Pakarapotku soveltuu erinomaisesti lämmittelyliikkeeksi.

Teksti:
Pauli Reinikainen

Pakaroiden kasvattaminen näyttää olevan edelleen yksi instagramin ”fitness-skenen” kuumimpia ilmiöitä.

Niinpä päätin heittää itsekin lusikkani soppaan ja aktivoida myös miehiä mukaan pakaroiden vahvistamiseen (kasvattamiseen). Aloitin itse toukokuussa 30 päivän pakarapotkuhaasteen, jolla haluan testata, miten hyvin yksinkertaisella kehonpainoharjoituksella voi aktivoida pakaraa.

Yleensä pakarahaasteet ovat jonkinlaisia kyykkyjä, joissa pakaraa voi kuitenkin olla vaikea aktivoida. Itselläni esimerkiksi on verrattain vaikeaa aktivoida pakaraa tavallisessa takakyykyssä. Sen sijaan yhden jalan kyykyt ja askelkyykkykävelyt toimivat tässä mielessä selvästi paremmin ja myös pidemmät maastavetosarjat.

Pakarapotkuhaaste soveltuu aivan kaikille, sillä liike on helppo. Siitä huolimatta kokenutkin treenaaja saa sillä hapotettua lihaksen. Ja ennen kaikkea, pakarapotku todellakin sopii myös miehille!

Mistä on kyse?

Pakarapotku suoritustekniikassa on tärkeä muistaa rauhallinen tempo. Jos haluat haastaa itseäsi lisää, pidä lyhyt, 1-2 sekunnin tauko jokaisen potkun yläasennossa. Taukoa tuskin tarvitsee, sillä haasteessa tehdään 100 toistoa per jalka.

Pidä jalkasi koukussa suorituksen ajan ja selkä notkolla, hyvässä ryhdissä jännittäen koko ajan keskivartaloa.

Tee 20 toistoa peräkkäin, minkä jälkeen vaihda jalkaa ja toista sama toistomäärä. Keskity pitämään liike käynnissä koko sarjan ajan. Älä pidä taukoa 20 toistoa jälkeen, ellei ole aivan pakko.

Tämä määrä toistetaan kerran päivässä, 30 päivän ajan.

HUOM! Pakarapotkuliike toimii erinomaisesti lämmittelyliikkeenä esimerkiksi ennen jalkakyykkyä tai maastavetoa.

Tsemppiä haasteeseen!

X