Tee kolmen liikkeen vatsalihastesti!

Teksti:
Pauli Reinikainen

Koska olet viimeksi treenannut vatsalihaksia ja etenkin niiden voimaa?

Vatsalihakset vaativat treeniä useammin kuin moni muu lihasryhmä. Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, pidän keskivartalon lihasten harjoittamista erityisen tärkeänä kuntoilijan kannalta.

Vatsalihasten harjoittamisessa oleellista on, että hitaiden liikkeiden ohella tehdään myös enemmän voimaa vaativia liikkeitä, joissa toistomäärä on pienempi.

Seuraavassa kolme liikettä, joilla voit testa vatsalihasten voimatasosi.

Liike 1: Istumaannousu vatsapenkillä alataljassa

Tee näin: Tämä liike onnistuu vain, jos pystyt siirtämään vatsapenkin alataljan eteen. Jos käytössäsi ei ole liikkuvaa penkkiä, voit tehdä liikkeen pitämällä painolevyä pään takana.

Ota kiinni alataljaan kiinnitetyn köyden päistä ja purista köysi kiinni takaraivoon. Tiukalla vartalolla nouse hieman kiihtyvän liikkeen mukana istuma-asentoon.

Kokeile, millä painolla saat 6 toistoa. Hyvänä tasona voi pitää 20-25 kilon vastusta.

Liike 2: Istumaannousu kahvakuulan työnnöllä ylös

Tee näin: Makaa selälläsi lattialla kahvakuula pallean päällä videon osoittamalla tavalla. Nouse istumaan työntäen kahvakuulan suorille käsille samalla puhaltaen keuhkot tyhjiksi. HUOM! Puhallus on terävä ja voimakas. Millä painolla saat 6 toistoa? Tulos on hyvä, jos teet liikkeen 16 kilon kahvakuulalla.

Liike 3: Vatsarutistus ylätaljassa

Tee näin: Asetu videolla näkyvään asentoon riittävän kauaksi taljasta. Pidä selkä suorana ja vie lantiota taaksepäin. Pidä köyden päät tiukasti pään takana puristaen kyynärvarsilla ohimoita. Vie liike alas, kunnes kyynärpäät koskettavat lattiaa. Nouse yläasentoon jännittämällä edelleen vatsalihaksia.

Millä painolla saat 6 toistoa? Hyvä tulos on noin 80 kilon vastus painopakassa.

X