Luulitko, että tämä liike on mahdoton? Näin sinäkin onnistut

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Teksti:
Pauli Reinikainen

Viimeksi annoin vinkkejä vatsalihasten voiman lisäämiseen. Jatkan vatsalihasteemalla myös tällä kertaa.

Olet ehkä nähnyt, kun omalla salillasi joku on tehnyt alla demonstroitua, varsin haastavalta näyttävää liikettä:

Olet saattanut kuvitella, että liike on itsellesi mahdoton. Olen eri mieltä, ja siksi opastankin sinut vatsapyörän tehokkaaseen käyttöön. Treenaamalla muutamia apuliikkeitä pystyt hiljalleen kokeilemaan vatsarullausta myös suorin jaloin.

Ensin on tarpeen opetella vatsarullauksen perusteet. Suurin osa tekee liikkeen väärin eli etupäässä väärillä lihaksilla.

Apuliike 1: Perinteinen vatsarullaus

Kun teet vatsarullausta, lähde liikkeelle alla olevalla videolla näkyvästä asennosta. Jännitä vatsalihakset ja kohdista painopiste suoraan vatsarullan päälle. Tämän jälkeen lähde vierittämään käsiä eteen, jolloin muu vartalo seuraa perässä. Kun pääset riittävän pitkälle eteen, paina käsiä voimakkaasti vatsapyörää päin ja jännitä vatsalihakset äärimmäisen tiukoiksi. Älä käytä ylöstuloon alavartalon lihaksia

Apuliike 2: Vatsarullaus kierrolla

Vatsarullaukseen voi lisätä myös kierron. Tee tällöin liike samalla tavoin kuin edellä, mutta ”kaarra” pyörää rullauksen lopussa vuorotellen vasemmalle ja oikealle. Huomaatko eron verrattuna perusrullaukseen?

Apuliike 3: Polvien irrotus lattiasta

Tämä liike sopii edistyneemmille ja vahvistaa tehokkaasti etenkin alavatsan lihaksia. Tee rullaus kuten esimerkissä 1. Rullauksen ala-asennossa irrota polvet hetkeksi lattiasta ja rullaa takaisin yläasentoon. Tee 5 irrotusta.

Seuraava vaihe on rullauksen kokeileminen seisoma-asennosta siten, että rullaat vain hieman eteenpäin ja palaat lähtöasentoon.

Treeni-intoa ja vahvoja rullauksia!

X