Teksti:
Pauli Reinikainen

Moni kysyy, miten olen rakentanut niin vahvan keskivartalon. Seuraavassa metodini, joka on kantanut hedelmää ja auttanut suoriutumaan paremmin paitsi monissa vapaapainoliikkeissä, myös arkisessä elämässä. Kannustan aina panostamaan vahvoihin vatsalihaksiin. Ne pitävät myös ryhdin kunnossa!

Siispä asiaan. Seuraavassa viisi liikettä, joita voit tehdä missä tahansa. Itse teen niitä usein salilla, koska olen äärimmäisen huono treenaamaan kotona. Yhtä hyvin liikkeet voi tehdä vaikkapa suosikkiohjelman mainostauolla.

Liike 1: Polven tuonti eteen etunojapunnerrusasennosta (vuorikiipeilijäliike)

Tee näin: Tuo etunojapunnerruasennossa vuorotellen polvea mahdollisimman pitkälle kohti käsiä. Tee liike rauhallisesti keskittyen nimenomaan vatsalihasten rutistukseen. Tee enintään 20 toistoa.

Liike 2: Powerlankku

Tee näin: Asetu selinmakuulle ja nosta jalat irti lattiasta. Purista jalat yhteen. Nosta sen jälkeen lavat irti lattiasta, jos jaksat. Pyri pitämään asento enintään 30 sekunnin ajan.

Liike 3: Sormien kurotus kohti lattiaa polviasennosta

Tee näin: Siirry polviasentoon. Pidä lantio neutraalina, älä siis vie lantiota taakse. Kurota vuoron perään vasemman ja oikean kätesi sormia kohti lattiaa. Tee yhteensä 20 kurotusta.

Liike 4: Lantion keinutus puolelta toiselle

Tee näin: Asetu lankkupitoasentoon. Keinauttele sen jälkeen lantiota puolelta toiselle. Tee liike rauhallisesti. Tee 20 keinautusta.

Liike 5: Ranteen vienti kohti vastakkaisen jalan etureittä

Tee näin: Asetu selinmakuulle. Pidä jalat suorina. Tuo vuorotellen oikean käden ranne kohti vasenta etureittä ja vastaavasti vasemman käden rannetta kohti oikean jalan etureittä. Tee yhteensä 20 toistoa tai niin monta kuin jaksat. Tämä liike polttaa!

HUOM! Tee kaikki liikkeet peräkkäin. Jos olet vasta-alkaja, 2 kierrosta riittää. Jos sinulla on jo kokemusta kehonpainoharjoittelusta, tee 3 kierrosta. Jos olet edistynyt treenaaja, tee 4-5 kierrosta. Kierrosten välillä voit pitää pienen tauon.

X