseeseen.

View this post on Instagram

A post shared by Laura Helen Searle (@laura_helen_searle)

On vaikea uskoa, että prinssi Charles jonain päivänä aiheuttaisi tällaisen kansanliikkeen kuin nämä platinajuhlat, ja kuningatar Elisabetin aikakauden jälkeen edessä on paljon kovaa keskustelua monarkian tulevaisuudesta.

Lopputulosta on kuitenkin vaikea arvioida, sillä brittihovi on osoittautunut sitkeäksi. Juhlaviikonloppu on jälleen kerran muistuttanut, mitä instituutio ja kuninkaalliset parhaimmillaan merkitsevät maalle ja kansalle.

X