Teksti:
Pauli Reinikainen

Olin lähes mykistynyt kuullessani tuttavani suusta syyn, joka oli johtanut siihen, ettei hän voinut tilata pt-valmennuspalveluitani.

Hän oli kiinnostunut valmennuksesta, mutta koki, että mustasukkaisuuteen taipuva puoliso oli ylitsepääsemätön syy jättää valmennus käyttämättä.

En saanut sanaa suustani. En voinut ymmärtää, miten minut valmentajana luokitellaan samaan kastiin rakastajan kanssa? Miten kukaan mies voi ajatella, että miespuolinen pt olisi uhka hänen parisuhteelleen?

Kysymykset pyörivät mielessäni, koska en ole koskaan ajatellut, että tarjoaisin jonkun mielestä asiakkailleni mitään muuta kuin liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä hyvinvointipalveluita.

Aloin miettiä kuumeisesti, onko tässä laajempikin ongelma. Voisiko olla niin, että useammatkin naiset kokevat miespuolisen pt:n palkkaamisen hankalana parisuhteensa kannalta lähinnä oman miehen vastustuksen takia?

Jos näin on, olen täysin uuden haasteen edessä. Minun siis pitäisi ensisijaisesti vakuuttaa miehet siitä, että minulla on puhtaat jauhot pussissa enkä ala vokottelemaan heidän naisiaan?

Ajatus tuntuu uskomattomalta. Onko naisten yhtä vaikea lähteä tanssitunnille, jossa heitä opastaa mies? Tämänkö takia naiset suosivat jumppatunteja, joille ei tarvitse mennä yksin? Pitääkö miespuolisen pt:n käyttäminen jopa salata kumppanilta?

En ole nähnyt aiheeseen liittyviä tutkimuksia, mutta olen siinä uskossa, että nais- ja miespuoliset pt:t valitaan lähinnä muun kuin puolison toiveiden mukaisesti. Usein puhtaasti fiiliksen perusteella ja nojautuen esimerkiksi siihen, millaisen kuvan pt antaa itsestään. Moni vasta-alkaja ei uskalla tulla himourheilijalta näyttävät pt:n valmennukseen. Vaikka hyvinkin voisi, sillä ulkoinen habitus kertoo harvoin pt:n asiakaspalvelutaidoista tai siitä, miten hän osaa ottaa vasta-alkajan tarpeet huomioon.

Tästä aiheesta olisi mukava kuulla naisten kommentteja. Etenkin siitä, voiko miespuolinen pt olla haaste parisuhteelle?

Ai niin, niitä muita syitä jättää pt valitsematta. Top 3 (oman kokemuksen mukaan):

  1. Raha
  2. Raha
  3. Sitku-asenne

Huomauttaisin, että kaksi ensimmäistä syytä ovat usein tekosyitä. Kulutamme rahaa varsin huoletta moniin sellaisiin asioihin, joiden kalleutta emme edes mieti tehdessämme ostopäätöksiä. Sitten kun pitäisi investoida itseensä (ja vieläpä hikoilla maksua vastaan), aletaan laskea euroja.

Ja jokainenhan meistä on aina joskus sitku-ihminen.

X