Kuva: Pexels

Teksti:
Pauli Reinikainen

Käytin viime viikolla 29,90 euroa henkilökohtaiseen hyvinvointiin. Odotan, että investointini kestää parisen vuotta.

Ostin uuden tehosekoittimen.

Vanha kesti lähes viisi vuotta. Sen hankintahinta oli samaa luokkaa. Moni väittää, ettei halvasta tehosekoittimesta ole mihinkään. Älä usko heitä. Pääasia, että hankit sellaisen.

Blenderi vastaa moniin painonhallinnasta kiinnostuneen, mutta jojolaihduttamiseen tutustuneen ihmisen kysymykseen siitä, miten sokeriset välipalat olisi helpointa korvata terveellisillä.

Asioiden sekoittaminen yksinkertaisesti toimii.

Ensinnäkin siksi, että terveellisiä makuja on usein miellyttävämpää nauttia nestepitoisina. En itsekään pidä liiemmin lehtikaalin mausta, mutta blendattuna ja muihin aineksiin sekoitettuna se ei edes maistu.

Toiseksi blendaus mahdollistaa terveellisen ruokavalion noudattamisen ilman kokkailua ja keittokirjojen opiskelua. Riittää, että heität haluamasi ainesosat kulhoon ja hurautat ne sekaisin.

Samaan syssyyn on huomautettava, että ihmisen ruuansulatuselimistö tarvitsee myös kiinteää ruokaa, joten älä korvaa kaikkia aterioitasi nestemäisillä vaihtoehdoilla.

Mitä tehosekoittimeen sitten kannattaa laittaa? Makuja on monia, joten en ala jeesustelemaan. Tärkeänä pidän sitä, että jokaisessa juomassa olisi jotain vihreää, jokin proteiinin lähde, hieman kuituja sekä jonkin verran rasvaa esimerkiksi pähkinöistä.

Tällainen juoma voi olla esimerkiksi seuraavanlainen.

”Marjainen proteiinipommi”

Ainekset:

Mantelijuomaa
Maustamatonta heraproteiinia
Macaa
Maitorahkaa
Herukoita tai muita marjoja
Sitruunaa
Banaania
Cashew-pähkinöitä

Yllä olevassa juomassa maitorahkan voi jättää kokonaan pois ja lisätä hieman heraproteiinin osuutta. Marjat voit luonnollisesti valita maun mukaan, itse suosin kaupan pakastealtaasta löytyvää herukkasekoitusta.

”Hedelmäinen energiajuoma”

Tämä juoma sopii etenkin välipalaksi korkeamman hiilihydraattipitoisuutensa takia. Muista, että hedelmien käyttö ja hedelmäsokeri tuo mukanaan hiilaria, joka ei periaatteessa eroa sokerista. Saat kuitenkin myös vitamiineja, joita valkoisessa sokerissa ei ole.

Ainekset:

Mantelijuomaa
Greippi
Kiivi
Heraproteiinia (maustamaton)
Inkivääriä
Puolikas kurkku
Omenaa
Loraus öljyä

Vihreisiin juomiin lisään pääsääntöisesti babypinaattia, lehtikaalia ja kurkkua. Sopivaa kirpeyttä mukaan tuo sitruuna. Banaani sen sijaan peittää maun kuin maun, joten jos pelkäät kokeilla esimerkiksi lehtikaalia, älä unohda banaania.

Ei muuta kuin kokeilemaan!

X