Kiristääkö lonkan alueella? Kokeile näitä liikkeitä

Lonkan liikkuvuutta voi parantaa kotikonstein.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lonkan liikkuvuudella on merkitystä monissa vapaapainoliikkeissä.

Lonkan liikkuvuutta voi parantaa kotikonstein.
Teksti:
Pauli Reinikainen

Oletko koskaan miettinyt, miten liikkuvassa kunnossa lonkkasi on?

En minäkään aina, mutta viime vuosina olen. Pitkälti siitä syystä, että olen halunnut parantaa lonkan liikkuvuutta kyykkyliikkeissä.

Onneksi liikkuvuuden parantamiseen on konsteja, jotka onnistuvat aivan kotioloissa.

Miksi liikkuvuutta tulisi sitten parantaa? Jos treenaat paljon, olet varmasti huomannut, että liikkuvuus eri kehon osissa saattaa heikentyä. Siksi kehonhuolto ja liikkuvuusharjoittelu ovat tärkeitä. Mitä parempi liikkuvuus, sitä enemmän saat irti etenkin vapaapainoharjoitteista kuten kyykyistä, työnnöistä ja maastavedoista. Rajoittunut liikkuvuus voi ennen pitkää johtaa loukkaantumiseen.

Mitä parempi liikkuvuus, sitä enemmän saat irti etenkin vapaapainoharjoitteista kuten kyykyistä.

Jos lonkan alueella on liikerajoituksia, kyykkyasento voi muuttua huomaamatta siten, että keho pyrkii kompensoimaan liikerajoitusta väärällä asennolla. Huono lonkan liikkuvuus voi myös aiheuttaa selkävaivoja.

Seuraavassa muutama liikkuvuusharjoitus lonkan alueelle. Ota käyttöön jo tänään!

Tee näin

Liike 1: Koukista oikea jalka lantion eteen sisäkiertoon. Vie toinen jalka taakse. Kurota vasemmalla kädellä eteen ja tämän jälkeen suorista ylävartalo ja tuo taaimmainen jalka suoraksi eteen. Pyri pitämään suoristettava jalka irti lattiasta sen jälkeen, kun lähdet tuomaan sitä takaa eteen. Toista vastakkaiselle puolelle. Tee 10 toistoa ja 2–3 sarjaa.

Liike 2: Tue suora vasen käsi lattiaan. Vie oikea käsi suoraksi vartalon sivulle. Tuo vasen jalka mahdollisimman suorana takaa eteen siten, että viet jalan takana koukussa olevan jalan yli. Toista 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa.

Liike 3: Koukista oikea jalka sisäkiertoon lantion eteen. Paina vasemmalla kädellä kevyesti polvea kohti lattiaa. Vie koukussa oleva jalan polvi lattiaan ja tuo kantapää kohti oikean jalan kantapäätä. Pyri pitämään liikkuvan jalan jalka irti lattiasta sen jälkeen, kun lähdet tuomaan sitä takaa eteen. Toista 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa.

Liike 4: Asetu istumaan haara-asentoon. Tästä asennosta ”kaadu” selinmakuulle ja vie jalat vartalon yli tukien samalla kämmenillä vartalo sivuilta. Palaa haara-asentoon ja kurota kevyesti kädet jalkojen väliin. Toista 10 kertaa ja tee 2–3 sarjaa.

X