Teksti:
Pauli Reinikainen

Naisen pakarat ovat ihan kivoja, mutta kun niitä puskee Instagramissa joka tuutista, alkaa mennä maku.

Puhun nyt etenkin naisten keskuudessa alati yleistyvästä fitness-villityksestä, jossa on tärkeä poseerata kameralle täsmälleen oikeissa asennoissa. Siis niissä asennoissa, jotka ovat tuttuja body fitness -kisoista.

Tämä laji edellyttää hyvää ja lihaksikasta takalistoa, muuten ei pärjää.

Fitnessbuumi on saanut yhä useamman kiinnostumaan kisaamisesta. Nekin naiset, jotka eivät kisaa, ovat oppineet, että salilla täytyy treenata pakaroita usein. Välillä tuntuukin, että naiset eivät juuri muuta treenaakaan.

Pakaratreenejä markkinoidaan ahkerasti. Suosittujen fitness-vaikuttajien Instagram-tilit toitottavat toinen toistaan tehokkaampia ihmetreenejä, joilla pakarat saadaan kasvamaan parissa kuukaudessa.

En tässä yhteydessä lähde arvioimaan, onko lupaus liian ruusuinen. Sen voi jokainen arvata itse.

Naiset ovat fitness-buumin edelläkävijöitä. Naispuoliset fitness-tähdet keräävät valtavia seuraajamääriä sosiaalisessa mediassa ja vaikuttavat valinnoillaan monen harrastajan ostopäätöksiin. He ovat hyvinvointibisneksen todellisia vetojuhtia.

Somea selaillessa tulee nopeasti sellainen tunne, että tärkeintä on näyttää hyvältä ja suorittaa paljon. Pinnallisuus korostuu. Se alkaa tökkiä.

Missä on liikunnan ilo? Miksi kaikki täytyy verhota ulkokuoren alle? Kuka uskaltaa retostella sillä, että tänään ei treenata vaan palaudutaan? Kuka uskaltaa poseerata ilman meikkiä?

Kuten somessa yleensä, positiiviset asiat korostuvat. On tärkeä osoittaa muille, että itsellä menee hyvin, treeni kulkee ja kehitystä tapahtuu. Kaikki on hyvin, usein paljon paremmin kuin oikeassa elämässä.

Treenaaminen on elämän suola. Se antaa todella paljon, ennen kaikkea henkiseen jaksamiseen. Jaksan toivoa, että seuraava buumi palauttaa meidät takaisin liikunnan ilon löytämiseen. Sitä iloa nimittäin kannattaa rummuttaa.

 

X