Teksti:
Pauli Reinikainen

Sinä hotellialalla päättävässä tehtävässä oleva henkilö, minulla on asiaa juuri sinulle.

Kuten ehkä tiedät, terveelliset elämäntavat ja hyvinvointia suosiva arvomaailma on yleistynyt viime vuosina. Yhä harvempi nuorista tupakoi ja juo humalahakuisesti. Samaan aikaan terveysbuumi näkyy päivittäisissä valinnoissa, joissa korostuvat proteiinipitoisten elintarvikkeiden kulutus, vihannesten käyttö ja täysjyväviljojen suosio.

Hyvä hotellialan ammattilainen, ihmettelen suuresti, miksi hotellit näyttävät jämähtäneet jonnekin 80- ja 90-luvun välimaastoon. Minibaari on edelleen miniBAARI, jonka sisältö koostuu alkoholijuomista ja makeispatukoista. Kun haluaisin ostaa aulabaarista vihersmoothien, lähimpänä sitä on ohrapirtelö. Kun haluaisin illalla tilata huoneeseeni ravitsevan iltapalan, lähimpänä on tonnikalapitsa. Kun aamulla haluaisin tehdä tehokkaan aamujumpan hotellin kuntosalilla, tarjolla on viiden neliön kuntohuone varustettuna eri parin käsipainoilla.

Hyvä hotellialan ammattilainen, olen käytettävissäsi, jos haluat siirtää hotellisi tälle vuosituhannelle.

En ole ainoa hotelliasiakas, joka haluaa satsata asioihin, joihin on tottunut omassa arkipäiväisessä elämässään. Tuntuu oudolta, että hotellissa, jonka pitäisi tarjota mukavuutta ja arjen luksusta ei ole saatavilla asioita, jotka löytyvät omasta lähikaupasta.

Mietin usein, millainen olisi unelmieni hotelli. Siinä olisi ainakin:

  1. Terveysbaari, josta voisin ostaa tuorepuristettuja vihermehuja ja maittavia smoothieita.
  2. Palveleva kuntosali, josta voisin varata myös hierontapalveluita ja ostaa maittavan palautusjuoman hyvän treenin päätteeksi. Ehkä myös virtuaalinen jumppasali, jossa voisin käynnistää haluamani ohjatun harjoituksen silloin kun se itselleni sopii.
  3. Ravintola, josta voisin tilata huoneeseen toiveideni mukaan valmistettuja salaatteja ja munakkaita.
  4. Hotellihuoneita, jotka olisi varustettu vaikkapa pilates-rullalla, hierovalla tuolilla ja jumppapallolla.

Odotan ensimmäistä yhteydenottoa.

X