Kaipaatko vaihtelua hauistreeniin? Kokeile tätä kolmen liikkeen patteria

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Teksti:
Pauli Reinikainen

Hauistreenissä, kuten muidenkin lihasryhmien kohdalla, jämähdämme usein tuttuihin liikkeisiin ja toistamme nämä liikkeet aina saman kaavan mukaan ja pahimmillaan samoilla painoilla.

Tällä kertaa neuvon sinulle kolme hauisliikettä, jotka tuovat vaihtelua perustekemiseen.

Ensimmäinen niistä näyttää tutulta hauiskääntöliikkeeltä ja sitä se onkin, mutta yhdellä tärkeällä ”twistillä”: liike tehdään tukea vasten niin, että myös pää on tukea vasten. Tämä tekniikka kuormittaa enemmän nimenomaan hauista, eikä liike mene ylävartalon heilutteluksi.

Lähdetäänpä kokeilemaan!

Liike 1: Hauiskääntö tangolla tukea vasten

Tee näin: Nojaa palkkiin, seinään tai vastaavaan tukeen niin, että pääsi on kiinni tuessa. Pidä myös yläselkä ja pakarat kiinni tuessa. Seiso hieman takakenossa, jotta saat hyvän asennon tukea vasten.

Tee 10 toiston sarja hauiskääntöjä siten, että keskityt pitämään paineen hauiksissa. Älä missään vaiheessa päästä päätä, yläselkää tai pakaroita irti tuesta.

Tee 3-4 sarjaa.

Liike 2: Hauiskääntö vinopenkissä mutkatangolla

Tee näin: Asetu penkille videon osoittamalla tavalla. Pidä kädet hieman etuviistossa. Alkuasennossa kädet ovat suorina. Tee hauiskääntö siten, että käännät tangon lähes kiinni otsaan. Palaa takaisin suorille käsille ja toista 10 kertaa.

Tee 3-4 sarjaa.

Liike 3: Hauiskääntö kyykkyasennossa levypainolla

Tee näin: Asetu syväkyykkyasentoon, paino enemmän kantapäillä kuin päkiöillä. Tue kädet polviin. Lähtöasennossa levypaino on ”tarjottimena” käsissäsi. Käännä tästä asennosta levypaino pään taakse tai vähintään otsan korkeudelle ja suorista kädet. Toista 8-10 kertaa.

Tee 3-4 sarjaa.

X