Ruhtinatar Charlene palasi edustustehtäviin - onko ruhtinasperheessä nyt rauha?

Monacon ruhtinasparin avioliittoa on koeteltu alusta asti, mutta viime aikoina ruhtinatar Charlene ja ruhtinas Albert vaikuttavat löytäneen jonkinlaisen rauhan, pohtii Seuran kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Monacon ruhtinatar Charlene on palannut julkisuuteen ja edustustehtäviin viimeisen reilun vuoden aikana.

Monacon ruhtinasparin avioliittoa on koeteltu alusta asti, mutta viime aikoina ruhtinatar Charlene ja ruhtinas Albert vaikuttavat löytäneen jonkinlaisen rauhan, pohtii Seuran kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson.
Teksti:
Mikaela Larsson

Monacon ruhtinas Albert, 65, ja ruhtinatar Charlene, 45, ovat yksi kuninkaallisen maailman kohutuimmista pareista.

Vuonna 2011 naimisiin menneen parin liitto on ollut kivikkoinen, mutta koronapandemian ajalle osuneiden erityisen vaikeiden, terveyshuolien värittämien vuosien jälkeen ainakin jonkinlainen rauha näyttää laskeutuneen Monacoon.

Ruhtinatar Charlene palasi edustustehtäviin

Viimeisen reilun vuoden aikana ruhtinatar Charlene on palannut edustustehtäviin puolisonsa rinnalle. Kotimaan tilaisuuksien lisäksi hän on osallistunut mm.  kuningatar Elisabet II:n hautajaisiin ja kuningas Charles III:n kruunajaisiin Lontoossa.

Ruhtinasperhe vilkutti kansalaisille palatsin parvekkeelta Monacon kansallispäivänä. © Eric Mathon / Palais princier

Viikko sitten ruhtinaspari ja heidän joulukuussa 9 vuotta täyttävät kaksosensa, prinsessa Gabriella ja perintöruhtinas Jacques, juhlivat Monacon kansallispäivää muun suvun kanssa. Charlene ei vieläkään varsinaisesti hehku lämpöä ja onnea, mutta viime aikoina hän ei ole näyttänyt ollenkaan niin onnettomalta kuin vielä joitakin vuosia sitten.

Kansallispäivänä pari edusti hyväntuulisina, ja Charlene on nähty julkisuudessa useasti aiempaa vapautuneempana. Työtehtäviä ruhtinatar tekee sekä yksin että miehensä, lastensa ja muun ruhtinassuvun kanssa.

Myös ruhtinas Albertin sisaret prinsessat Caroline (Charlenen takana) ja Stéphanie (oikealla) osallistuivat kansallispäivän viettoon. © Palais Princier

Prinsessa Carolinen, 66, ja prinsessa Stéphanien, 58, suhdetta kälyynsä on arvuuteltu, mutta siskot ovat olleet ruhtinas Albertille tärkeä tuki kuninkaallisten velvollisuuksien ja myös kaksosten kanssa Charlenen terveysongelmien aikana.

Myös prinsessojen aikuiset lapset ovat tuttu näky enonsa rinnalla eri tilaisuuksissa, vaikka heillä ei ole kuninkaallisia arvonimiä Carolinen kuopusta Hannoverin prinsessa Alexandraa, 24, lukuun ottamatta.

Lue myös: 4 x kuninkaallinen rakkaustarina – näin hovien avioliittomarkkinat ovat muuttuneet 100 vuodessa

Monacon hovi kiistää avioerohuhut kerta toisensa jälkeen

Harva kuninkaallinen avioliitto on niin kovien avioerohuhujen kohteena kuin ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene. Huhumylly alkoi tunnetusti jo häistä, kun lehdet raportoivat kaikkea muuta kuin onnelliselta näyttäneen morsiamen yrittäneen karata Monacosta ennen juhlallisuuksia.

Charlene on myöhemmin kiistänyt huhut, mutta hänen hymyttömäksi ja vaisuksi kuvailtu olemuksensa on ruokkinut juoruja moneen kertaan kuluneen 12 vuoden aikana. Hänen on arvioitu sopeutuneen Monacoon ja miehensä sukuun huonosti.

Ruhtinatar Charlene on ollut julkisuudessa viime aikoina aiempaa rennompi.
Onko rauha laskeutunut Monacoon? Ruhtinatar on esiintynyt julkisuudessa viime aikoina useasti aiempaa vapautuneemmin. © Eric Mathon / Palais Princier

Monacon hovi ja usein jopa Charlene ja Albert itse ovat yrittäneet katkaista huhuilta siipiä toistuvasti. Eropuheet ja muut spekulaatiot nousevat kuitenkin säännöllisesti pintaan. 

Erityisesti pandemian aikana huhumylly kävi kovilla kierroksilla, kun ruhtinatar Charlene sairastui korva-, nenä- ja kurkkuinfektioon työmatkalla Etelä-Afrikassa keväällä 2021.

Lue myös: Tällainen on ollut Harryn ja Meghanin suhde – salamarakastuminen, kuninkaallinen avioliitto ja uusi elämä Kaliforniassa

Sairaus laittoi hänet lentokieltoon, ja reissu venähti puolen vuoden mittaiseksi eroksi Albertista ja lapsista. Charlenen päästessä viimein kotiin hovi tiedotti hänen kärsivän uupumuksesta ja tarvitsevan hoitoa.

Viimeisen noin 1,5 vuoden aikana ruhtinatar on palannut vähitellen edustustehtäviin, ja ruhtinasparin elämä on näyttänyt ainakin ulospäin hiukan normaalimmalta.

Ruhtinaspari on edustanut viime aikoina paljon yhdessä. © Eric Mathon / Palais Princier

Mystisen sairausepisodin jälkeen huhut eivät ole kuitenkaan täysin laantuneet, vaikka parin julkisissa esiintymisissä on nähty enemmän tunnetta. Tänä syksynä eurooppalaismediat raportoivat Charlenen muuttaneen Monacosta Sveitsiin. Samoihin aikoihin ruhtinatar sulki julkisen Instagram-tilinsä.

Sitä odotettua avioeroa ei ole kuitenkaan vielä nähty.

Olisivatko Albert ja Charlene nyt löytäneet sellaisen järjestelyn, joka sopii molemmille ja antaa heille rauhan keskittyä lapsiinsa ja työhönsä?

Olipa tilanne kulisseissa mikä tahansa, niin ruhtinattaren palaaminen edustustöihin sekä tällainen soputilanne, jossa hallitsijapari kykenee edustamaan yhdessä ongelmitta, ovat eduksi koko hoville.

X