Hankitko leuanvetotelineen? Näin teet sillä tehokkaan vatsalihastreenin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Teksti:
Pauli Reinikainen

Hankin äskettäin vajaan 60 euron hintaisen leuanvetotelineen, jonka paikaksi valikoitui takapiha. Sain telineen kiinni sopivaan paikkaan ja mikä tärkeintä, tarpeeksi jämäkästi jotta se kestää kovempaakin käyttöä.

Leuanvetoteline on itselläni käytössä paitsi leuanvedoissa, vähintään yhtä paljon myös vatsalihasharjoituksissa. Polvennostot ja erilaiset riipunnasta tehtävät vatsalihasharjoitteet ovat aina olleet suosikkejani. Nyt niihin on mahdollisuus myös kotioloissa.

Jos kotoasi löytyy vastaava teline, ota seuraavat vinkit käyttöön!

Liike 1: Roikkuminen

Älä unohda roikkua! Tämä on mielestäni yksi leuanvetotelineen parhaita puolia. Roiku päivittäin ja vetreytä selkää! Olisi hyvä, jos jalkasi yltävät alustaan roikkumisen aikana. Tällöin roikkuminen onnistuu myös niille, jotka eivät jaksa kannatella itseään telineessä.

 

Liike 2: Alavartalon kierto riipunnasta

Roikkumista voit tehostaa pienellä kierrolla. Tuo polvi rauhallisella liikkeellä hieman yläviistoon ja palauta. Kierrä sen jälkeen toinen polvi. Tämä liike antaa hyvää liikettä rangalle ja venyttää alaselkää.

Liike 3: Polvennostot vuorotellen

Pidä jalat alustassa tai hieman irti alustasta. Nosta vuoronperään yksi polvi ylös kohti rintaa ja palauta. Tämä liike haastaa tehokkaasti suorat vatsalihakset.

Tee 6-8 toistoa / polvi tai niin monta kuin jaksat, kuitenkin sama määrä molemmille puolille.

Liike 4: Molempien polvien nosto

Tätä liikettä voi vaihdella edellisen kanssa. Molempien polvien nosto edellyttää molempien jalkojen irrottamista alustasta, joten liike voi olla haastavampi, jos et jaksa puristaa riittävästi telineestä.

Tee 10 toistoa tai niin monta kuin jaksat.

Liike 5: Polvennostot sivuille

Tämä liike on edellistä haastavampi. Nosta molemmat polvet vuorotellen hieman ristiin. Liike haastaa vinot vatsalihakset.

Tee yhteensä 8-10 toistoa tai niin monta kuin jaksat.

X